Сапиосексуалност

N

Nessa Alcarin

Гостин
Што знам, да не кажам некои работи па да станам омразен кај женската популација овде беспотребно, ама во тие врски сум немал разбирање со нив. Повеќе би се обратиле за помош, за совет кај нивните ''интелектуални'' пријатели отколку кај мене. Во работи за кои сум испаѓал дека сум во право, не се согласувале со мене, се морало по нивно да биде. За друштвото со кое сум одбрал да другарувам, имале само кисела насмевка како и ред други работи кои предизвикувале како некој со игла да ми боцка по мозокот. Али на крај краева тоа се само мои искуства кои сум ги поминал и не мора да значи дека некој друг ги има или имал. Можеби проблемот лежел кај мене или пак они го имале синдромот bitches be crazy. Како и да е ми оставило горчлив вкус.
Не драг мој немале твоите девојки синдром bitches be crazy, туку ти имаш синдром „магнет за кучки“. И нема што да те изненадува нивното однесување, тоа е типично женско однесување кога ќе се налета на „папучар“. Очигледно од сапиосексуалноста немаш ни с, туку ги избираш женските како трофеи со кои можеш да се фалиш пред школските другари.

п.с Сусаро, кога те видов на собиранката си кажав „ехх..“, ама кога го дознав твојот ник, почна симпатичен да ми стануваш... :D :D :D :P

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Во една прилика Лила Филиповска изјави дека Латас е најинтелегентниот човек со кого имала чест да разговара, додека Латас изјави дека Лила е најшармантната дама со која до тогаш разговарал.
Најверојатно и двајцата се во право, но муабетот ми е ако Лила се зацапа во Латас дали тоа значи дека Лила во случајот е сапиосексуалка?:confused:

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Хех, и папучар и ловец на трофеи(?) ме стори како и изгледа дете од школска возраст. Веројатно и заслужено поради начинот на кој сум го поставил мислењето. Ти благодарам за одговорот инаку и за тоа што ме подзамисли.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Хех, и папучар и ловец на трофеи(?) ме стори како и изгледа дете од школска возраст. Веројатно и заслужено поради начинот на кој сум го поставил мислењето. Ти благодарам за одговорот инаку и за тоа што ме подзамисли.
Па да, ќе фатиш трофејна плавуша која мисли дека 1+1*0 е 0, и ќе направиш се за да не ја изгубиш :) Најверојатно ти налетуваш на сапиосексуалки...
И да ние девојките знаеме да бидеме кучки, само таму каде што има плодно тло да се биде кучка... со камшик ... и канџи...
Нејсе, да се попалиш на некој интелегентен значи дека го прифаќаш како поинтелегентен од себе, со тоа се ставаш на пониско умствено ниво и сакаш оној другиот да го врши мислењето во врската. Девојките единствено би паднале на таков човек ако неговата интелегенција ја поврзуваат со можност за негова успешност во иднина. Затоа, џабе ако решаваш судоку X и после неколку години успешна врска пак си само решавач на судоку.
Само едно не ми е јасно, велите дека на прв поглед потенцијалниот партнер не ве привлекувал, но кога сте направиле два реда муабет сте заклучиле дека имате сапиосексуален синдром кон личноста. Тие два реда муабет се состоеле од прашања за одредување коефициент за интелегенција од типот : „од четирите геометарски форми која е кружна “ ?
Ако не прв поглед помеѓу тебе и потенцијалниот партнер не се создаде накаква хемија, тој/таа може да го рецитира пи до сабајле ама нема да сакаш да го/ја легнеш.

Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219

Запознајте ја Барбара Берд.

Барбара е професор по право во универзитетот на New Brunswick, а исто така е доктор по право и доктор по историја на уметност. Таа исто така е проминентна фигура во групите кои се борат за правата на жената.

Во 2000 станува првиот женски член на Кралскиот Совет, а во април 2007 е назначена за судија во Судот на Кралската Клупа.

Барбара за мене е една од најинтелигентните жени на планетава, а за вас е материјал за мастурбирање.

