Светлана Ражнатовиќ - Цеца

Дали е монтажа?

• ДА

Гласови: 18 26,9%
  • НЕ

Гласови: 49 73,1%

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Овде е дете-

А овде е од сега, со двете деца-

И ова е сега-

И нормално е да има драстична разлика од 1988 и 2012...Не знам каква врска има Аркан со тоа како изгледала пред него и после него...? Мислам дека да не би бил он во нејзиниот живот никогаш не би била до толку контроверзна како што е сега туку само популарна со овие фанови што ги има денес и секако не би имала проблеми со законот пошто не би ги имала стадионот Обилич, фудбалерите, клубот и све поврзано со него...Он нема никава врска со нејзината популарност, музика, стил, фанови...Тоа ми е поентата на овој пост...
Овој муабет го имам сто пати водено со мојата другарка од Србија (најбоља моја другарка) и воедно ја презира Цеца до коска и обавезно се расправаме кога збориме за оваа тема...Со неа се согласувам за следново: -Имено, анализа на Аркан може да направи само исклучиво добар невропсихијатар и притоа под услов добро да го познава приватно...Зошто? На балканскиве простори профил на човек со таков склоп на ментални црти сеуште не се родил: необразован, но со високо IQ и притоа говори неколку странски јазици перфектно, меѓу најголемите мафијози во Европа, притоа лежејќи во најголемите европски затвори и бегајќи спектакуларно од истите, воен профитер (Караџич лично го има протерано од Босна заради криминал...), но парарелно со тоа радикален националиста кој потепа све живо и диво што е муслиманско и крваво бранејќи го српското тло со своја паравоена фармација...Близок до власта и моќник невиден...Освен децата со Цеца има уште 7 други мислам и сите до едно ги има признаено законски и ги има обезбедено материјално во животот (Никола и Војин Ражнатович близнаците што му се од првата жена ги имам на фб и се баш ок дечки, живеат во Америка, имаат завршено факултет и плус во Атина имаат стан кој им го има Аркан купено...) Горе-доле мене ми е ова комбинација од многу необични ментални црти...
А за тоа како дошло до брак со Цеца, нивниот однос, па неговиот атентат и све околу нив искрено мислам дека никој не ја знае правата верзија освен Цеца...Мене и не ми е гајле тоа...А ниту ни на нејзините фанови...

V

Vollstandig

Гостин
Сум пиел на еден тон вакви “највечи хитови“, по кафани по домашни собиранки, по фолк концерти,али што не иде за пиење...не иде...​
Незнам уствари како е ова:​
Подобро и поеќе да те развесели од ова:​

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Значи да се повторам. За Цеца лично имате право да пишувате што сакате (нормално без вулгарни зборови, како ова ќе и правам, она ќе и правам) тоа си е ваше право, ама секој следен пост со офтопик мислење, навреда кон друг член бидејќи ја слушал Цеца, како што спомнав претходно изрази од типот би ја е**л, и слично, значи автоматски бан од тема, а ако е претерано и бан од форум.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Море...за пивофестот ко пееше Цеца само јас не бев?
Арно велеше Сливата...сите рокери во прв ред онанираа на Цеца.....

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Море...за пивофестот ко пееше Цеца само јас не бев?
Арно велеше Сливата...сите рокери во прв ред онанираа на Цеца.....
И јас не бев бе :D.
Почна со настапо и дома си заминав, едноставно неподносливо беше.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Ама ти не сфаќаш. Тргнува од себе, гледаш слушал и рок и Цеца, и мисли сите истото го прават :sick:
Не ја слушам, ви гарантирам со животов дека не ја слушам, немам потреба, несакам едноставно и тоа е тоа. Не ја слушам. Не одам нит на свадби нит на други турбофолкерски случувања. Ако се најдам во ситуација принудно да ја слушнам, културно ќе замолам ако може да се смени каналот. И воопшто не ми е срам. Кој сака да си ја слуша нека си ја слуша кога нема да бидам јас во негово присуство. И тоа важи за сите од нејзината бранша.
Толку.
Ај да си дочекаме :pos:
Можи да знам што слушаш? Чисто да имам основа за дискусија и споредба.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Ја поштувам Цеца. Ко мал многу ја сакав :) Денес имам друг вкус за музика но Цеца никогаш нема да ја ставам во иста кутија со денешниве турбофолкераши.

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Те прашувам што бараш на темава да дрдориш кога имаш такво мислење?
Мислењево ти е пријавено и се надевам дека модераторите ќе ти дадат бан од тема зашто и претходно спомнаа да не се пишуваат офтопици...
И јас Пинк не гледам никогаш, ниту пак слушам турбо-фолк срања...Музиката на Цеца си е тоа што е, засебна и не може да се споредува со никој друг пејач или пејачка...
И ако за тебе 2-3 милиона луѓе се ретардирани селани тогаш ти имаш озбилен психички проблем и треба подитно да побараш помош...Толку од мене за тебе, повеќе нема да те удостојувам со одговори...

