Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

Член од
14 август 2006
Мислења
45.275
Поени од реакции
84.386
...Лицемерие до Бриндизи и назад демек ја ваков онаков..Демек не беееее...неам ја предрасуди, само нека се напраи сунет, нека се клања и нека носи шамија, пффф, кој...предрасуди?? Јас?? Нееееее...никако..
Сепак, мислам дека контрадикторноста што владее во првиот дел од мојот пост е толку очигледна, што не би требало да се случи некој буквално да го сфати тој дел.
Но еве специјално за тебе превод: - Имам сфаќања, кои можеби некој ќе ги гледа како предрасуди, а некој како посветеност. Но кој сака да си има работа со мене (читај: да се мажи за мене), ќе мора да се помири со тоа. Инаку, сето тоа веќе се случи.

...Смешно делувате, не сте ни свесни колку, ама демек вие религиозни до немај каде, та ете, и Свети Трипун не бил христијански празник нели...бил не бил, поентата е дека христијани го слават...:):) па сега ако не е...тогаш ни самите не знаат што слават.
Повторно си толкуваш како што ти одговара на твојот критизерски тон, а не како што е напишано.
Точно, Св.Трифун е христијански светец и никаде не спомнав дека не го почитувам.
Но, не познавам никаков светец пијаница, ниту религиозен празник (од било која вера) кој "бара" пијанчење. Паганските елементи ги има и кај Муслиманите, а доколку некое свештено лице ги подржува, тогаш можеме да констатираме дека не истапува од верски позиции, туку од лични (иако можеби на некој му делува поинаку). Впрочем аdа многу убаво појасни.

Да резимирам. Имам апсолутна почит кон уверувањата на другите луѓе, се додека не морам да стапам во брак со нив.
Можам да се натрескам и на Св. Трифун (или некој друг ден), но датата на тоа пијанство може само да биде коинциденција со погрешните уверувања дека тоа е некаков "христијански празник за пијанчење".

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
120
Eee, шубо, паметно чупе си била ти. Не ко овој над тебе зелениов, прашува децата какви ќе му бидат...па уште да му каже некој дека од трите деца едното е на поштарот...кујзнае шо ќе напраи. Второто ќе му биде скиентолог чумки Том Круз нешо фраер ти реков ми рече, па е ин да го следиш трендот, а третото најмалото дете ќе свири на гитара и ќе го слуша Мерлин Менсон. Па иди докажи му дека неговата одлука да не биде со таа што ја сака само поради што девојката била муслиманка/католик/православна/евреин/навединешодруго била погрешна...

Него нејсе, да не должиме многу, се разбираме горе доле. Ситуацијата на терен и на книга не е иста. Сепак..зависи за кого како.

But hey...at least us down here have to worry not to mix between 2 different types...you guys up there got shitload of religions to chose from :):) Chose wisely my dear.
Ete, vaka ili onaka, se razbravme!
Inaku decata od mali ke gi ucam da bidat spiritualni vernici, a ko ke potporasnat, neka biraat vo sto ke veruvaat pa i kabala neka e, as long as they re happy i ne cinat zlo po svetov! Tuku nejse, toa nema da se sluci vo narednive 10 godini! Malku poinaku mi se zivee, ke kreiram familijaren zivot ko ke dojde vreme!

Pogresna zamenka imas upotrebeno, we treba namesto us ;) Ete toa ti e, proektite koi ne bea dovolni da ostanam tamu dole bea od oblasta na jazikot i filologijata! Lovam greski sakala jas ili ne!
Thanks for the advice my darling! Sepak, izborot ne veruvam deka ke se sluci tuka in the shitload :smir:

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Ete, vaka ili onaka, se razbravme!
Inaku decata od mali ke gi ucam da bidat spiritualni vernici, a ko ke potporasnat, neka biraat vo sto ke veruvaat pa i kabala neka e, as long as they re happy i ne cinat zlo po svetov! Tuku nejse, toa nema da se sluci vo narednive 10 godini! Malku poinaku mi se zivee, ke kreiram familijaren zivot ko ke dojde vreme!

Pogresna zamenka imas upotrebeno, we treba namesto us ;) Ete toa ti e, proektite koi ne bea dovolni da ostanam tamu dole bea od oblasta na jazikot i filologijata! Lovam greski sakala jas ili ne!
Thanks for the advice my darling! Sepak, izborot ne veruvam deka ke se sluci tuka in the shitload :smir:

Why not? Racist? :D:D Religious differences??

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
хихиихи не ми се верува човече!
абе зашто ме бришеш??????????????
Јас те бришам, затоа што спамираш. Престани да даваш офтопик коментари и дикутирај на темата. Не ми реплицирај, зашто и тоа ќе биде избришено.

