Сапиосексуалност

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.081
Поени од реакции
25.195
ЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ЗНАЕЊЕТО Е МОЌ:pos:

До утре и назад да ти недостигаат тие времиња,неможеш ништо да смениш. Физичкиот изглед никогаш и не бил толку пресуден ( се разбира пресуден е ) но повеќе кај плитки персони машки и женски,еволутивно гледано денешно време посилниот поголемиот поопасниот не е повеќе доминантна персона во опшеството, ловецот не е потребен повеќе,физичкиот работник се гледа како на последна опција. Интелектот од друга страна низ целата човеков историја , ја игра улогата на опстанок на ПОСИЛНИОТ. Се разбира кај девојчињата од 14 до 18 годинки сеуште важи моторџија и опасен тип ( не се грижи брзо ја поминуваат таа фаза ) зборот ми беше тој погоре опишаниот во денешно време лесно може да поебе 10 билдеришта без да сетат :)
Ова мe потсеќа на рандом викенд вечер во Скопје. Гужва пред Миднајт, никој не смее да влезе. Одеднаш се појавуваат 4-ца машки слични на дружината од серијалот Биг Бенг теорија. Се приближуваат до вратарите-билдеришта и ги рецитираат Боровите постулати, ја опишуваат функцијата на nervus vagus, и стручно ги коментираат снимките од Хабл. Инстантно билдериве се прпаат од страв и на дечкиве им се прави пат за да влезат додека пичките во миничи и елитните господа во одела и коса во боцки мрзнат надвор на ладното. Додека внатре сите чекаат ред за пиво тие само извикуваат-Дечко дај една локална мешавина од Ха Два О, Saccharomyces, Hordeum vulgare, и Humulus lupus и Скопското веќе се наоѓа во нивните раце. Дамите веднаш се привлечени од нивното знаење за моменталните случувања на релација Башар Ал Асад-Реџеп Таип Ердоган, и теориите на Адам Смит и Џон Мајнард Кејнс притоа давајќи им и една ала Карл Густав Јунг анализа на нивните карактери. За пола саат момците веќе џентлменски им отвораат врата на девојките во своето 101кец купе (со 2 врати) оставајќи ги сите нискоинтелигентни синови на транзициски газди во нивните БеЕмВиња сами со подзинати усти и курот во рака.

L

Ligeia

Гостин
Ова мe потсети на рандом викенд вечер во Скопје. Гужва пред Миднајт, никој не смее да влезе. Одеднаш се појавуваат 4-ца машки слични на дружината од серијалот Биг Бенг теорија. Се приближуваат до вратарите-билдеришта и ги рецитираат Боровите постулати, ја опишуваат функцијата на nervus vagus, и стручно ги коментираат снимките од Хабл. Инстантно билдериве се прпаат од страв и на дечкиве им се прави пат за да влезат додека пичките во миничи и елитните господа во одела и коса во боцки мрзнат надвор на ладното. Додека внатре сите чекаат ред за пиво тие само извикуваат-Дечко дај една локална мешавина од Ха Два О, Saccharomyces, Hordeum vulgare, и Humulus lupus и Скопското веќе се наоѓа во нивните раце. Дамите веднаш се привлечени од нивното знаење за моменталните случувања на релација Башар Ал Асад-Реџеп Таип Ердоган, и теориите на Адам Смит и Џон Мајнард Кејнс притоа давајќи им и една ала Карл Густав Јунг анализа на нивните карактери. За пола саат момците веќе џентлменски им отвораат врата на девојките во своето 101кец купе (со 2 врати) оставајќи ги сите нискоинтелигентни синови на транзициски газди во нивните БеЕмВиња сами со подзинати усти и курот во рака.
Оваа сексуална ориентација е стриктно насочена кон tete-a-tete конверзација.Само во тие услови успева.Нема примарен физикус,ниту хемија и физика,само биохемија и метафизика.:LOL: Да скратам,не се сведува на едноставност туку на комплицираност.Зошто да биде едноставно,кога може да биде комплицирано?:D

L

Ligeia

Гостин
Сигурно не е глупава за да намлати толку милиони :) Дај боже сите да бевме глупи како неа.

Патем познавам една личност за кој е измислена темава, она само на интелегенција паѓа :icon_lol:
И јас исто така познавам една личност која не само што паѓа туку и лежи на земја подолго време откако ќе падне.:LOL:

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Бев конфузен малце, ме викнаа да јадам :D

Накратко, ако ми се допаѓаат повеќе девојки, интелигенцијата со плус неколку карактеристики се одлучувачки фактор.