И збори ли Вељко со тебе? Што ти кажува?
Па да,на скајп и на фејсбук често али нема многу време да биде уклучен.Тој ги регулира профилите и на мајка му воедно и веб страницата.Не сум го видел многу одамна пред 8 години беа во Македонија и бевме на ручек но пред 11 години откако се преселивме од Србија овде,зашо дедо ми сакаше името да ни биде чисто многу слабо контактираме.Можеби од Нова година на Велигден онака да се јави Цеца но само за празници...така да сега очекуваме пак да се јави ако не татко ми сепак несака комуникацијата да биде скроз прекината и тој ќе контактира.Инаку,Вељко би сакал да го поканам во Скопје да дојде ова лето, па ќе му предложам.Досега кој и да ме прашал поради презимето Ражнатович дали сум во сродство секогаш негирам,зашо многу муслимани ме гледаат онака накосо.
Ве замолувам инаку сите кои што ми се заканувате дека ќе посегнете по мојот живот во сандаче,дајте не бидете такви пи*ки зашо не пишувате тука за модераторот да види?? значи да појаснам...Аркан ве убивал вас муслиманите и албанците,не јас ЈАСНО? и немојте да ми пишувате такви цинични закани као демек ќе сте ме сечеле на парчиња,зашо подитно можам тоа да го предадам под интернет истрага па да се најде од кој компјутери пишувате такви работи....дајте престанете!
--- надополнето: 12 април 2012 во 13:41 ---
Ја поштувам Цеца. Ко мал многу ја сакав :) Денес имам друг вкус за музика но Цеца никогаш нема да ја ставам во иста кутија со денешниве турбофолкераши.
Е исто и јас тоа поштујем!
--- надополнето: 12 април 2012 во 13:45 ---
Не сакав да коментирам на темава, не сакам ни да влегувам во други дискусии освен ова болдираново.Очите ми ги ископа.
Како прво,на видеото не е убаво прикажана,тој што снимал очигледно не му бил со добар квалитет апаратот.Друго,не е камера туку апарат е.Трето,во живо ја испеа толку перфектно,значи немаше сите да свиркааат и да се радуваат туку ќе урлааа и ќе ја пцуваа...
Металци посебно и панкери со такви накострешени фризури пирсови и кожа и разни реквизити,играа на нејзините песни.И плус,ретко имаше стари луѓе,повеќето беа испод 30 години.Тинејџерите беа најмногу.Дури и другар од Охрид сретнав таму,а тој е металец...се засрами пред мене кога ме виде,зашо тој шири металска пропаганда али го разбирам.Просто,сите одбивате и не прифаќате,али на концерт ќе и идете и ќе кревате раце,само да не ве знаат зашо срам ви е да слушате такви песни,кои по некоја причина се омаловажувани но реалноста е друга.Па ало,Ван Гог кажа на едно интервју дека Цеца му е инспирација ;)

V

Vollstandig

Гостин
Не ја слушам, ви гарантирам со животов дека не ја слушам, немам потреба, несакам едноставно и тоа е тоа. Не ја слушам. Не одам нит на свадби нит на други турбофолкерски случувања.
/quote]

Грешка си дека свадбите се турбо фолкерски случувања. Можеби има и по некоја свадба кај шо се свират цецини песни, синанови, и шабанови, али тоа е веќе обична турбо забава. Ја на последна свадба шо сум бил, али и на повеќето се рока строго чочеци, старо-македонски ора и песни, па има разлика турбо фолк и фолк.

Турбо фолк е ова:

http://www.youtube.com/watch?v=Yr8A3zcgY2w&feature=related#t=22

И ова:

Обичен микс со безвезе диџеј што направил ритам, додадени се фолк елементи обично хармоники,саксафони турби, певачица што појма нема од пеење = турбо фолк.

А фолк, и обично по свадби ова иди:

Балканска култура. Ако појдиш во јапонија, и во германија и било каде,ќе знаеш дека имаш некоја одлика од онаму каде што доаѓаш БАЛКАНСКАТА МУЗИКА. Без разлика дали ја слушаш или не:)

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Редно време е децата на Александар Сариевски да си поведат сметка кој се' ја пее Зајди, Зајди. Нека ја зашитат некако, не знам како, ама еве ти ЗАМП/ МАМП па да не можат секакви Цеци и Гергани да ја сакатат песната.

Што се однесува до „најдобриот вокал на Балканот и пошироко evah'“ и неофицијална Кралица, не ја пратам. Кој сака нека си ја слуша, ама налудничаво е да се тврди дека кај нејзините песни и вокал има некаков квалитет.

M

Moon Child

Гостин
Од самата помисла на ора и народњачка музика ми се крева косата. А и свадба како дешавка не ја сакам, општо. Затоа не ни одам, а нема ни да правам моја.
Се извинувам за оф топик :)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ај сега и вие не одете оф-топик. Дали се јавува Цеца или не се јавува е дискусија за по профили и ПП.

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Ај сега и вие не одете оф-топик. Дали се јавува Цеца или не се јавува е дискусија за по профили и ПП.
Да,кој го нешто интересира понатаму во сандаче :D овде е темата за Цеца и нејзиниот живот(на сцена и некој ако знае нешто и приватно) :D

Kajgana Shop

На врв Bottom