Ако сакаш во прв уписен рок да си ги пробаш шансите, тогаш да.САКАМ ДА ПРАШАМ ДАЛИ Е ПОТРЕБНО ДА СЕ ПОЛАГА МАТЕМАТИКА НА ДРЖАВАНА МАТУРА ЗА ДА СЕ ЗАПИШЕШ НА АРХИТЕКТОНСКИ ВО СКОПЈЕ ?????![]()
А зошто мислиш дека со завршен архитектонски факултет ќе си семкар/ка?Јас сум 4та во гимназија и се двоумам меѓу архитектонски и електро (програмирање) .. Обожавам да цртам, математика ми иде супер, мислам дека архитектирата ќе ми биде поинтересна, а богами и полесна, ама кога ќе го завршам факултетот сакам и да работам нешто.. :/
Ве молам за мислење?
Нема ништо тешко во програмирањето ако се раководиш по логика, ама не се баш слични овие два факултета. Размисли си убаво што те влече повеќе.Јас сум 4та во гимназија и се двоумам меѓу архитектонски и електро (програмирање) .. Обожавам да цртам, математика ми иде супер, мислам дека архитектирата ќе ми биде поинтересна, а богами и полесна, ама кога ќе го завршам факултетот сакам и да работам нешто.. :/
Ве молам за мислење?
Здраво.Епа здраво
Како да почнам.. хах
учам гимназија (математички А), и знам дека ќе продолжам на Архитектура од 5 одд.
инаку, желбата (која е ОГРОМНА) не ме престрашува
значи прво, имаме матура, одбрав математика (а не сум баш СУПЕР со математиката - од тоа ми е најмногу страв, да не утнам тука) и историја и информатика (тие ќе ги средам 5ки)
второ, приемен (обожавам да цртам, посебно градби, мртва природа.. ама сепак не е тоа тоа ако не земам часеви, како што ми кажуваа)
е сега, можеби е уште рано за тоа, но би сакала ако можи некој да ми даде број, да ми препорача некој/а професор/ка што дава часеви, со време јас да си закажам или како било..
би ми било многу мило доколку некој ми помогне
инаку сум од Битола, не знам тоа дали ќе биде некаков проблем за часевите?
и обично кога се почнува со земање часеви, да испланирам време за да учам за матура хихихи
благодарам)
Без разлика дали си полагал матура или не, приемниот е задолжителен.Здраво.
Сакам да записам архитектонски, но има еден проблем, и ке ве молам ако некој е информиран нека ми одговори. Јас сум последната генеразија која не полагасе државна матура, знам дека за сегашните генерации кои полагаат дрзавна матура лесно и без приемни се записуваат. дали јас ке треба да полагам приемни?