Самоубиство!

Z

zmej gorjanin

Гостин
Кој проблем?
Какво решавање? :)
Состојба е во прашање, а не проблеми кои интелектуално
можеш да ги решиш. Ако до сега не се разбравме, а и не можеше да
разбереш не те окривувам :) нема ни во наредните неколку саати.
Затоа да се тргнеме од неконструктивнава дебата најдобро.
Поздрав до некој следен допис. (y)
Само продужи да бидеш арогантен. Не постојат интелектуални проблеми кои ја тангираат човековата среќа генерално. А човек кој тврди дека нема проблеми има огромен проблем.

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
samoubistvoto e akt koj se slucuva koga bolkata vo nas ke go dostigne svojot vrf
Ако болката го достигне својот врФ ќе умреш од мозочен удар. Ако се самоубиеш ради болка од било кој вид, значи дека си пичкетина.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Ниедна болка несмее да биде причина за самоубиство. Секој од нас, кога ќе се најде во „безизлезна“ ситуација, треба да собере сили и да чекори понатаму. Ако се решиш за самоубиство ништо не си направил, само си му докажал на светот за последен пат дека ништо не си вредел додека си бил жив.
Што најчесто би те натерало на самоубисто? Срам, страв, силување, финансиски проблем, загуба на дете, загуба на партнер, разочараност од животот ... Навистина не знам за каква болка зборувате... Ќе може да објасните кои „болки“ спаѓаат во листата за зелено светло за самоубиство?

Н

нихилист

Гостин
Ниедна болка несмее да биде причина за самоубиство. Секој од нас, кога ќе се најде во „безизлезна“ ситуација, треба да собере сили и да чекори понатаму. Ако се решиш за самоубиство ништо не си направил, само си му докажал на светот за последен пат дека ништо не си вредел додека си бил жив.
Што најчесто би те натерало на самоубисто? Срам, страв, силување, финансиски проблем, загуба на дете, загуба на партнер, разочараност од животот ... Навистина не знам за каква болка зборувате... Ќе може да објасните кои „болки“ спаѓаат во листата за зелено светло за самоубиство?
Кога Арсенал ќе те заебе за 32 илјадарки, таа болка спаѓа во листата за "зелено светло"...

Сериозно, ваљда онаа метафизичката причина, заклучокот дека животот и не е баш вреден за живеење, би ја навел како најразумна причина.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Кога Арсенал ќе те заебе за 32 илјадарки, таа болка спаѓа во листата за "зелено светло"...

Сериозно, ваљда онаа метафизичката причина, заклучокот дека животот и не е баш вреден за живеење, би ја навел како најразумна причина.
Зошто животот не би бил вреден за живеење? Зошто сакаме некој да дојде и на тацна да ни ја подари среќата? Или да чекаме од небо да ни падне? Ако сами не се трудиме, ќе бидеме и депресивни и незадоволни... па „ај у пм се дај јас да си се убијам, што ќе ми е овој живот ...“

Н

нихилист

Гостин
Зошто животот не би бил вреден за живеење? Зошто сакаме некој да дојде и на тацна да ни ја подари среќата? Или да чекаме од небо да ни падне? Ако сами не се трудиме, ќе бидеме и депресивни и незадоволни... па „ај у пм се дај јас да си се убијам, што ќе ми е овој живот ...“
Па една од причините е самиот факт дека ќе умреме и ќе бидеме заборавени како сите други, како никогаш да не сме постоеле, и не не чека некаква награда на крајот од патот ако решиме да се бориме до последниот здив.

Милијарди луѓе умреле низ историјата на човештвото, дали од насилна, дали од природна смрт и сите се заборавени. Зошто сметаш дека истото нема да се случи на тебе?

N

Nessa Alcarin

Гостин
Па една од причините е самиот факт дека ќе умреме и ќе бидеме заборавени како сите други, како никогаш да не сме постоеле, и не не чека некаква награда на крајот од патот ако решиме да се бориме до последниот здив.

Милијарди луѓе умреле низ историјата на човештвото, дали од насилна, дали од природна смрт и сите се заборавени. Зошто сметаш дека истото нема да се случи на тебе?
Јас знам дека истото ќе ми се случи и мене... Но зошто да си го скратувам животот, кога не знам кога „умирањето“ ќе се случи. Живеј и надоградувај се. Не мора да имаш признание од другите. Признај си сам дека вредиш. За мене важи: од секоја грешка се учи, ако постојано паѓаш научи се побрзо да стануваш, и не е се така еб*но црно, има нијанси и на сиво .. А смртта, смртта ќе ја пречекам со насмевка на лицето ..

Ако почнеме да размислуваме така (ќе бидеме заборавени, никогаш не сме постоеле .. бла, бла) тогаш сме залудно потрошени сперматозоид и јајце клетка... (како беше таа со таткото и синот Да знаев дека ваков ќе излезеш поарно да те издркав во чашка ...)

Н

нихилист

Гостин
Јас знам дека истото ќе ми се случи и мене... Но зошто да си го скратувам животот
Реално гледано, од перспектива на универзумот кој постои милијарди години и ќе постои уште толку, твоите плус минус 50на години се ништо во споредба. Животот е прекраток, а бесмртност или енормно долг живот и прекинување на истиот по своја волја кога ќе ти скурчи е единственото решение.

Не убедувам јас никого така да размислува, ниту да се самоубие, само објаснувам дека на крај исто ти се фаќа, и аргументите за живот по секоја цена се безвезни според мене. Поздрав ;)

N

Nessa Alcarin

Гостин
Реално гледано, од перспектива на универзумот кој постои милијарди години и ќе постои уште толку, твоите плус минус 50на години се ништо во споредба. Животот е прекраток, а бесмртноста или енормно долг живот и прекинување на истиот кога ќе ти скурчи е единствениот излез.

Не убедувам јас никого така да размислува, ниту да се самоубие, само објаснувам дека на крај исто ти се фаќа, и аргументите за живот по секоја цена се безвезни според мене. Поздрав ;)
Добро а зошто луѓето се до толку алчни ... или бесмртност или ќе се самоубијам? Што очекуваме ако бидеме бесмрттни, дека ќе направиме нешто повеќе од тоа што ќе го направиме во дадените 50тина години? Ако си „мизерија“ и милион години да живееш пак ќе си „мизерија“... Така да не се согласувам дека тие што се фрлат од 15 кат или што се бесат, го прават тоа баш заради поставеноста на човекот во универзумот...

Па после абортусот не бил праведен ...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Добро а зошто луѓето се до толку алчни ... или бесмртност или ќе се самоубијам? Што очекуваме ако бидеме бесмрттни, дека ќе направиме нешто повеќе од тоа што ќе го направиме во дадените 50тина години? Ако си „мизерија“ и милион години да живееш пак ќе си „мизерија“... Така да не се согласувам дека тие што се фрлат од 15 кат или што се бесат, го прават тоа баш заради поставеноста на човекот во универзумот...

Па после абортусот не бил праведен ...
Неса душо, заговараш абортус затоа што некој неабортиран може понатаму да заговара самоубиство?

It makes a lot of sense...

:vozbud:

N

Nessa Alcarin

Гостин
Неса душо, заговараш абортус затоа што некој неабортиран може понатаму да заговара самоубиство?

It makes a lot of sense...

:vozbud:
Не туку мислам дека од гледиште на универзумот подобро се живо да се абортира за да не им се даде шанса сами да се убијат .. - ова е испровоцирано од самиот пост дека поради големината и староста на универзумот ние сме обичен shit ...

N

Nessa Alcarin

Гостин
Bitch please,Crna Ruza.
Никој неможе да те натера да припаѓаш на некоја секта, ако не си наивен да не кажам глуп, или сакаш да се покажеш пред другите .. Само ме интересира што ти велат во Црна ружа (ако не се самоубиеш ќе те убиеме?)

Kajgana Shop

На врв Bottom