Немаш насоки.Ај да прашам, дали при упис во прва година има насоки за определување?
И ако знаете, тие што сте таму, кога има факултетов отворени денови?
јас завршив во ГУЦ арх. иако учевме нацртна и до негде сме ја совладале визуелизацијата, перспективата итн. итн. треба да се иде на предавањата зошо приемниот и материјалот шо сме го учеле по нацртна, немаат баш мн. допирни точки. поразлично е тоа шо сме го учеле у средно, и на приемниов шо ке има. Кој може да иде на предавањата ( 10 дена дневно по 2 мислам часови има, се плаќа 6000 или 6500 мислам, ништо не е бесплатно, тоа е ) нека оди. Е сеа незнам дали има предност тој што ги следел часовите спрема некој што не. за секој е тоа, без разлика каде учел.одамна нема некој пишувано за темава па еве јас да почнам пак.
сакам да прашам дали знае некој зашто некој матурант кој завршил стрдно во ГУЦ архитектонски техничар, би требало да оди на предавања за приемен на архитектура и на демо-тестот? зарем не е доволно се она што сум го учел во Гуц за перспективи и проектирање? сите од гуц што ќе се запишат на архитектура веќе владеат со просторот. јас мислам дека тие подготовки се направени за кандидативе од гимназиите што ќе дојдат на архитектура, или јас грешам?
Ne si gi davajte parite zaludno popolnuvajki go budzetot na fakultetot. Podobro ke naucite ako nekoj vi dava privatno casovi za priemniot ispit, nekoj od fakultetot koj znae kakvi zadaci se pagjaat i sto se kriteriumite za vrednuvanje na zadacite.јас завршив во ГУЦ арх. иако учевме нацртна и до негде сме ја совладале визуелизацијата, перспективата итн. итн. треба да се иде на предавањата зошо приемниот и материјалот шо сме го учеле по нацртна, немаат баш мн. допирни точки. поразлично е тоа шо сме го учеле у средно, и на приемниов шо ке има. Кој може да иде на предавањата ( 10 дена дневно по 2 мислам часови има, се плаќа 6000 или 6500 мислам, ништо не е бесплатно, тоа е ) нека оди. Е сеа незнам дали има предност тој што ги следел часовите спрема некој што не. за секој е тоа, без разлика каде учел.
kolku ti naplati za spremajneto i kolku poeni izvadi ti na priemniot test?Ne si gi davajte parite zaludno popolnuvajki go budzetot na fakultetot. Podobro ke naucite ako nekoj vi dava privatno casovi za priemniot ispit, nekoj od fakultetot koj znae kakvi zadaci se pagjaat i sto se kriteriumite za vrednuvanje na zadacite.
lani me spremase eden asistent, sekoja cest za covekot.
Eve vi negov telefon: 071/607427
15, 16 август уписи, 17 август приемен.Дали знае некој кога се уписите оваа година?
не знам што значи природен предмет, ама знам дека информатика спаѓа во општо образовни предметиЗа градежен вели дека за интерна сакаат 1 општ и 1 природен предмет. Јас имам филозофија и информатика, информатиката се рачуна како природен или ?
архитектурата не е економски ни правен, архитектурата е уметност и пред се зависи лично од тебе пред се дали го имаш талентот и желбата да студираш нешто сосема различно. факултетот не е тежок доста е креативен и интересен и на крај од тебе ќе зависи дали финансиски ќе се исплати целиот тој труди или не .. нема никој да ти сервира 1000 евра месечна плата ако тоа прашуваш инаку да дипломата на државен е признаена низ целиот свет и како професија е секаде барана.Ги пребарав сите форуми, и нигде не најдов одговор. Малку оф-топик, но ми треба мислење од веќе активни архитекти. Што после Архитектонски? Дали е барана професијата? Како се движат платите на архитектите? Според вас, дали вредело да се учи толку тежок факултет, кој ако го учам, би го учела со љубов..? Ви благодарам однапред, ќе ми значи мислењето..