Секс школо

Член од
30 април 2007
Мислења
3
Поени од реакции
0
mozebi nekoj ke se smee na ova sto ke go prasam no nema veza...sakam, nekoj da mi kaze dali edna devojka se smeta se uste za nevina i pokraj toa sto masturbira...znaci, seuste nema seksualni odnosi so nekoe masko no taa masturbira i dozivuva orgazam...:raz:

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Се додека има химен-невина е.

Член од
30 април 2007
Мислења
3
Поени од реакции
0
a moze li himenot sami da si go "skineme"....patem, moze li da se dozivee orgazam i bez da ni bide skinen himenot ??

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Може да си го скине сама, нормално или со прст или со некакво помагало (дилдо, краставица, ватевер :pos:).

А оргазам може да се доживее само со стимулација на клиторисот, без разлика дали има или нема химен. Значи може.

Член од
30 април 2007
Мислења
3
Поени од реакции
0
mislam deka veke razbra sto mi e celta so site ovie prasanja...:)
no uste ova, ima li sansi vekje dolgo vreme da masturbiras a himenot da ne ti bide skinen ? dosega sum masturbirala samo so prsti, bez nikakvi pomagala...i sea, ne znam dali sum virgen :)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Скулгрл напиша:
Се додека има химен-невина е.
Занемари го ова... Не е точно.

Девојка може да биде невина дури и доколку нема химен. Можеби на 8-годишна возраст го скинала хименот возејки точак, прекачувајќи се преку ограда и тн... Невиноста се губи после првиот сексуален однос со партнер.

Значи ако мастурбираш (а кој не мастурбира?), а си немала сексуални односи со партнер - ти си невина.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
thalis напиша:
no uste ova, ima li sansi vekje dolgo vreme da masturbiras a himenot da ne ti bide skinen ? dosega sum masturbirala samo so prsti, bez nikakvi pomagala...i sea, ne znam dali sum virgen :)
Зависи од тоа колку ти е еластичен хименот, како и од тоа со колку прста мастурбираш. :icon_lol: Постои мал отвор кај што можеш да пенетрираш со прст уште пред да се скине хименот, а индивидуално кај секоја девојка е колку е тој широк и еластичен. Ама ако не си почувствувала болка и не си прокрварила барем малце- веројатно не ти е скинат. :wink:

Скул says:
А оргазам може да се доживее само со стимулација на клиторисот, без разлика дали има или нема химен.
Оргазмот не мора да биде само клиторичен; може да се доживее и без стимулација на клиторисот, само со пенетрација, само што клиторичниот е значително посилен. :)

Офчар

The Bite of The Mamba [81]
Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
Една девојка е невина, се` додека не се докаже спротивното.

Член од
10 февруари 2007
Мислења
647
Поени од реакции
28
thalis напиша:
Ти сеуште си virgen заради тоа што не си имала сексуален однос до сега. А многу малку веројатно да си се скинала самата со прсти затоа што ако си осетила барем мала болка сигурно си престанала да бидеш груба.

И една мала грешка кај PSYtisfaction не е еден отвор ами се повеќе за секоја девојка индивидуално. И исто така постојат примери кога девојка имала односи а сеуште не е скината, за овој химен велиме дека е еластичен и во овој случај пенисот влегува во некој од отворите.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
pearl напиша:
Цук. :smir:
Едно, оргазам може да се доживее и без никаков физички допир.
Друго, вагиналниот е далеку посилен, поинтензивен и подолготраен од клиторичниот.
Истото сакава да и го воочам и јас, ама Псај ми е секогаш некако премногу уверена во она што го пишува по темите и тешко е човек да го промени нејзиното мислење. (Pearl style :)) Ретко кога го сменила својот "став", ама сепак, еве едно објаснување...

Оргазам може да се доживее и без физички допир. Можеби ќе звучам како Скорпио_20, ама тоа е умствена работа. Баш поради тоа што е умствена работа, независно од партнерот - некои девојки може да доживеат 15 оргазми во една вечер, а некои не можат да доживеат ниеден 3 години. Оргазмот често се случува и во сон, поготово кај мажите (иако мене лично ми се нема случено до сега) и/или после подолга "апстиненција".

Оргазамот може да се доживее и со физички контакт на други точки кои предизвикуваат "возбуда". Немора тоа да бидат половите органи. На пример: воопшто не е тешко да натераш девојка да дојде до оргазам со бакнежи, грицкање, галење по бутчињата, стимулирање на градите (брадавиците) и тн...

