Серии од нашите телевизии :)

P

puppete dolly

Гостин
се сеќавате на Белото циганче?
и Супер Ѕвезда
Денис напаст хахах...го обожавав
Големи и мали...а исто имаше и една серија Умни глави ама неможам да најдам линк И Пријатели беше доста гледана

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Чисто ме интересира кои се тие едукативни емисии и филмови на МАКЕДОНСКИТЕ телевизии?

Друго, порано тупеа со шпански серии, тоа е факт, ама сега сме преплавени, од 5-24, единствено нешто што има на 90 посто од телевизиите се турски/индиски серии и вести. Тоа го немаше пред 4,5+ години.

Факт е дека денешната програма е 10 пати полоша од порано. (Повторно зборувам за македонските телевизии)
Телма еве. Секој ден даваат документарци за разни теми. Ја даваат емисијата Ловечко око (за лов и риболов) оваа е многу интересна и едукативна ако те интересира тоа поле.
Даваат една документарна серија Диви суштества. Насловот си кажува за што е
Даваат и квалитетни серии: house, law and order, monk...

Имаше една емисија со Владо Јовановски (не знам на која програма) за Македонија (историја, убави места во МК...). Оваа е исто така многу добра. Има што да се гледа по телевизииве. И сега ако ги извадиме само добрите работи од овој период од телевизијата (како што правиме во темава) ќе има многу материјал и кога некој од страна што не е запознаен многу со телевизијата порано и сега ќе помисли дека само добри емисии и серии давале на ТВ.
Единствено на канал5 (и 5+) даваат премногу серии. Всушност, мислам дека само еден документарец дневно даваат, а и тој не знам колку е добар

Разгледај програма на било која телевизија и самата ќе се увериш дека прикажуваат се и сешто. Сега не можам да најдам програма од порано но и тогаш имаше секаков материјал
И порано и сега имало срање, не би рекол дека денес е полоша програмата

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Абе отвори Сител......програмската шема им се состои од турско-индиски серии, реприза на истите тие серии и Вести со легендарниот Латас.
Ебате програмската шема....

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Абе отвори Сител......програмската шема им се состои од турско-индиски серии, реприза на истите тие серии и Вести со легендарниот Латас.
Ебате програмската шема....
Леле Сител како ме нервира со турските, а посебно индиските серии(кога плачат косата ми се крева)!!!:notworthy:

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Леле Сител како ме нервира со турските, а посебно индиските серии(кога плачат косата ми се крева)!!!:notworthy:
Се да им ебам ја упропастија програмата. Освен телма и мтв недна телевизија нема ништо да понуди освен турски срања.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Се да им ебам ја упропастија програмата. Освен телма и мтв недна телевизија нема ништо да понуди освен турски срања.
Пинк 15 ми беше 100 пати подобра од Сител и Канал 5, иако имаше турбофолк.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Ееееј судијката Ејми.....заедно со ЈАГ колку ги обожавав серииве порано.

MakeLOVEnoTwar

Љуби без оглед на се’
Член од
10 декември 2010
Мислења
213
Поени од реакции
114
Луѓе ај помош, плс и шлс :)
(sorry шо сум надвор од тема, нема да се повтори)
Дали некој од вас, има информација за филмов . .
најдов торенти, ем шо се француски, ем никој не ги . . нема seeds :S :(

1990018.jpg

White Tuft - The Little Beaver

btw Филмот е прекрасен :)

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Пред малку се пoтсетив на серијата Road to Avonlea...
Пораснав со неа и мислам дека ми е едно од најголемите обележја на моето детство...Немало ден, а да не ја гледам серијава на телевизија...И тоа сеуште се сеќавам на ладните есенски попладниња, кога бев вратена од школо и дома кај мене во топло, легната на кревет во пижами и гледав Road to Avonlea...Мислам дека се соживував со сите ликови...Од овој аспект кога ја гледам серијава, не можам да се изначудам на прекрасната, топла и хармонична музика, на сценографијата и оригиналната приказна...
Ова како почнуваше за тие што ја гледаа...На секое делче од музикава се сеќавам...:love:

Штета што на денешниве деца не им се сервираат вакви серии, туку патетични глупости, вештачки емисии креирани од неинтелигентни мајмуни и компјутерски игри...

Kajgana Shop

На врв Bottom