pearl напиша:
Цук. :smir:
Едно, оргазам може да се доживее и без никаков физички допир.
Друго, вагиналниот е далеку посилен, поинтензивен и подолготраен од клиторичниот.
Истото сакава да и го воочам и јас, ама Псај ми е секогаш некако премногу уверена во она што го пишува по темите и тешко е човек да го промени нејзиното мислење. (Pearl style
) Ретко кога го сменила својот "став", ама сепак, еве едно објаснување...
Оргазам може да се доживее и без физички допир. Можеби ќе звучам како Скорпио_20, ама тоа е умствена работа. Баш поради тоа што е умствена работа, независно од партнерот - некои девојки може да доживеат 15 оргазми во една вечер, а некои не можат да доживеат ниеден 3 години. Оргазмот често се случува и во сон, поготово кај мажите (иако мене лично ми се нема случено до сега) и/или после подолга "апстиненција".
Оргазамот може да се доживее и со физички контакт на други точки кои предизвикуваат "возбуда". Немора тоа да бидат половите органи. На пример: воопшто не е тешко да натераш девојка да дојде до оргазам со бакнежи, грицкање, галење по бутчињата, стимулирање на градите (брадавиците) и тн...
Клиторичниот оргазам е полесно да се доживее од вагиналниот, но затоа пак вагиналниот е значително посилен од клиторичниот. Нај јак оргазам се доживува со комбинација на двата вида (значи симултано: ем клиторичен, ем вагинален). Како да го постигнете тоа? Лесно... За тоа е веќе дискутирано во други теми, ама не е проблем да се повторам доколку е потребно. Токму тогаш се најголеми шансите за squirting (прскање)... А повеќето од вас најверојатно знаат дека жените на кои им се случува ова, многу често знаат и да изгубат свест од јачината на оргазамот.
Значи оргазми категоризирани по јачина:
3. Клиторичен (најлесно се доживува)
2. Вагинален (потешко се доживува, подолго трае и посилен е)
1. Анален (според оние што го доживеале: најтешко се доживува, најдолго трае и чувството е најсилно).
1. Комбинација на клиторичен и вагинален оргазам.