На последното одговорот е НЕ, мора да има физичка привлечност....
Добро, од ова сфаќам дека не е баш јасно што е сапиосексуалност.
Сапиосексуалност е кога интелегенцијата кај одредена особа ти предизвикува физичка привлечност. Значи, гледаш тип/типка, и не ги ни регистрираш како потенцијални партнери, не ти се допаѓаат воопшто. И отвара уста типот/типката, блика од интелегенција, секој збор на место е, воодушевува со речитост итн итн итн. И ти во тој момент не мислиш „леле колку убаво зборува“ туку мислиш „леле сакам да го/ја клецнам“. Тоа е сапиосексуалност.
Не станува збор за преферирање на личност со интелегенција близу до нашата. Тоа сите го имаме. Станува збор за луѓе кои апсолутно се палат на интелегенција. Тоа значи и на луѓе поинтелегентни од нив, со кои не би имале многу теми на муабет затоа што ќе бидат тотално под ниво на партнерот.
Така да, сите кои си трипаат дека се сапиосексуалци нека сфатат дека нормално е да сакаш некој со интелегенција приближна на твојата. Затоа шмизлите одат со спортисти и кретени и не сакаат нрдови (освен во американски филмови). Затоа што сакаат некој на нивно ниво. Како и сите ние уствари.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Ова мe потсеќа на рандом викенд вечер во Скопје. Гужва пред Миднајт, никој не смее да влезе. Одеднаш се појавуваат 4-ца машки слични на дружината од серијалот Биг Бенг теорија. Се приближуваат до вратарите-билдеришта и ги рецитираат Боровите постулати, ја опишуваат функцијата на nervus vagus, и стручно ги коментираат снимките од Хабл. Инстантно билдериве се прпаат од страв и на дечкиве им се прави пат за да влезат додека пичките во миничи и елитните господа во одела и коса во боцки мрзнат надвор на ладното. Додека внатре сите чекаат ред за пиво тие само извикуваат-Дечко дај една локална мешавина од Ха Два О, Saccharomyces, Hordeum vulgare, и Humulus lupus и Скопското веќе се наоѓа во нивните раце. Дамите веднаш се привлечени од нивното знаење за моменталните случувања на релација Башар Ал Асад-Реџеп Таип Ердоган, и теориите на Адам Смит и Џон Мајнард Кејнс притоа давајќи им и една ала Карл Густав Јунг анализа на нивните карактери. За пола саат момците веќе џентлменски им отвораат врата на девојките во своето 101кец купе (со 2 врати) оставајќи ги сите нискоинтелигентни синови на транзициски газди во нивните БеЕмВиња сами со подзинати усти и курот во рака.
За да не биде сфатен овој псевдо обид за пародизирање на сапиосексуалците сериозно, морам да забележам дека во ниту едно сценарио интелегентен човек не го следи ваквиот патерн на делување и не излегува од сопствениот систем на вредности за да се прилагоди кон животот и животниот стил на дебелокожците, бицепсоидите и транзициоБМВпитекусите.
Членот Сусаро, како редок примерок меѓу конзервативните мачоисти со изразита мишка кој има солиден умствен капацитет, загрозен од тоа што девојките веќе не паѓаат на "што ќе пиеш" и "имам БМВ" фразите, се обидува преку фузија на два света да карикатуризира интелект со тоа што го става out of place.
Затоа сметам дека е нужно на членот Сусаро да му се објасни дека интелегентен млад човек никогаш не би се ставил во ситуација да полемизира право на влез во одредена просторија со инфериорни личности. Тоа му е под ниво и тој го гледа како нон сенс. Потоа, никогаш не би се ставил во ситуација во која мора да се "натпреварува" за вниманието на некоја девојка со гореспоменатите инфериорни кафански/клаберски игнорамуси. За него тоа е навреда. На крај, за да се зацементира неукоста на членот Сусаро во однос на пристапот на интелегентниот млад момак кон рандом девојка, тој НИКОГАШ не би разговарал со неа за ситуацијата на блискиот исток. Не би ја гњавел девојката со воената подготвеност на Израел или поморскиот спор на Грција и Турција. Тоа го прави мачоист со изразита мишка. Сапиосексуалецот со девојката комуницира на амбивалентно ниво, еректира една....синтеза на умот и телото, наоѓа симбиоза во аспирациите и страстите, помирување меѓу физичкото и духовното. И не, не го прави тоа на место кое е чувано од набилдани орангутани кои никогаш не слушале Tool и не, не го прави тоа во просторија преполна со имбецилни мачоисти со изразита мишка.
Затоа, би го замолил членот Сусаро да не ја замајува јавноста.

