Сексуално преносливи болести (СПБ)

Член од
10 февруари 2010
Мислења
818
Поени од реакции
290
орењето на короната на пенисот со течен азот е чист садизам. Додека не прошетате повеќе доктори ( и немате проблеми со нив) не прифаќајте такви мазохистички чинови.
Ме интересира како иде процедурата.
Може и во порака да комуницираме.
 
Член од
11 април 2019
Мислења
1
Поени од реакции
0
Партнерката носи hpv дали може да ни биде се нормално во врската и да си опстанеме и колку е ризично за мене како машко?
 
Член од
14 октомври 2018
Мислења
330
Поени од реакции
383
Немам никакви симптоми (само еден ден е поминат од ризичниот однос), но сакам што поскоро да се проверам од СПБ. Каде тоа најлесно и најбрзо да го направам?
 

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.448
Поени од реакции
34.370
Немам никакви симптоми (само еден ден е поминат од ризичниот однос), но сакам што поскоро да се проверам од СПБ. Каде тоа најлесно и најбрзо да го направам?
И што очекуваш после поминат 1 ден од ризичен однос?
Најчесто симптомите се појавуваат од 1 до 4 недели од заразувањето. Дури има луѓе кои немаат никакви симптоми воошто, а сепак да се заразени.
Институт за јавно здравје или приватниве лабаратории.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
18.938
Поени од реакции
33.483
Немам никакви симптоми (само еден ден е поминат од ризичниот однос), но сакам што поскоро да се проверам од СПБ. Каде тоа најлесно и најбрзо да го направам?
,,...за испитување на присуство на хламидија, микоплазма или уреа-плазма во урината, потребно е да се даде првиот млаз, односно првиот утрински млаз кој обично ги собира епителните клетки на уретрата во кои се наоѓаат овие микроорганизми, ова најмногу се однесува на мажите, бидејќи кај жените за изолација на овие микроорганизми се зема цервикален брис.
...при сомнеж на уретритис, било да е предизвикан од бактерии, хламидија, микоплазма или уреаплазма, се зема уретрален брис и тоа наутро пред мокрењето, а ако тоа не е можно, тогаш кога било во текот на денот, но така што помеѓу последното мокрење и земањето на брисот да поминат најмалку 2 часа..."
...микробиолошките испитувања можат да се направат ,,на државно со упат,, или на приватно во поголемите приватни дијагностички лаборатории Биотек, Авицена ...итн, сега што е побрзо и најлесно зависи каде живееш,
...види кај микробиолошки испитување од урина,
...сите микробиолошки анализи треба да се направат без да имаш претходно пиено антибиотик,
И што очекуваш после поминат 1 ден од ризичен однос?
Најчесто симптомите се појавуваат од 1 до 4 недели од заразувањето. Дури има луѓе кои немаат никакви симптоми воошто, а сепак да се заразени.
Институт за јавно здравје или приватниве лабаратории.
...и затоа најчесто ,,од око,, им препорачуваат еднократна доза на антифунгален лек Дифлазон 150 мг и Панцеф антибиотик 5 дена, но најчесто жената треба да се испита и најлесно да се одреди преку вагинален (цервикален) брис ако има нешто, а мажот не прави испитување само ќе испие иста терапија како неа.
 
Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
19.159
Поени од реакции
14.824
U jeku je „epidemija“ raka grla, a seks bi mogao da bude razlog

не сум доктор, ама овој Хпв не ми е јасен... ај знаеме , сифилисот го донел Колумбо од Америка, ХиВ е вештачки напраен од Циа и го рашири низ светот стјуард педер.. како немало ХПВ во античко време а биле промискуитентни повеќе од денес...како немаа кај муслиманите а има харем со дузини жени ??
за Рак на грло од кунгулитис поодамна на времето се жалеше глумецот Мајкл Даглас, му даваа само 6 месеци живот, ама се излечи, гајле нема, е сега веројатно не лиже :cool: повеќе
Се си мислам дека и ова е уште една американска вештачка измислица и е во врска со кондомите ??
Т.Е. дали има Статистика за Корелација помеѓу рак од ХПВ и употреба на Кондоми во разни региони во светот ??
Јас пак мислам дека има врска со Имунитетот...
кажуваше една роднина на сопругата поодамна, пред 40+ години, мајка и починала од рак на матка, зошто татко и одел по курви... а како курвите не фаќале рак на матка ??
 
Член од
22 август 2022
Мислења
286
Поени од реакции
1.007
Јас пак мислам дека има врска со Имунитетот...
кажуваше една роднина на сопругата поодамна, пред 40+ години, мајка и починала од рак на матка, зошто татко и одел по курви... а како курвите не фаќале рак на матка ??
Затоа што кога бил со толку многу од нив, го собрал и она што го оставиле сите нивни партнери, па го сервирал на кутрата жена која исто како да била со сите нив заедно. Женскиот полов орган е внатре, секоја минорна инфекција е поголема мака од онаа кај мажите.

Мислам дека кај жените рак на матка и дојки во најголем процент е од преголем стрес и сите познанички за коишто знам за жал дека се заболени имале пар солидни бродоломи низ животот. Ама и СПБ не се зафрканција.

како немало ХПВ во античко време а биле промискуитентни повеќе од денес...како немаа кај муслиманите а има харем со дузини жени ??
Ќ
Треба да се гледа на многу моменти.
Преживеаните деца тогаш и сега, населението тогаш и сега. Во минатото баш било спартански систем, ни антибиотици ни бутур, ако си силен ќе преживееш. Денес и силни и слаби некако се крепиме дури се крепиме.

