Серии од нашите телевизии :)

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Имаше и тогаш сателитска телевизија ... денешниот cartoon netwoork e за деца телетабиси !!! На времето цртаните и сериите за деца имаа на крај поука, денес такво нешто нема да најдеш !!!
Не биди хејтер, имало квалитет тогаш, има и денес, во однос на цртани серии. Да некои телевизии баш глупави цртани серии емитуваат, ама има доволно добри ако некој сака да гледа.
--- надополнето: 28 јули 2012 во 19:45 ---
Абе на МТВ едно време даваа една серија , со еден со оклоп и мотор и еден црнец ќе му ја спрема и поправа опремата :D
Да не мислиш на 'Super Force'? Кај нас беше преведeна како 'Супер Полицаец' мислам.

Како си ме потсетил на серијава, колку спомени разбуди, алал да ти е :D

Уште повеќе на Crazy in Love што ја отвори темава, its a bitter-sweet feeling :S

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.231
Поени од реакции
3.830
btw не треба да се заборават култните Руби ,Барајќи го тато , Ангели , Клон ( Жаде )....

Ииииииии

MakeLOVEnoTwar

Љуби без оглед на се’
Член од
10 декември 2010
Мислења
213
Поени од реакции
114
1. “Авантурите на Синбад“ (1996-1998)

3. Тропски горештини (1991-1993)

6. Херкулес (1995-1999)

7. Супермен (1993-1997)

9. Млади бунтовници (2002-2003)

10. Плажата на залезот (1997-1999)

леле фимовиве - сум ги гледал, посебо Симбад - колку ми правеше ќеф, значи ... :vozbud::love: :D со душа чекав да почни

Имаше уште неколку што со нетрпение сум ги чекал да почнат :D ...
* Бледо се сеќавам на ’Лавови мои морски’ (ако воопшто така и се викаше),
Во светот на Бајките :)

* Имаше еден цртан-серијал дечиња поставуваа прашања, а одгворите ги наоѓаа патувајќи низ времето и ’на лице место’ :) леле колку ќеф им правеа - не се сеќавам како се викаше :(

* имаше неколку, можам да се сетам на:

Козле-бозле и Кенгурчето Опа-Опа
kozle bozle.jpg kozle bozle 2.jpg
opa opa.jpg

(малку ме нервираа, ми беа ко идиотски, ама :D :D :D ги гледав, упорен бев :P :D )

Ама многу бев и сум среќен шо МТВ (златна) (на времето) даваше преку цело лето документарки, од сабајле до после пладне, ќеф бев :)

Од поновиве ептен сум си се ќефледисувал на:
Alo_Alo_cast (1).jpg
Ало-Ало,

Ba4.jpg
Blackadder,

Will---Grace-will--26-grace-146358_1024_768.jpg
Вил и Грејс,

courage1353e0re9.jpg
Courage the cowardly dog,
Е овие веќе не бев дете кога го гледав :D :D :D хих их их их

cast.jpg
SpongeBob Squarepants

The Wild Thornberrys.jpg
The Wild Thornberrys

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
А дали се сеќаваш кога главниот лик во серијата загина во несреќен случај при снимањето на серијата или така нешто. Тоа беше трагедија, солзи се ронеја не заебанција:place:.
Бев заборавила, ама кога ги барав, наидов на и мемориам. Тажно!
--- надополнето: 28 јули 2012 во 21:38 ---
Чупе , алал да ти е за видеата што си ги поставила ... со сите овие серии израснав , а што се однесува до легендарната Квискотека со уште полегендарниот Оливер Млакар , секој четврток од 8 или 9 навечер ја гледав со посебно уживање ( иако одев во основно а потоа и во средно училиште ) . Имаш пијачка за постов ако некогаш и негде се начекаме ( иако не се познаваме ) :) .

Итс мај плежр! Јас на кивскотека дури и погодив еднаш игра на асоцијации: глава, глава, глава, пас= Кербер :)
Летно време пијам пиво, зима вино. Црно :)
Болд: јас сум невеста. Понекогаш тргнувам и боса на жетва :)))

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.872
Поени од реакции
23.266
Не беше баш несреќен случај , туку веројатно убиство кое беше наместено како несреќен случај ... прилично добро се сеќавам на случајов ( бев негде 6то или 7мо одделение ) ... глумецот се викаше Џон Ерик Хексум и загина на снимање на серијата , многу слично како што загина Брендон Ли на снимањето на The Crow , т.е. место со ќорци , во него беше пукано со вистински куршуми ... и двата случаи се скоро идентични .
Знам дека така нешто беше, ама како низ магла памтам.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Сите 15 страни ги прочитав и Крејзи да не пукнеш што ја отвори темава се наежив милион. :) Патем ќе ве искарам, љепотицава ја заборавивте.
и

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Шкорпион Веќе го поставив Супер полицаец,ама рипост е дозволен.Супер полицаец си е Супер полицаец.
Мислев дека не беше објаснето, sorry :)

Од серијата ни епизода не пропуштав, многу ја сакав.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Сите 15 страни ги прочитав и Крејзи да не пукнеш што ја отвори темава се наежив милион. :) Патем ќе ве искарам, љепотицава ја заборавивте.
Поради некоја непозната причина Зина ми беше и привлечна и одбојна.

• Ми се допаѓа
Reactions: `V`

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.748
Поени од реакции
1.003
Бев заборавила, ама кога ги барав, наидов на и мемориам. Тажно!
--- надополнето: 28 јули 2012 во 21:38 ---

Итс мај плежр! Јас на кивскотека дури и погодив еднаш игра на асоцијации: глава, глава, глава, пас= Кербер :)
Летно време пијам пиво, зима вино. Црно :)
Болд: јас сум невеста. Понекогаш тргнувам и боса на жетва :)))
Знам дека си невеста ( и јас сум зет :) ) , меѓутоа се женско што е до 40 год старост јас го викам чупе :) ... а и добар вкус за вино имаш , јас само црно признавам , белото според мене е за киселина ... хе хе ... поздрав .

Член од
7 јуни 2012
Мислења
87
Поени од реакции
52
Освен стандард македонските Умни глави, Бушава азбука, Наше маало итн итн итн, ги обожавав и следниве:

И една француска серија на МТВ што ја даваа, беше со татко и ако не се лажам 3 ќерки, ама никако не ми текнува како се викаше... o_O

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Мене на уште нешто ми текна:

И имаше една серија Саки од Саканија, незнам кој ја памти, ама немоѓам да нјадам видео на јутуб од неа :)

Kajgana Shop

На врв Bottom