Сакам да студирам Архитектура

glufce

French Toast
Член од
15 јануари 2006
Мислења
827
Поени од реакции
8
Пошто сфатив нели, дека си прва година, ме интересира нешто да те прашам...не сум запознаен во моментов, која ви е „поставата“ на професор и асистенти по математика? Знам дека Митка ви е асистентка, ама не знам кој ви е професор.

И не туку ми се кези тука :baeh:

:)
Еве јас ќе ти одговорам - Љупчо Настовски... супер човек е, само многу малку го гледаат тоа а уште помалку го ценат.

Иначе нацртна со 2 ипол решени задачи се положува на колоквиум? :)

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
Еве јас ќе ти одговорам - Љупчо Настовски... супер човек е, само многу малку го гледаат тоа а уште помалку го ценат.

Аха, значи остана тој.... Да, претпоставувам дека е добар професор, кај него полагав математика, бидејќи ја полагав со задоцнување, па тој дојде на место на друга професорка од Градежен Факултет.

2.5 од 4 > 50%, нели?.....таман :)

osicka

ЅвЕрЧе
Член од
12 декември 2005
Мислења
312
Поени од реакции
4
Ej kolegi ne zaboravajte deka vo skopje ima i drug fakultet za arhitektura :pipi:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Е јас обратно од повеќето :nesvest: , математика ме бива ама за цртање не баш.Планирам на факултет да одам Архитектура, па поискусните да ми кажат дали може тоа што се работи таму со цртање да се научи? знам дека тука талентот игра улога, али за неталентирани како мене дали има надеж? :smir:...ако да, кажете ми некој совет како да вежбам за вгодина здравје...:vozbud:
ако не успееш архитектура идај си на градежен или па оди си на приватни часови за цртање па до година ќе се увежбаш

јбг мене ми фалат уште 2 поени од нареден колоквиум за да фатам услов за на инспит :vozbud:

IvicaPunK

Старо нов член
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.084
Поени од реакции
85
Ne se somnevam deka na forumov ima iskusni arhitekti, studenti na arhitektura i takvi koi planiraat da bidat vo idnina studenti na arhitektonski.
Ajde da pozboruvame malce za Arhitktonskiot fakultet vo Skopje?
Dali nekoj studira arhitektura nadvor od Makedonija i kade?
Vrz sto se bazira vasata inspiracija za da bidete arhitekt?

Aј со среќа :pos2::pos2:

Член од
12 јануари 2006
Мислења
374
Поени од реакции
9

Ејјј дај не зезај.Љупчо ич не го бива,уствари за кого како,али ич не се залага човекот,не се постави како што треба уште од почетокот и сеа на неговите часови е врпара.Пишува со нозе,и зборува на таблата,едноставно џабе се седи на предавања.

Jukka

chili
Член од
16 мај 2007
Мислења
537
Поени од реакции
2
ljupco e mnogu dobar profesor znae i da popusti ima dobra dusa , ama koga predava nisto ne se razbira nema koncept vo pisuvanjeto, edna zadaca ke ja napise na cela tabla i na site strani pisuva, krajot ne se naoga ....... ali mitka e srce , samo na konsultacii da i odis i prasuvaj zadaci i na vezbi se na tabla da resavas..... I mnogu pati ne znae da gi resi zadacite , i ke kaze: ,, kolega ova e preteska zadaca od kaj ti e ovaa, jas ja nemam dadeno, nema takva da se padne na kolokvium ili cekaj da prebaram niz listovite sigurno ja ima nekoj kolega reseno ke ti dadam da ja vidis.....pred moi oce toa se desi :vozbud:

