glufce
French Toast
- Член од
- 15 јануари 2006
- Мислења
- 827
- Поени од реакции
- 8
Точно да и тоа донекаде, не ти влече предмети од втора па ајде (ист е случајот и со нацртна геометрија), ама поентата ми беше дека секој може да положи само треба да се потруди околу домашни и тука таму некоја задача пред колоквиум.Колешке,можеби и поради тоа што математика не влече друг предмет,па се сконцентриравме на оние стручните,барем за мене кажувам(и поради мрзеливост,точно :helou
Башка не се жалете вие, ќе слушате со колешките од прва сега.
Предметите кои може да ги полагаш за матура ги имаш на веб страната на уким, не знам за оваа година мислам дека повеќе предмети може да се полагаат додека лани за нас екстерно исклучиво беше математика, а интерно филозофија и информатика. :smir:Cruela DeVill напиша:sea ke bidam 4ta, prirodno matematicko podracje (A). bi sakala da studiram arhitektura samo me buni toa so predmetite koi mozam/nemozam da gi polagam na drzavnata. sakam da zemam angliski, informatika, filozofija dali ke pominam so ovie predmeti? ili treba da zemam i matematika? inaku tie sto velat deka treba da se vlozi mnogu trud i vreme ne me plasat nego me interesira dali seto toa se isplaka na kraj t.e. dali moze da se najde rabota ovde kaj nas?