- Член од
- 30 јануари 2005
- Мислења
- 7.397
- Поени од реакции
- 1.308
Очигледно на мене се однесуваше ова. Ако. Јас го почитувам туѓиот став, ама сепак ме нервира. Како што јас те нервирам тебе. Инаку немораш да се мачиш да изглеаш паметен...Lajce напиша:Може ке сум офтопик од темата, ама само да одговорам во контекст на предходните коментари
Мене не ме нервираат "религиозни фанатици"(од кај ги најде жити се) оти сепак знаат нешто околу она што го тврдат јас напротив "неможам да поднесам" инсуфициентни игнорамуси кои тресат од ракав и квалификации за одредени личности без никаква подлога и теории аксиомирани само во нивните глави патем мислејќи се за совршени извори на знаење и вистина.
Мислам дека е јасно дека овде нема потреба да поднесуваме или неподнесуваме некој кој има различен став од нашиот и напротив тој став треба да го почитуваме!
Е сега, моите мислења и идеи исто како и твоите не мора да бидат издржани со факти, бидејќи говориме за една (ќе те искористам за зборчево) “аксиоматска“ тема. Ако зборуваме на тема колку чини пиперот на бит пазар... тогаш ќе употребам факти.
Плус, јас никаде навистина сум фин со религиозните фанатици како тебе, кои никогаш нема да прифатат дека ете Господ можеби не постои, како што јас прифаќам дека ете Господ можеби постои. И плус, ти како религиозен, и кој го интересира темава... читај ги сите постови, бидејќи јасно дадов на знаење кое е моето мислење на темата...
p.s. Го отеков со пиперот