Член од
4 април 2008
Мислења
251
Поени од реакции
15
Da da popusta i toa mnogu, ama pak pola od studentite ostanaa da go slusaat predmetot vo vtora godina, taka da za matematika ozbilno treba da se zagree stolce ako na nekogo ne mu ide mnogu, a na predavanja ic ne mora ni da se ide (ako vi se gubat 10 boda) zatoa sto nema fajde od niv. Aaa i procitavnekoi komentari za Dobre, abe covekot e srce, a posebno koga ke se naluti i ke trgne da se kara so Kosto, mislis sega ke go ubie :vozbud:

Jukka

chili
Член од
16 мај 2007
Мислења
537
Поени од реакции
2
Da da popusta i toa mnogu, ama pak pola od studentite ostanaa da go slusaat predmetot vo vtora godina, taka da za matematika ozbilno treba da se zagree stolce ako na nekogo ne mu ide mnogu, a na predavanja ic ne mora ni da se ide (ako vi se gubat 10 boda) zatoa sto nema fajde od niv. Aaa i procitavnekoi komentari za Dobre, abe covekot e srce, a posebno koga ke se naluti i ke trgne da se kara so Kosto, mislis sega ke go ubie :vozbud:
Dobre zlaten e, samo da ne naluti togas begaj od nego ..... so kosto se + + , ne se podnesvat ...... A DALI IMA NEKOJ MATERIJALI ZA RIM (PORTI) , seminarska treba da se pravi aj pomos !!!!!

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
Dobre zlaten e, samo da ne naluti togas begaj od nego ..... so kosto se + + , ne se podnesvat ...... A DALI IMA NEKOJ MATERIJALI ZA RIM (PORTI) , seminarska treba da se pravi aj pomos !!!!!
А шо да не се со Косто такви, кога Добре имат далеку поголемо разбирање во CAD/CAAD апликации, а таму има функција на обичен асистент - на исто рамниште со Митка, шо реално за него е понижување. Или не ви е повеќе асистент?

Какви материјали за Римски порти бараш? За каде ти треба семинарската? За Историја на архитектура и уметност?

Jukka

chili
Член од
16 мај 2007
Мислења
537
Поени од реакции
2
А шо да не се со Косто такви, кога Добре имат далеку поголемо разбирање во CAD/CAAD апликации, а таму има функција на обичен асистент - на исто рамниште со Митка, шо реално за него е понижување. Или не ви е повеќе асистент?

Какви материјали за Римски порти бараш? За каде ти треба семинарската? За Историја на архитектура и уметност?
da vo pravo si za Dobre, covekot navistina ima znaenje i mnogu raboti,kako sto vikat bitolcani decata si gi nema videno, mitka e asistentka seuste i filip (so "mazestveniot glas"),dvorskiot sut, dvajcata navistina nemat poznavanje od CAD/CAAD ,tapi se
za star vek mi treba ...Triumfalni porti i pocesni stolbovi
- funkcija
- koncepcija
- gradezen materijal i konstrukcija
-fasadna obrabotka
-primeri

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
da vo pravo si za Dobre, covekot navistina ima znaenje i mnogu raboti,kako sto vikat bitolcani decata si gi nema videno, mitka e asistentka seuste i filip (so "mazestveniot glas"),dvorskiot sut, dvajcata navistina nemat poznavanje od CAD/CAAD ,tapi se
za star vek mi treba ...Triumfalni porti i pocesni stolbovi
- funkcija
- koncepcija
- gradezen materijal i konstrukcija
-fasadna obrabotka
-primeri
Тука ќе прекинеме за семинарската, да не одиме во недозволени разговори и оф-топици. Ќе се разбериме приватно.

он-топик: Филип? Жалам што морам ова да го речам, но некои кабинети кај нас едноставно немаат објективни критериуми за одбирање на демонстратори...

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
пошто и јас ја разгледувам опцијата за на Архитектура...
да ве прашам дали пред да се запишите одевте на приватни часови кај некој професор??? пошто ми кажваја дека требало да си одел на приватни часови... еден час бил 50 евра или нешто така... за да те примеле??
вистина е или лага??

Kajgana Shop

На врв Bottom