Сакам да студирам Архитектура

Член од
16 мај 2010
Мислења
115
Поени од реакции
6
Ај да прашам, дали при упис во прва година има насоки за определување?
И ако знаете, тие што сте таму, кога има факултетов отворени денови?
:)

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Ај да прашам, дали при упис во прва година има насоки за определување?
И ако знаете, тие што сте таму, кога има факултетов отворени денови?
:)
Немаш насоки.
Факултетот е отворен 24/7. Буквално за се.

Член од
1 октомври 2012
Мислења
401
Поени од реакции
307
Која дата ќе се припремите оваа година?
--- надополнето: 21 април 2013 во 15:21 ---
Која дата ќе се припремите оваа година?

Член од
8 февруари 2013
Мислења
9
Поени од реакции
2
одамна нема некој пишувано за темава па еве јас да почнам пак. :)
сакам да прашам дали знае некој зашто некој матурант кој завршил стрдно во ГУЦ архитектонски техничар, би требало да оди на предавања за приемен на архитектура и на демо-тестот? зарем не е доволно се она што сум го учел во Гуц за перспективи и проектирање? сите од гуц што ќе се запишат на архитектура веќе владеат со просторот. јас мислам дека тие подготовки се направени за кандидативе од гимназиите што ќе дојдат на архитектура, или јас грешам?
јас завршив во ГУЦ арх. иако учевме нацртна и до негде сме ја совладале визуелизацијата, перспективата итн. итн. треба да се иде на предавањата зошо приемниот и материјалот шо сме го учеле по нацртна, немаат баш мн. допирни точки. поразлично е тоа шо сме го учеле у средно, и на приемниов шо ке има. Кој може да иде на предавањата ( 10 дена дневно по 2 мислам часови има, се плаќа 6000 или 6500 мислам, ништо не е бесплатно, тоа е :) ) нека оди. Е сеа незнам дали има предност тој што ги следел часовите спрема некој што не. за секој е тоа, без разлика каде учел.

Член од
26 април 2013
Мислења
1
Поени од реакции
0
јас завршив во ГУЦ арх. иако учевме нацртна и до негде сме ја совладале визуелизацијата, перспективата итн. итн. треба да се иде на предавањата зошо приемниот и материјалот шо сме го учеле по нацртна, немаат баш мн. допирни точки. поразлично е тоа шо сме го учеле у средно, и на приемниов шо ке има. Кој може да иде на предавањата ( 10 дена дневно по 2 мислам часови има, се плаќа 6000 или 6500 мислам, ништо не е бесплатно, тоа е :) ) нека оди. Е сеа незнам дали има предност тој што ги следел часовите спрема некој што не. за секој е тоа, без разлика каде учел.
Ne si gi davajte parite zaludno popolnuvajki go budzetot na fakultetot. Podobro ke naucite ako nekoj vi dava privatno casovi za priemniot ispit, nekoj od fakultetot koj znae kakvi zadaci se pagjaat i sto se kriteriumite za vrednuvanje na zadacite.
lani me spremase eden asistent, sekoja cest za covekot.
Eve vi negov telefon: 071/607427

Член од
16 март 2013
Мислења
78
Поени од реакции
95
Ne si gi davajte parite zaludno popolnuvajki go budzetot na fakultetot. Podobro ke naucite ako nekoj vi dava privatno casovi za priemniot ispit, nekoj od fakultetot koj znae kakvi zadaci se pagjaat i sto se kriteriumite za vrednuvanje na zadacite.
lani me spremase eden asistent, sekoja cest za covekot.
Eve vi negov telefon: 071/607427
kolku ti naplati za spremajneto i kolku poeni izvadi ti na priemniot test?

Член од
16 мај 2010
Мислења
115
Поени од реакции
6
Има инфо за подготвителните часови што ги дава факултетот? Кога оваа година што, како... :/

Член од
1 октомври 2012
Мислења
401
Поени од реакции
307
За градежен вели дека за интерна сакаат 1 општ и 1 природен предмет. Јас имам филозофија и информатика, информатиката се рачуна како природен или ?

Член од
16 март 2013
Мислења
78
Поени од реакции
95
За градежен вели дека за интерна сакаат 1 општ и 1 природен предмет. Јас имам филозофија и информатика, информатиката се рачуна како природен или ?
не знам што значи природен предмет, ама знам дека информатика спаѓа во општо образовни предмети

Член од
8 февруари 2013
Мислења
9
Поени од реакции
2
najdobro e da se konsultira so fakultetot, t.e. so studentski prasanja. objasni im ja tvojata situacija so matura, i oni ke ti kazat sto kako balbala :D

Член од
24 мај 2013
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ги пребарав сите форуми, и нигде не најдов одговор. Малку оф-топик, но ми треба мислење од веќе активни архитекти. Што после Архитектонски? Дали е барана професијата? Како се движат платите на архитектите? Според вас, дали вредело да се учи толку тежок факултет, кој ако го учам, би го учела со љубов..? Ви благодарам однапред, ќе ми значи мислењето.. :)

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.703
Поени од реакции
21.213
Ги пребарав сите форуми, и нигде не најдов одговор. Малку оф-топик, но ми треба мислење од веќе активни архитекти. Што после Архитектонски? Дали е барана професијата? Како се движат платите на архитектите? Според вас, дали вредело да се учи толку тежок факултет, кој ако го учам, би го учела со љубов..? Ви благодарам однапред, ќе ми значи мислењето.. :)
архитектурата не е економски ни правен, архитектурата е уметност и пред се зависи лично од тебе пред се дали го имаш талентот и желбата да студираш нешто сосема различно. факултетот не е тежок доста е креативен и интересен и на крај од тебе ќе зависи дали финансиски ќе се исплати целиот тој труди или не .. нема никој да ти сервира 1000 евра месечна плата ако тоа прашуваш инаку да дипломата на државен е признаена низ целиот свет и како професија е секаде барана.

Btw студирање од државен до приватен има разлика , голема !!!

Kajgana Shop

На врв Bottom