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.081
Поени од реакции
25.195
За да не биде сфатен овој псевдо обид за пародизирање на сапиосексуалците сериозно, морам да забележам дека во ниту едно сценарио интелегентен човек не го следи ваквиот патерн на делување и не излегува од сопствениот систем на вредности за да се прилагоди кон животот и животниот стил на дебелокожците, бицепсоидите и транзициоБМВпитекусите.
Членот Сусаро, како редок примерок меѓу конзервативните мачоисти со изразита мишка кој има солиден умствен капацитет, загрозен од тоа што девојките веќе не паѓаат на "што ќе пиеш" и "имам БМВ" фразите, се обидува преку фузија на два света да карикатуризира интелект со тоа што го става out of place.
Затоа сметам дека е нужно на членот Сусаро да му се објасни дека интелегентен млад човек никогаш не би се ставил во ситуација да полемизира право на влез во одредена просторија со инфериорни личности. Тоа му е под ниво и тој го гледа како нон сенс. Потоа, никогаш не би се ставил во ситуација во која мора да се "натпреварува" за вниманието на некоја девојка со гореспоменатите инфериорни кафански/клаберски игнорамуси. За него тоа е навреда. На крај, за да се зацементира неукоста на членот Сусаро во однос на пристапот на интелегентниот млад момак кон рандом девојка, тој НИКОГАШ не би разговарал со неа за ситуацијата на блискиот исток. Не би ја гњавел девојката со воената подготвеност на Израел или поморскиот спор на Грција и Турција. Тоа го прави мачоист со изразита мишка. Сапиосексуалецот со девојката комуницира на амбивалентно ниво, еректира една....синтеза на умот и телото, наоѓа симбиоза во аспирациите и страстите, помирување меѓу физичкото и духовното. И не, не го прави тоа на место кое е чувано од набилдани орангутани кои никогаш не слушале Tool и не, не го прави тоа во просторија преполна со имбецилни мачоисти со изразита мишка.
Затоа, би го замолил членот Сусаро да не ја замајува јавноста.
:pos::pos::pos:

Како во старите добри времиња. А сега биди кајнд инаф и поврзи ми ги сапиосексуалците со реалниот живот :).

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
А сега биди кајнд инаф и поврзи ми ги сапиосексуалците со реалниот живот :).
Барање, лимитирано од закоравените и затуцани постулати на делување, тесноповрзано со видокругот на еден мачоист со изразита мишка. Ќе те удостојам само во тоа дека сапиосексуализмот е прогресивен поим еквивалентен на еволуцијата и интелектуалната надградба кај човекот која бара далеку повеќе од базична физичка атракција и преставува ново поле во истражувањето на човечката духовност и интелегенција, како поими, аватари на душата, неделиви со физичкиот аспект на една личност.
Исто така, сапиосексуалноста е поим за кој дознав сабајлево, кога ја отворив темава и станав експерт по ова прашање за неполни 22 минути, со што мора да се заклучи дека итекако се квалификувам за сапиосексуалец.

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.081
Поени од реакции
25.195
Барање, лимитирано од закоравените и затуцани постулати на делување, тесноповрзано со видокругот на еден мачоист со изразита мишка. Ќе те удостојам само во тоа дека сапиосексуализмот е прогресивен поим еквивалентен на еволуцијата и интелектуалната надградба кај човекот која бара далеку повеќе од базична физичка атракција и преставува ново поле во истражувањето на човечката духовност и интелегенција, како поими, аватари на душата, неделиви со физичкиот аспект на една личност.
Исто така, сапиосексуалноста е поим за кој дознав сабајлево, кога ја отворив темава и станав експерт по ова прашање за неполни 22 минути, со што мора да се заклучи дека итекако се квалификувам за сапиосексуалец.
Не си забавен бе. Се фати на орото требаше да го уиграш до крај, и да направевме малце колективна збукна, да се запцуевме оштро, да имаше про и контра па да се покезевме и посеиревме малце на ПП па да видевме која паѓа на мозок, која на пенис а која на БМВ па за следната збиранка ќе бевме спремни за ударање и вин-вин ситуација. Ич бре С од сапио да се немало. Ни ко пратеницине не си што на вести се пукаат меѓусебе а во Собраниското бифе си договараат тендери ко сложни калуѓери.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365

Како во старите добри времиња. А сега биди кајнд инаф и поврзи ми ги сапиосексуалците со реалниот живот :).
Ако дозволуваш мое мислење...... Не знам дали јас сум бил припадник на врстата сапиосексуалец за која дознав дури пред 2 часа, ама се додека имав врски со индивудуи во кои барав да имаат подеднакви мислења како моите и да се интелегенти колку мене и повеќе(не дека јас сум нешто интелегентен али онака колку да кажам само) тие врски ми беа мизерни освен по некое убаво сеќавање што ми останало. Ама откако станав поборник и чест практикувач на трендот, дај шо даш, искрено позадоволен сум. Не знам за другите, ама им посакувам да се среќни со нивните барања.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Не си забавен бе. Се фати на орото требаше да го уиграш до крај, и да направевме малце колективна збукна, да се запцуевме оштро, да имаше про и контра па да се покезевме малце па да видевме која паѓа на мозок, која на пенис а која на БМВ па за следната збиранка ќе бевме спремни за ударање и вин-вин ситуација. Ич бре С од сапио да се немало.
Мислев дека нема да ме играш, затоа баталив. :)
Освен тоа, зошто да те пцуам бе? Твоја мишка-твој живот. :D