Па уживајте.
Ете тоа е тоа :icon_lol:
Небричена-али се бања редовно.Интелигентна,елоквентна.
Може не е убава,ама се гледа дека е здрава и може да роди здрави деца.
Влакнести :pos: Роднина му е на Јети
која глупост човече.
Колку и да негираме,сите паѓаме на изглед.Тоа е предусловот за спојување на хомосапиенсите.Естетиката и како ни е битна-естетиката во смисла на убавина на лице,симетрија на тело бла бла (генерално на биолошко ниво)
Не верувам дека некоја жена би го земала Stephen Hawking замо ради тоа што е паметен,а вајда не му се ни дигал :facepalm:
Во количка,не зборува,не може да извршува најосновни човекови потреби и дејства-ама паметен е бе ! :) Епа ако е паметен,(а многу е / беше паметен)зејте си го.Али нема нели-оти која млада женска за мажење би зела некој таков.Не е ни он крив нормално,али некоја само би го сожалила-и толку.
Може земав екстрем,али под дифолт-сите паѓаме на изглед и тоа како.Затоа cut the crap за сапиосексуалност и метаморфорзично конјуктивна асперифолија на колабораторноста меѓу летризмот и хуриите.
Во посраниве општества како нашево ако не си снодлив,ако не гледаш како да заработиш за фамилијата што ќе ја оформиш-ништо од тебе,па ако сакаш биди и најголемиот романсиер што ќе топиш млади девојачки срценца,за после бурата од емоции што ќе помине,кога ќе дојде моментот да и платиш такси,да види дека си broke.Да види кој клошар си. Па колку сакаш биди паметен или убав,ако не си снаодлив и колку толку финансиски стабилен.(бар во општество како нашево)

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.081
Поени од реакции
25.195
Не драг мој немале твоите девојки синдром bitches be crazy, туку ти имаш синдром „магнет за кучки“. И нема што да те изненадува нивното однесување, тоа е типично женско однесување кога ќе се налета на „папучар“. Очигледно од сапиосексуалноста немаш ни с, туку ги избираш женските како трофеи со кои можеш да се фалиш пред школските другари.

п.с Сусаро, кога те видов на собиранката си кажав „ехх..“, ама кога го дознав твојот ник, почна симпатичен да ми стануваш... :D :D :D :P
Ехх (како на пример ехх колку е убав зелникот) е позитивен извик, не е на негодување. Или прво било ехх, а после сознавањето на никот паднал стадиумот од ехх на само симпатичен?

Напишано како шала тоа инаку, ама барем еве дознав дека немам смисла за хумор и не треба ни да се обидувам да правам.