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
120
Why not? Racist? :D:D Religious differences??
Neither of them! Ke si se vratam bre tamu dole pred da dojde vreme da biram! Tuka, samo se chelicham i prosiruvam zivotni percepcii! Zatoa:smir: Ama sepak, who knows? Tuku gleam ja ke me delitnat, ova epten offtopic! Ajt neka odi!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
ок
нека се зема секој со кого сака!
и јас сум за брак помеѓу разллични вери!
морав иначе лошо ми се пишува!
извинете за моето погрешно сваќање на работите:helou:
пријатни разговори и се најубаво!
ок е сега предпоставувам
Значи последен пат ти кажувам! Не е поентата да имаш исто мислење како другите, туку да СЕ ДРЖИШ ДО ТЕМАТА!

еј фарер си нема што!
браво шема си!:eek:lee:
главен си и сите те сакаат!
се извинувам што го кажав своето мислење!
и заборавив да ти кажам хахахахах ме изнасмеа зашто и многу шеговит си!
а со поштарот кој имал искуство ке си каже!
Ова е твое мислење кое го избришав и кое нема допирни точки со темата!
Последен пат ти кажувам престани да спамираш!

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
абе јебига народ си е народ само ги делам на глупави и поглупави.религијаа????
еднаш да се запрашам зошто постои религија??или нека одговори некој.ова ми изгледа како партиски определби хехехе:smir:

moof KOOZ tee

Mystis
Член од
26 ноември 2008
Мислења
361
Поени од реакции
63
Не сакав да отворам нова тема бидејќи мислам дека и тука може да го поставам прашањево.

За Атеистите - што ако се заљубите во некој/а теистка (не навлегувам во видот на нејзината вероисповед) но за нејзините/неговите верски убедувања дознавате откако сте сфатиле дека таа/тој е личноста на вашиот живот.

За Теистите важи истото прашање но се разбира со изменети улоги.

Член од
1 септември 2008
Мислења
768
Поени од реакции
18
Jas imam decko muslimanin pa ne gledam nekoja posebna razlika megju nas dvajca...poskoro bi rekla deka imame slicnosti po prasanjeto koj kako gleda na svojata religija i niednas dosega taa ne ni se isprecila na patot. Toj e od sovremeno semejstvo, sred Istanbul nosi maicki so natpisi SEX i red drugi gluposti so go odalecuvaat od tradicionalnoto.

No, fakt e deka ne sum razmisluvala kako bi bilo vo brak so takva licnost, zatoa sto znam deka muslimanite nikogas ne menuvaat religija, a i jas sum od tie so nema sansi da smenat religija. Sto e tuka e...
Sto se odnesuva do familija gradenje toa sleduva podocna, zosto lugjeto posle brakot se menuvaat i nikogas ne se znae...

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Не би ми пречело од која религија и да се... ама ако се ептен побожни нема шанси! Ја сум атеист и нема некој да ме тера мене да му славам празници.. а за националност не веруем дека би дал шанса на нешто не-македонско.. малце сум националист, али незнам, можно е се :)

moof KOOZ tee

Mystis
Член од
26 ноември 2008
Мислења
361
Поени од реакции
63
Jas imam decko muslimanin pa ne gledam nekoja posebna razlika megju nas dvajca...poskoro bi rekla deka imame slicnosti po prasanjeto koj kako gleda na svojata religija i niednas dosega taa ne ni se isprecila na patot. Toj e od sovremeno semejstvo, sred Istanbul nosi maicki so natpisi SEX i red drugi gluposti so go odalecuvaat od tradicionalnoto.

No, fakt e deka ne sum razmisluvala kako bi bilo vo brak so takva licnost, zatoa sto znam deka muslimanite nikogas ne menuvaat religija, a i jas sum od tie so nema sansi da smenat religija. Sto e tuka e...
Sto se odnesuva do familija gradenje toa sleduva podocna, zosto lugjeto posle brakot se menuvaat i nikogas ne se znae...
не мислев на партнери од различна вероисповед туку на случаевите кога едниот е верник а другиот атеист...значи се изгледа совршено меѓу нив на прв поглед но кога верникот ќе сака заедно да појдат во црква или да бојадисаат јајца за велигден, како тогаш да постапи атеистот...ќе ги промени своите погледи како жртва за љубовта или пак љубовта ќе биде жртвувана??

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Od razlicna nacionalnost mi e voobicaeno,ama od razlicna vera ne,sepak mislam deka tie parovi ili brak ponataka bi imale problemi i bi doagalo do golemi nesoglasuvanja pa uste i familiite ako se zamesaat odite brakot jabana ne sum za vrski ili brakovi od razlicni religii..sepak podobra varijanta e ista religija i dvajcata:smir:

Член од
18 септември 2007
Мислења
2.547
Поени од реакции
33
Ако се партнерите од различна националност поголеми се шансите да успее врската. Потешко е ако се од различна вера, иако има случаи кога и такви врски успеваат :toe:.

Kajgana Shop

На врв Bottom