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.081
Поени од реакции
25.195
Ако дозволуваш мое мислење...... Не знам дали јас сум бил припадник на врстата сапиосексуалец за која дознав дури пред 2 часа, ама се додека имав врски со индивудуи во кои барав да имаат подеднакви мислења како моите и да се интелегенти колку мене и повеќе(не дека јас сум нешто интелегентен али онака колку да кажам само) тие врски ми беа мизерни освен по некое убаво сеќавање што ми останало. Ама откако станав поборник и чест практикувач на трендот, дај шо даш, искрено позадоволен сум. Не знам за другите, ама им посакувам да се среќни со нивните барања.
Ааа не може твое мислење никако, како бре така дошол на форум негово мислење:pos:. Ме интересира зошто си бил мизерен во врските со интелектуалки. Чудна ми е малце таа корелација интелектуалка-мизерна врска.

Мислев дека нема да ме играш, затоа баталив. :)
Освен тоа, зошто да те пцуам бе? Твоја мишка-твој живот. :D
Е зошто да не те играм? А баш интересно ќе беше. Иначе немам мишка, имам стомак на 4 ката со подкровје.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Иначе немам мишка, имам стомак на 4 ката со подкровје.
Oбликуван ли е? Под обликуван мислам на "4 ката+подкровје мускули", или пак е пивски?Ако е обликуван, таман си, можеш безбедно да опстоиш во твојот клаберски свет полн со частење момички и возење со БМВ до Водно, затоа што го имаш кул факторот во секое влакно под твојата мишка. Ако е пивски, во облик на сфера и на удар дава шуплив звук како да нема внатре ништо, тогаш можеш да се вадиш со моментот "боем". Да играш на картата дека си шетан, кафански, еснаф чоек кој видел едно чудо чуда, бил на(а богами и под) секакви софри и пијанки, па ја има чаршиската школа во нечистотијата од ноктот на малиот прст.
Но, доколку твојот стомак е пивтиест, нема некој опислив облик и при скокање горе-долу има тенденција да се разлетува како гради на пристара тетка, тогаш мислам дека чадорот наречен "сапиосексуалност" е баш погоден за тебе како човек со таков стомак. Затоа што, да не се лажеме, тешко да ќе ебеш нешто оти според стандардите на општеството, ти си дебел и стомакот ти е "гротескна креација од пеколот на калориите", па мораш да најдеш алтернативно поле на привлечност во кое ќе пронајдеш сопствен магнетизам. Затоа трендот на сапиосексуалност е spot on скривница на секој некој со некаков физички поебитис кој не би можел да им парира на оние кои таков поебитис немаат.
Just sayin'. :)

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Ааа не може твое мислење никако, како бре така дошол на форум негово мислење:pos:
Напишано како шала тоа инаку, ама барем еве дознав дека немам смисла за хумор и не треба ни да се обидувам да правам.
Ме интересира зошто си бил мизерен во врските со интелектуалки. Чудна ми е малце таа корелација интелектуалка-мизерна врска.
Што знам, да не кажам некои работи па да станам омразен кај женската популација овде беспотребно, ама во тие врски сум немал разбирање со нив. Повеќе би се обратиле за помош, за совет кај нивните ''интелектуални'' пријатели отколку кај мене. Во работи за кои сум испаѓал дека сум во право, не се согласувале со мене, се морало по нивно да биде. За друштвото со кое сум одбрал да другарувам, имале само кисела насмевка како и ред други работи кои предизвикувале како некој со игла да ми боцка по мозокот. Али на крај краева тоа се само мои искуства кои сум ги поминал и не мора да значи дека некој друг ги има или имал. Можеби проблемот лежел кај мене или пак они го имале синдромот bitches be crazy. Како и да е ми оставило горчлив вкус.

А

Антоние

Гостин

Запознајте ја Барбара Берд.

Барбара е професор по право во универзитетот на New Brunswick, а исто така е доктор по право и доктор по историја на уметност. Таа исто така е проминентна фигура во групите кои се борат за правата на жената.

Во 2000 станува првиот женски член на Кралскиот Совет, а во април 2007 е назначена за судија во Судот на Кралската Клупа.

Барбара за мене е една од најинтелигентните жени на планетава, а за вас е материјал за мастурбирање.

Па уживајте.

Kajgana Shop

На врв Bottom