Што знам, да не кажам некои работи па да станам омразен кај женската популација овде беспотребно, ама во тие врски сум немал разбирање со нив. Повеќе би се обратиле за помош, за совет кај нивните ''интелектуални'' пријатели отколку кај мене. Во работи за кои сум испаѓал дека сум во право, не се согласувале со мене, се морало по нивно да биде. За друштвото со кое сум одбрал да другарувам, имале само кисела насмевка како и ред други работи кои предизвикувале како некој со игла да ми боцка по мозокот. Али на крај краева тоа се само мои искуства кои сум ги поминал и не мора да значи дека некој друг ги има или имал. Можеби проблемот лежел кај мене или пак они го имале синдромот bitches be crazy. Како и да е ми оставило горчлив вкус.
Збори си бре Гаче што би рекле блгарите Не деј да се притесњаваш. Па што, и да станеш омразен кај женската популација, до сега јас требаше на бандера да висам од нив. Срамота е да правиш криминал а не да си изнесеш мислење нарочито кога мислиш дека ти е основано. Иначе те разбирам што сакаш да кажеш. Иако не е честа, интелигенцијата е присутна кај жените се почесто што е добро. Меѓутоа работи што не се присутни кај нив без разлика дали се паметни или глупи или моќни фигури во средината, се честа, достоинството, моралот. Глупите жени кога прават подмукли работи се кријат затоа што тоа ќе ги маваат со камења. Паметните не само што не се срамат него смислуваат некоја си политичка коректна терминологија (види ми го примерот со курвата од првиот мој пост на темава) па уште и со некои си елоквенции ќе ти докажуваат дека они уствари правилно постапувале. Пример тебе не ти се обратиле не поради тоа што се сомневаат во твоето резонирање туку дека нивните пријатели и помогнале на госпожата да ја разгледа ситуацијата од непристрасна перспектива. Не се согласувале со тебе не за инат или за да ти изиграва некои си авторитет, туку поради тоа што твоите размислувања иако биле со добра подлога сепак имале недостатоци од неприфатлив карактер за госпожата. За твоите другари не мислела добро не заради некои нејзини бубашваби во глава туку поради тоа што тоа друштво не било компатибилно со твоите перспективи. Ти па одзгора ќе ги штедиш и изиграваш џентлмен да не си предизвикал омраза кај женската популација. Епа види како Неса го награди твоето џентлменство со директива ин јур фејс рашамарување без најава од типот на-Да не бидам погрешно сфатена од членот Гаче. Пази кај ти си го јадел стапот па уште и ти си крив и тоа под наводно сомневање дека си папучар, се лепиш на кучки и ги избираш девојките како трофеи. Никогаш интелигенцијата сама по себе не ми е доволна за да ценам или почитувам некој човек. Нарочито не жена. Има жени кои јас сметам дека се многу интелигентни и ќе успеат ама се ѓубре непрокопцано. И мислам дека забуната кај тебе дошла од очекувањата дека интелигентна=добра личност.

Во една прилика Лила Филиповска изјави дека Латас е најинтелегентниот човек со кого имала чест да разговара, додека Латас изјави дека Лила е најшармантната дама со која до тогаш разговарал.
Најверојатно и двајцата се во право, но муабетот ми е ако Лила се зацапа во Латас дали тоа значи дека Лила во случајот е сапиосексуалка?:confused:

Не беа Латас и Лила него Маја Синадиновска и Драган Вучич опишани во една од колумните на Трендо пред 10-тина години последниот пост од странава
http://mogila.16.forumer.com/a/_post58.html

N

Nessa Alcarin

Гостин
Ехх (како на пример ехх колку е убав зелникот) е позитивен извик, не е на негодување. Или прво било ехх, а после сознавањето на никот паднал стадиумот од ехх на само симпатичен?
Добро, повеќе звучеше на „меххх“ = ништо посебно... Ама се кажа ли дека си Сусаро ... :P

Член од
13 декември 2011
Мислења
504
Поени од реакции
816

Барбара е професор по право во универзитетот на New Brunswick, а исто така е доктор по право и доктор по историја на уметност. Таа исто така е проминентна фигура во групите кои се борат за правата на жената.

Во 2000 станува првиот женски член на Кралскиот Совет, а во април 2007 е назначена за судија во Судот на Кралската Клупа.

Барбара за мене е една од најинтелигентните жени на планетава, а за вас е материјал за мастурбирање.

Па уживајте.
:pos::pos::pos:

Па... си го остварила своето право на брк.

A

AnFem

Гостин

Па уживајте.
Би и ги лижела мустачињата контра! :icon_lol:

Ајде сега сереозно...
Не верувам во сапиосексуалност (освен ако не се работи за фетиш за мозок и работата биде one night stand)! Да, интелектот е секси и верувам дека е приоритет за избирање на партнер кај повеќето. Сепак, мора да има плус уште нешто што ќе не’ привлече, дали ќе биде добрина, дали убавина, дали духовитост, страст... небитно! Мора да има некаква искра, за да те привлече таа личност. Мислам, да бидеме искрени, секојдневно среќаваме еден куп интелигентни луѓе, па не „паѓаме“ на сите.
Од друга страна, целосно оправдувам кога при избор приоритет е интелгенцијата (и јас сум таква), покрај другото. Убавината е минлива, сексот ќе го снема и би било самоубиствено ако не можеш да комуницираш со таа личност, макар и да имате поинакви ставови.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Не беа Латас и Лила него Маја Синадиновска и Драган Вучич опишани во една од колумните на Трендо пред 10-тина години последниот пост од странава
http://mogila.16.forumer.com/a/_post58.html
Не сум погрешил многу, поентата ми е дали ако некој/а си има перцепција за некој или некоја дека е интелектуалец и се пали дали тоа го прави сапиосексуалец?
Односно хипотетички ако јас имам секс со Адријана Лима по два пати во ден и при тоа си имам перцепција дека истата е машко тоа си викам дека нема да ме направи хомосексуалец? :confused:

