Серии од нашите телевизии :)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413

Оваа е 100000000000000000% :), се сеќавам на тој квиз затоа што и јас сакав Сони 1, ама тогаш беа прескапи :(
Даааааааааааааааааааа! Лелееее, да, да, да таа беше играта, има едно 12-13 години ко ништо, ем се играше играва, ама имаше и други игри во склоп на квизот нели? Со коцка нешто фрлаа, па отвараа полиња, знам пошо со другарка дома пробувавме да го креираме истиот квиз...:pos:И Вајкики беше спонзор, машко беше водител, мислам дека во репче му беше косата...

Ааааааа баш ми е мило што и некој друг се сеќава на ова...
Уште да му текне на некој името топ би било...:ROFLMAO:

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Еве како јас пораснав: :D

Televisa.jpg

Највеќе од времето го поминав со шпанските серии(највеќе ги гледав и најинтересни ми беа пошто имаше убиства и мистерии и барајќи ги убијците се возбудував и ќе пукнев додека не се дознаеше убиецот. :D) и играјќи игри од серијалот GTA(на ПЦ и Плејстејшн).

200px-Grand_Theft_Auto_logo_series.svg.png

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.458
Поени од реакции
58.857
^ Друже, доволно е голем и стандардниот фонт...млади сме уште, читаме :D

А Мамбли ? :)

И имаше еден стар цртан со дечиња и едно мало бело кутрe со скратена опашка... Не ми текнува како се викаше :S
На овој мислиш ?

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Имаше и еден цртан со извесен Колен кој стално нешто забегуваше (авио-мува, хели-вилинско коњче) а се појавуваше и уште еден лик - Фалбаџијата.

Lutkomendija беше југословенска куклена серија (верзија на мапетите). Не се сеќавам баш најдобро, ама јак беше шеикот кој врескаше Хоќу куќииииии!!!

А Мапет-бебиња?

Ова е нешто што е за релативно постарите. Помладите би се сеќавале само на моментите кога Цвеќарката од Бушава Азбука се влажнеше слушајќи го рикот на Тарзан.

Веројатно се сетил на него некој досега на темава. Мислам на Мечето Ушко. Повеќето од серииве, цртаниве сепак имаа епизоден карактер во нашево детство. Ушко беше вистинска секојдневност, пред вестите во 19.30 или тука некаде. Генерациии и генерации израснаа со цртанов.

Кире Бананамен! Секогаш подготвен за акција!

Кирил Стипсата и ракуните

Бозо, најславниот кловн на светот!

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Како се очигледни промените у телевизиската понуда у рок од 10 години ...

Ја коа беше дете , па дури и средношколец , на ТВ имаше секојдневно квизови , документарни програми , емисии од секое поле ( гејминг , филм , историја итн ) , човек можеше да пушти ТВ и да го уклучи мозокот додека гледа.

Сега шо е понудата на ТВ ? Јадење гомна на релација ВМРО-СДСМ и турски/индиски серии од 08:00 па до 23:00. Домашната понуда. Шо е странската ? MTV сеа фокус им се 16 and pregnant , скоро секоја емисија е поврзана со секс и насилство, секоај серија има секс и насилство, игрите се скоро сите со секс и насилство , единствено NatGeo шо ваде по некој интересен документарец и евентуално Discovery ( мада и они го отупеа со срање серии ).

И после се чудеме зашо бројо на 14-годични курвички се зоглемува , зашо секојдневно читаме за насилство и убиство итн ..

Телевизија моментално повеќе им штете на младите отколку по им помага.
Ја сум среќен шо у мое време го немаше овоа срање моментално шо иде на ТВ , а ги имаше горе наведените емисии, цртани, квизови.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Како се очигледни промените у телевизиската понуда у рок од 10 години ...

Ја коа беше дете , па дури и средношколец , на ТВ имаше секојдневно квизови , документарни програми , емисии од секое поле ( гејминг , филм , историја итн ) , човек можеше да пушти ТВ и да го уклучи мозокот додека гледа.

Сега шо е понудата на ТВ ? Јадење гомна на релација ВМРО-СДСМ и турски/индиски серии од 08:00 па до 23:00. Домашната понуда. Шо е странската ? MTV сеа фокус им се 16 and pregnant , скоро секоја емисија е поврзана со секс и насилство, секоај серија има секс и насилство, игрите се скоро сите со секс и насилство , единствено NatGeo шо ваде по некој интересен документарец и евентуално Discovery ( мада и они го отупеа со срање серии ).

И после се чудеме зашо бројо на 14-годични курвички се зоглемува , зашо секојдневно читаме за насилство и убиство итн ..

Телевизија моментално повеќе им штете на младите отколку по им помага.
Ја сум среќен шо у мое време го немаше овоа срање моментално шо иде на ТВ , а ги имаше горе наведените емисии, цртани, квизови.
Аман бе престанете да хејтате. И во наше (твое) време имаше срање телевизија. И во тоа време имаше срање музика. Разликата е што срањето го забораваат сите, а добрите работи остануваат (и сега еве се ставаат во темава)

Порано отупеа со шпански серии, сега со турски. И денес има едукативни емисии и филмови. И денес има квалитетна музика. И порано имаше срање емисии и музика. Прегледајте ги програмите по телевизиите и ќе видите што се има. Телевизијата си е иста, само што денес телевизиите имаат повеќе слобода и може да прикажуваат што ќе им текне (затоа прикажуваат секс и насилство повеќе отколку порано)

Ако ти е тебе дојдено до уклучување мозок не знам што бараш пред телевизор. Ни порано ни сега не можеш да уклучиш мозок пред телевизор. А тоа што луѓето се тешат дека уклучуваат мозок со емисиите на дискавери е само его-буст и спремање за 10ки за на факултет :D

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Како што успеав да забележав сте ја заборавиле:

Станував насабајле во викенди атер за таа серија, на тера ја даваа. После неа одеше мислам Ксена, и таа ми беше една од поомилените. А имаше и една со Вајпер кола, мислам така и се викаше серијата и таа беше доста интересна.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Порано отупеа со шпански серии, сега со турски. И денес има едукативни емисии и филмови. И денес има квалитетна музика. И порано имаше срање емисии и музика. Прегледајте ги програмите по телевизиите и ќе видите што се има. Телевизијата си е иста, само што денес телевизиите имаат повеќе слобода и може да прикажуваат што ќе им текне (затоа прикажуваат секс и насилство повеќе отколку порано)
Чисто ме интересира кои се тие едукативни емисии и филмови на МАКЕДОНСКИТЕ телевизии?

Друго, порано тупеа со шпански серии, тоа е факт, ама сега сме преплавени, од 5-24, единствено нешто што има на 90 посто од телевизиите се турски/индиски серии и вести. Тоа го немаше пред 4,5+ години.

Факт е дека денешната програма е 10 пати полоша од порано. (Повторно зборувам за македонските телевизии)

Kajgana Shop

На врв Bottom