дали има Статистика за Корелација помеѓу рак од ХПВ и употреба на Кондоми во разни региони во светот ??
Мене пак многу ми е нереално кондом секогаш да те заштити од ХПВ, затоа што, прво не може да се зборува општо за нешто што има десетици видови, второ ако е со видливи лезии и лезиите не го опфаќаат местото коешто го покрива кондомот, тешко да се спречи зараза. Но, заштита е многу важна за други заболувања коишто не се спомнуваат а знаат да бидат тешки и досадни.
 
Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
19.159
Поени од реакции
14.824
... Женскиот полов орган е внатре, секоја минорна инфекција е поголема мака од онаа кај мажите.

Мислам дека кај жените рак на матка и дојки во најголем процент е од преголем стрес и сите познанички за коишто знам за жал дека се заболени имале пар солидни бродоломи низ животот. Ама и СПБ не се зафрканција.


Ќ
Треба да се гледа на многу моменти.
Преживеаните деца тогаш и сега, населението тогаш и сега. Во минатото баш било спартански систем, ни антибиотици ни бутур, ако си силен ќе преживееш. Денес и силни и слаби некако се крепиме дури се крепиме.Мене пак многу ми е нереално кондом секогаш да те заштити од ХПВ, затоа што, прво не може да се зборува општо за нешто што има десетици видови, второ ако е со видливи лезии и лезиите не го опфаќаат местото коешто го покрива кондомот, тешко да се спречи зараза. Но, заштита е многу важна за други заболувања коишто не се спомнуваат а знаат да бидат тешки и досадни.
да, ама има друга работа...мислам дека оваа епидемија на канцер на грло е главно од кунгулитис, без обзир дали жртвата е машкиот партнер или истополниот, фелациото е ризично само ако е веднаш по однос... западот си го плаќа данокот на 69, т.е. мислам дека во античко време кунгулитис праеле само робинки и робови ?
А што се однесува на други инфекции, спрема производителот на Канистен, Кандида албиканс има и кај млади јунферици, т.е. не е сврзана со сексуален однос...
кај нас мислам не е актуелен канцер на грло, воглавном канцер на матка, барем по медиумите...
 

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
783
Поени од реакции
1.229
Затоа што кога бил со толку многу од нив, го собрал и она што го оставиле сите нивни партнери, па го сервирал на кутрата жена која исто како да била со сите нив заедно. Женскиот полов орган е внатре, секоја минорна инфекција е поголема мака од онаа кај мажите.

Мислам дека кај жените рак на матка и дојки во најголем процент е од преголем стрес и сите познанички за коишто знам за жал дека се заболени имале пар солидни бродоломи низ животот. Ама и СПБ не се зафрканција.


Ќ
Треба да се гледа на многу моменти.
Преживеаните деца тогаш и сега, населението тогаш и сега. Во минатото баш било спартански систем, ни антибиотици ни бутур, ако си силен ќе преживееш. Денес и силни и слаби некако се крепиме дури се крепиме.Мене пак многу ми е нереално кондом секогаш да те заштити од ХПВ, затоа што, прво не може да се зборува општо за нешто што има десетици видови, второ ако е со видливи лезии и лезиите не го опфаќаат местото коешто го покрива кондомот, тешко да се спречи зараза. Но, заштита е многу важна за други заболувања коишто не се спомнуваат а знаат да бидат тешки и досадни.
Од хпв се добива рак на грло на матка во90% од случаите а ако не се лечи на време се шири и нагоре на другите органи, има вакцина сега е задолжителна по средните училишта мислам во мое време си ја платив, само немаше ревакцинација немало вакцини а требаше по 7 години да направам.
Автоматски споено мислење:

Инаку кондом не штити од хпв
 
Член од
12 март 2009
Мислења
19.159
Поени од реакции
14.824
како и да е, во линкот што кажува 6 партнери дека е ризично да не мисли за една вечер, па во УСА секој втор има по 3-4 Бракови, а камо други врски...
Всушност и ЕДЕН е доста ако има СПБ....
имаше еден француски филм, постар бизнисмен си имаше помлада жена и уште помлада медицинска сестра, швалерка... еден ден возејќи со кола здогледува еден што сака да се самоубие, пропаднат ех бизнисмен... го пишмани и го прибра. Медицинската сестра му извади крв, па кога виде дека му се супер анализите, одма се посекса со него, а после тој ја обработи и жената на газдата, па таа затрудне итн....
 

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
783
Поени од реакции
1.229
како и да е, во линкот што кажува 6 партнери дека е ризично да не мисли за една вечер, па во УСА секој втор има по 3-4 Бракови, а камо други врски...
Всушност и ЕДЕН е доста ако има СПБ....
имаше еден француски филм, постар бизнисмен си имаше помлада жена и уште помлада медицинска сестра, швалерка... еден ден возејќи со кола здогледува еден што сака да се самоубие, пропаднат ех бизнисмен... го пишмани и го прибра. Медицинската сестра му извади крв, па кога виде дека му се супер анализите, одма се посекса со него, а после тој ја обработи и жената на газдата, па таа затрудне итн....
Точно така како ќе ти се "посреќи" познавам девојка што од првиот дечко фати хпв а по неколку години и рак на материца се оперираше на неполни 30 години.
 

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.479
Поени од реакции
18.656
Од хпв се добива рак на грло на матка во90% од случаите а ако не се лечи на време се шири и нагоре на другите органи, има вакцина сега е задолжителна по средните училишта мислам во мое време си ја платив, само немаше ревакцинација немало вакцини а требаше по 7 години да направам.
Автоматски споено мислење:

Инаку кондом не штити од хпв
Кај жените рак на грлото на матката, кај мажите рак на грло и јазик, вирусот на ХПВ е обострано ризичен за двата пола.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom