- Член од
- 18 јануари 2011
- Мислења
- 1.605
- Поени од реакции
- 748
Јас што велам а вие што ми пишувате, овдека има лимитирани размислувања,тука е проблемотТеоријата дека ако има внатрешни проблеми и НАТО е решение за тоа е крајно малоумна. НАТО се грижи за надворешната безбедност. А Македонија нема сериозни надворешни закани. Така да на безбедносен план ништо не се добива. Единствено е прашање на имиџ и престиж ништо повеќе од тоа. Турција има проблем со Курдите, Шпанија со Баскиците, Британија со Ирците. НАТО не интервенираше во ниеден случај сами мора да си ја вршат работаат. Така да на безбедносен план нема придобивки од НАТО. Не дека сум против влез на МК во НАТО но, сигурно не под грчки услови.
--- надополнето: 29 април 2012 во 00:07 ---
Сега ме сфативте? Или пак исто?Ако не влезе МКД во НАТО западните структури ќе работат на тој план, како да се подели МКД, и уште нешто, до сега милион пати сум го повторил тоа, дека доколку МКД влезе во НАТО, тогаш не треба да се секира од некои сепаратисти бидејки тогаш никој нема да ти се замеша дома,едноставно ќе можеш слободно да ги исчистиш без да се меша некој од надвор, баш напротив како членка на НАТО ќе имаш голема подршка од сојузниците за борба против тероризмот,а вака без НАТО ќе се соочиш со некоја група од типот на АНА-ОНА-УЧК и опа пак војна заради незнам што а исто така и тие нема да бидат терористи,туку за Светот ќе бидат борци за човекови права, а ако си во НАТО,ќе можеш да ги исчистиш гнасотиите слободно.. Затоа што никој нема да ти дава гаранција дека утре или задутре АНА нема да војува за федерализација.. Албанците за било што да се борат ќе успеат доколку МКД не влезе во НАТО..