Серии од нашите телевизии :)

MakeLOVEnoTwar

Љуби без оглед на се’
Член од
10 декември 2010
Мислења
213
Поени од реакции
114
А се сеќава некој на мачињава? :)
Прегледај го приврзокот 46809
Срцки беа мачкиве и то другарчето нивно, папагалот . . .
во тоа време ги даваа и овие,

Добро како можев да ги заборавам Мапет бебињата, Палавковци и Штрумфови, со нив пораснав ( и нивните луди авантури :)
)
,

Пак ќе спомнам од поновиве, уште едни шо ми праат ќеф (иако не пораснав со нив :P :D )
Овцата Шон - во топ омилени ми е :)
shaun-the-sheep-shaun-the-sheep-30407593-1680-1050.jpg

*** Многу ме радува шо денешните дечиња имат среќа да се дружат со Петко,
Алал да им е на дечките шо го работат проектот :)
јухи, јухи, јеј :)

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
*** Многу ме радува шо денешните дечиња имат среќа да се дружат со Петко,
Алал да им е на дечките шо го работат проектот :)
јухи, јухи, јеј :)
Да, да! Дефинитивно ова е најдобрата (можеби и единствена :cautious:) емисија за деца кај нас. И јас да седнам да гледам интересно ќе ми биде :pos:
Имаат интерактивен дел, игри, дружење и образовен ден. Браво за тој што го смислил проектот!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Да, да! Дефинитивно ова е најдобрата (можеби и единствена :cautious:) емисија за деца кај нас. И јас да седнам да гледам интересно ќе ми биде :pos:
Имаат интерактивен дел, игри, дружење и образовен ден. Браво за тој што го смислил проектот!
А бе ви текнува на "Баба рога доби нога" и на уште еден квиз “Бело глувче“ мислам дека се викаше...:pos:

И еден квиз Филе мислам дека го водеше, нешто беше “Без паника“ или?

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
А бе ви текнува на "Баба рога доби нога" и на уште еден квиз “Бело глувче“ мислам дека се викаше...:pos:

И еден квиз Филе мислам дека го водеше, нешто беше “Без паника“ или?
Бело глувче ако одеше на А1 со истата водителка што водеше „Оправдано присутни“ тогаш ми текнува :)
A „Без паника“ мислам одеше на Телма во соработка со Нестле.. ама не бевме толку мали тогаш мислам :D

Исто и Изи мизија со Дац... Дома имав нацртано огромен цртеж со градот Мјаујорк, со Изи, неговата Лара (?) и лошиот стаорец :pos:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Бело глувче ако одеше на А1 со истата водителка што водеше „Оправдано присутни“ тогаш ми текнува :)
A „Без паника“ мислам одеше на Телма во соработка со Нестле.. ама не бевме толку мали тогаш мислам :D

Исто и Изи мизија со Дац... Дома имав нацртано огромен цртеж со градот Мјаујорк, со Изи, неговата Лара (?) и лошиот стаорец :pos:
На А1 одеше "Без паника", 100 посто! И тоа мислам дека беше околу 2000.
И “Сител Бамбини“ исто, а имаше едно врска немам како се викаше, знам дека Вајкики им беше спонзор, имаше многу деца и играа една игра што ја имаше и на Сони, со лисица мислам дека беше... фрлаа и нешто коцка голема...:pos:

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.458
Поени од реакции
58.857
А имаше и една друга детска серија, не сум сигурен за името но мислам дека "Волшебното тркало" се викаше
Со глувчето мицко и неговите авантури, двајцата "спортисти", дечкото со игрите (Вртко мислам беше)...

А ова познато ви е ? :D ... Училиште скршени срца

+

Извинете ако ги има постирано пред мене некој, но не ги забележав :)

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
И “Сител Бамбини“ исто, а имаше едно врска немам како се викаше, знам дека Вајкики им беше спонзор, имаше многу деца и играа една игра што ја имаше и на Сони, со лисица мислам дека беше... фрлаа и нешто коцка голема...:pos:
Моја грешка. „Земи здив“ одеше на Телма. На „Без паника“ не ми текнува... „Сител бамбини“ никогаш не сум гледал, премногу бебешко ми било :pos:
A ова со лисицата ми е во магла... непрегледна магла. Најверојатно мислиш на Сrash Вandicoot ама јас воопшто не се сеќавам дека го имало на ТВ.
--- надополнето: 29 јули 2012 во 19:00 ---
А на Алф се сеќавате?

Пат и Мат.

И имаше еден стар цртан со дечиња и едно мало бело кутрe со скратена опашка... Не ми текнува како се викаше :S

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.163
Поени од реакции
10.128
И имаше една серија Саки од Саканија, незнам кој ја памти, ама немоѓам да нјадам видео на јутуб од неа :)
И јас барав видео на јутјуб од цртанов, ама ништо нема по нет за него. Ниту слика, ниту видео. Исто како да не постоел. :(

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
И имаше една серија Саки од Саканија, незнам кој ја памти, ама немоѓам да нјадам видео на јутуб од неа :)
Саки од Саканија е чисто Македонски производ ако не се лажам. Пред некое време го даваа, секако, на првиот јавен сервис. :)

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.457
Поени од реакции
87.239

Оваа е 100000000000000000% :), се сеќавам на тој квиз затоа што и јас сакав Сони 1, ама тогаш беа прескапи :(

Kajgana Shop

На врв Bottom