Член од
28 март 2012
Мислења
23
Поени од реакции
16
Хм... Јас, за разлика од повеќето овде, за овај термин дознав пред два дена. Веднаш помислив дека сум сапиосексуалец ама кога ќе размислам подобро, не сум, барем не од секогаш. Порано паѓав на убавина. Всушност до неодамна. Не знам дали мене така ми се погоди, но тој со кој што последно се гледав, беше убав и на тоа паднав. Арно ама, не беше многу паметен. И тогаш сфатив дека убавината не вреди ништо ако нема мозок. Зошто ми е некој што е надворешно убав, а е смотан? За да го покажувам низ град? Да се фалам пред сите каков сум фатила? А уствари кога сме насамо да не можам да направам никаков муабет? Да ме гледа како да сум некаков филозоф или научник?
Повеќе не планирам да се замарам со такви луѓе, и од неодамна интелигенцијата ја ставам на прво место. Не зборувам за one-night stand, али за врска, и тоа како мора да биди паметен.
И од многу одамна сум приметила, оние луѓе што ги знам, кога подобро ги запознам, доколку не се паметни,а се убави, наеднаш ми губат од привлечноста, а доколку не се убави, а се паметни, веднаш ми стануваат привлечни. Така да можеби и сум сапиосексуалец.
Некој имаше спомнато дека не е се во интелектуалноста и се согласувам со тоа. Битни се и добрината и способноста да те сослуша, да дај совет кога е потребно, да е хуман човек. Но сепак на прво место ми е интелектуалноста. Барем кај мене е така :)

Body Electric

Del Rey
Член од
15 јуни 2011
Мислења
222
Поени од реакции
334
Мислам, да бидеме искрени, секојдневно среќаваме еден куп интелигентни луѓе, па не „паѓаме“ на сите.
Можеби секој сапиосексуалец паѓа на поинаков вид на интелигенција, како што другите сексуалци паѓаат на различни физички атрибути (некој сака послаби девојки, некој пополнки, некој повеќе се пали на задници, друг на гради итн) :D

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Da sumirame:
Drugar 1: brat dali go vide Aleksandar kakva grda zhenska fatil?
Drugar 2: ej pa on e sapioseksualec...
Drugar 1: aaah, okej togas.

Drugarkata na toj sto ja otvoril temata sakala da se pravi pametna pred tebe deka znae novi zborovi (eve kao nesto Depone, Finnimbrun, Limerance, Nihilarian ), i toa e toa. Zborovite ne deka gi znam, nego sega gi guglav i namerno gi ostaiv taka so originalen tekst, da se znae deka ne se moi i deka ne sum tolku pameten za da ne me svigja nekoja sapioseksualka.

Ianku kako primer go zedov imeto Aleksandar zatoa sto toa e naj common ime.

A

AnFem

Гостин
Можеби секој сапиосексуалец паѓа на поинаков вид на интелигенција, како што другите сексуалци паѓаат на различни физички атрибути (некој сака послаби девојки, некој пополнки, некој повеќе се пали на задници, друг на гради итн) :D
Ок, секој си има посебна дефиниција за интелигенцијата, ама ти, како сапиосексуалец, не паѓаш на сите, за тебе, интелигентни особи. Мора да осетиш и некаква друга искра, освен, како што кажав, ако не се работи за секс за една вечер.

Kajgana Shop

На врв Bottom