- Член од
- 1 ноември 2008
- Мислења
- 7.396
- Поени од реакции
- 1.880
Епа не е така како што мислиш ти.Џабе ти градежничка академија ако не членуваш во тајно градежничко друштво, тоа е моето мислење.
Епа не е така како што мислиш ти.Џабе ти градежничка академија ако не членуваш во тајно градежничко друштво, тоа е моето мислење.
Така е не затоа што мислам, туку дека сигурно знам.Епа не е така како што мислиш ти.
Ти можеш да изиграваш стручњак за многу нешта, ама некаде каде што е некој постручен и познаен, немој.Така е не затоа што мислам, туку дека сигурно знам.
Мислам на 15ти септември.Da ne znae nekoj, koga pocnuvaat predavanjata?
Сето стручни лица а никој не се побуне дека се прави масонски споменик за животи дадени за оваа земја, ама изгледа тие стручни лица се поупатени од нас па знаат дека тие животи се сметаат за столбови на новиот светски поредок, а не за столбови на оваа земја.Ти можеш да изиграваш стручњак за многу нешта, ама некаде каде што е некој постручен и познаен, немој.
Доста бе политизираш тропаш нешто кај што не треба.Сето стручни лица а никој не се побуне дека се прави масонски споменик за животи дадени за оваа земја, ама изгледа тие стручни лица се поупатени од нас па знаат дека тие животи се сметаат за столбови на новиот светски поредок, а не за столбови на оваа земја.
Се молат ситните мали масончина да не се нервираат влада политика никаде не спомнав, само ја пренесов вистината кои што и медиумите ја признаа за споменикот што треба да се прави.Доста бе политизираш тропаш нешто кај што не треба.
Тема на која се разговара за оние кои сакаат да студираат архитектура ја упропастуваш со твоите комплекси. Поштеди не од нив.
Твоите познавања во врска со факултетите и преспективата со истите ги видов на друга тема и видов дека појма немаш.
Иден архитект немора да работи само за владини проекти за да може да просперира. Постојат еден куп други работни места во земјава и надвор, а најбитно е што секој може да работи самостојно и на свои лични проекти.
Ало си се загубил, врати се додека не е доцна после и со помош не се враќаш назад.Се молат ситните мали масончина да не се нервираат влада политика никаде не спомнав, само ја пренесов вистината кои што и медиумите ја признаа за споменикот што треба да се прави.
А за обична куќа човек да направи не мора да има факултет само искуство во работата, туку за поголемите проекти што треба да се има за да те изберат?
Закани не ме плашат, верувај ми.Ало си се загубил, врати се додека не е доцна после и со помош не се враќаш назад.
:pos2: тоа ти го рече, не јас. Дефинитивно си изгубен.Закани не ме плашат, верувај ми.
Да, да, ќе има...Мислам на 15ти септември.
И ќе имам колеги од форумов или слабо?![]()
Вака вториот уписен рок е на 2ри и 3ти септември(пријавување), а приемниот испит(психо-тест и цртање) ти е на 6ти септември.Здраво,
Дали некој знае ќе има ли втор уписен рок на архитектонски?
Ја гледав листата на веб страната и има многу кои не добиле минимум 10 поени на тестовите. Ако го разбирам добро текстот од конкурсот, тоа е основен услов за да биде пријавата земена во предвид.
Уште едно прашање за тестот за цртање - има ли очекување за некакво специфично техничко изразување или „послободен“ израз може да помине? Не знам точно што прашувам, ама најверојатно нешто во смисла - поени за правилно нацртани сенки, пропорции, размер итн.., видливи знаци на користење на техники за цртање- мерење, помошни линии..или доволно е да личи на тоа што е предмет на обзервација.:wink:
Извинете јас малку со прашањава од нигде никаде. упис на факултет не ми беше во план, ама ете...
Однапред благодарам![]()