N
NeMiRnA
Гостин
Licno za sebe vaka da si kazam,vaka dokolku ne razrabotam nekoi raboti ke kazam,deka ne,ne bi bila so nekoj od druga religija,a pa od druga strana poznavam mnogu semejstva sto se so roditeli od razlicni nacionalnosti i religii i sovrseno funkcioniraat,isto taka imam i drugari/ki od druga religija i uopste ne gi dvojam ili pak gi gledam kako crni ovci tuku naprotiv,mnogu cool luge se i bas si gi postuvam,taka da koga ke napravam suma sumarum,ona moe prvo ne ke se smeni vo da,zatoa sto religijata ne go pravi nekoj pomalku covek,toa e nesto koe ne drzi vo nekoi ramki da ne zabeguvame levo ili desno (iako se desava),nesto sto go budi moralot vo nas,a ne ne ogranicuva vo toa so kogo da bideme,mozebi gresam,neznam...Vo sekoj slucaj zasto da ne,se dodeka taa licnost ne ja gusi mojata religija,kultura i tradicija,dokolku ja pocituva,kako sto ke ja pocituvam jas negovata,vo sekoj slucaj nesakam nekoj da si rece "vidi ja ne si ja saka verata..." pa da glumam moderna Kales Anga itn,znaci si kazuvam bi bila so nekoj od druga religija,ama da si ja zadrzam svojata dokolku se omazam za takov...premnogu se pocituvam sebe,moeto semejstvo,mojot narod,religija za da napravam eden takov poteg da se otkazam od se toa vo ime na ljubovta,toa bi bilo isto ko da sum ziveela za dzabe do togas,so nekoj ubeduvanja vo koi odednas ke prestanam da veruvam...dosta predavnicki...(koj me sfati me sfati,koj ne zdravje,ne sum zabegala od temata )