Клиторичниот оргазам е полесно да се доживее од вагиналниот, но затоа пак вагиналниот е значително посилен од клиторичниот. Нај јак оргазам се доживува со комбинација на двата вида (значи симултано: ем клиторичен, ем вагинален). Како да го постигнете тоа? Лесно... За тоа е веќе дискутирано во други теми, ама не е проблем да се повторам доколку е потребно. Токму тогаш се најголеми шансите за squirting (прскање)... А повеќето од вас најверојатно знаат дека жените на кои им се случува ова, многу често знаат и да изгубат свест од јачината на оргазамот.

Значи оргазми категоризирани по јачина:
3. Клиторичен (најлесно се доживува)
2. Вагинален (потешко се доживува, подолго трае и посилен е)
1. Анален (според оние што го доживеале: најтешко се доживува, најдолго трае и чувството е најсилно).
1. Комбинација на клиторичен и вагинален оргазам.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Секогаш премногу уверена бе... :pos:

Никаде не пишав дека оргазам не може да се доживее без физички допир. :smir:
Второ, згрешив за интензитетот, океј, и замисли, си ја признавам грешката. :pos:

(И Есид, во иднина не мораш да чекаш Перл да се побуни на нешто што сум го напишала јас, за да си го кажеш мислењето и ти; не гризам побогу :pos:)

Член од
19 април 2007
Мислења
629
Поени од реакции
37
Мозе е глупо ова,али ај,ме интересира(малце е офф вашиот топик...).Сакам некој Поискусен,да ми објасни како иде све по ред во сексот,од предигра,до свршуванје...(осекам дека наскоро мозе да се случи нешто)...:smir:

Член од
10 февруари 2007
Мислења
647
Поени од реакции
28
Mari0 напиша:
Мозе е глупо ова,али ај,ме интересира(малце е офф вашиот топик...).Сакам некој Поискусен,да ми објасни како иде све по ред во сексот,од предигра,до свршуванје...(осекам дека наскоро мозе да се случи нешто)...:smir:
Предиграта обично оди бакнување, правење финти со истото, бакнување на пределот кај вратот, ушите нежно се разбира а може и чешање со брадата. следува нежно и бавно слекување на алиштата па играње со градите на девојката, нежно шмукање на брадавиците и се така надолу. Ова е доколку сте романтични души односно сакате да сте нежни...
Додека пак ако сте авантуристи имајте луда предигра касање шмукање со поголем интензитет по истиоит редослед или воопшто предиграта ја нема односно веднаш се фрлате на слекување.
МУАБЕТОВ МИ БЕШЕ НЕ МОРА ДА БИДЕ НЕКОЈ ИСКУСЕН ДА ТИ КАЖЕ
good luck и ако ти е прв пат препорачувам она нежното

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
zafrknata напиша:
Предиграта обично оди бакнување, правење финти со истото, бакнување на пределот кај вратот, ушите нежно се разбира а може и чешање со брадата. следува нежно и бавно слекување на алиштата па играње со градите на девојката, нежно шмукање на брадавиците и се така надолу. Ова е доколку сте романтични души односно сакате да сте нежни...
Додека пак ако сте авантуристи имајте луда предигра касање шмукање со поголем интензитет по истиоит редослед или воопшто предиграта ја нема односно веднаш се фрлате на слекување.
МУАБЕТОВ МИ БЕШЕ НЕ МОРА ДА БИДЕ НЕКОЈ ИСКУСЕН ДА ТИ КАЖЕ
good luck и ако ти е прв пат препорачувам она нежното
Да се надоврзам на муабетот..
Немој однапред да се спремаш со смислување финти или слично, сметам дека тоа е лошо и никогаш скоро не успева..
Пробај да бидеш опуштен колку што можеш повеке и движењата и она што треба да се направи следно ке си дојде само по себе...
Ако се познавате доволно ке си ги знаете скоро точките кои ве палат и на кои би требало да обратите повеке внимание при играта..
Сега за чинот..Земи си кондоми..најубаво е да земеш DUREX PERFORMA бидејки тие би ти пружиле поголема сигурност од кинење..Повеке се намачкани со лубрикант со што ке овозможат подобра и побезболна пенетрација..Како и да е.
Најубаво е да сте сами на некое место на кое што нема да ве фатат и на кое место и на двајцата ви е удобно!
паа..за чинот..ништо што ке ти кажам нема да биде така бидејки секому му се дешава нешто ново и лошо би било ти однапред да знаеш што ке се деси!
Истражувај и Срекно!

Kajgana Shop

На врв Bottom