Сакам да студирам Архитектура

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
Еј фала. :smir:
Дека малце се разочарав вчера коа видов какви програми добиле оцена 6. Иначе се трудев шрафирањето на триаголниците (со молив) да биде на скоро исто растојание...

А и да...
женско сум. :pipi:
Гледај си ти пред твојот програм, и не се разочарувај гледајќи ги останатите. Не си уште толку искусна да оцениш со еден твој поглед дали задачата оценета со 6 била целосно точна, или имала некој пропуст.

Има мини за 0.5 тенкоминец во боја. Јас со такви ги шрафирав моите програми, и изгледаше многу убаво. Или точкај - и тогаш изгледа многу богато цртежот.

Триаголници? Пресеци на рамнини учите?

glufce

French Toast
Член од
15 јануари 2006
Мислења
827
Поени од реакции
8
Гледај си ти пред твојот програм, и не се разочарувај гледајќи ги останатите. Не си уште толку искусна да оцениш со еден твој поглед дали задачата оценета со 6 била целосно точна, или имала некој пропуст.

Има мини за 0.5 тенкоминец во боја. Јас со такви ги шрафирав моите програми, и изгледаше многу убаво. Или точкај - и тогаш изгледа многу богато цртежот.

Триаголници? Пресеци на рамнини учите?
Треба да земам, претпоставувам дека не би било проблем ако така ги шрафирам... дека спомнаа боење не е дозволено, ама тоа не спаѓа во боење. Како и да е, најголем проблем ми е да шрафирам со рапитограф...

Иначе да, пресеци на рамнини, до трансформации на тела сме. :)

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
aбе Бранко мрднат е неможам да го гледам ама морам до крај на семестар :devil1:

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
aбе Бранко мрднат е неможам да го гледам ама морам до крај на семестар :devil1:
Aко Бранко Трпковски ти е "мрднат" и неможеш да го гледаш...отпиши се со време другар.

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
ма неее ќе издржам некако можам јас
Бранко Трпковски е еден одличен професор кој има нерви и желба да го преџвака материјалот додека повеќето студенти кои сакаат да го научат - не го научат. Имал и "лоши" денови, кога некој ќе ја злоупотреби добрината и конструктивноста - но во глобала, е еден од професорите кои ќе ги паметам само по добро.

Како дополнителна помош, се надевам дека го имате Бојан Каранаков на вежби - еден феноменален човек кој нема да ти дозволи да не сфатиш што (треба да) црташ.

Ма, не се жали :)

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Како дополнителна помош, се надевам дека го имате Бојан Каранаков на вежби - еден феноменален човек кој нема да ти дозволи да не сфатиш што (треба да) црташ.

ма се зезам сега за сега одлично е за понатака се надевам ќе продолжи вака
:salut:

Член од
8 јануари 2008
Мислења
142
Поени од реакции
10
Е јас обратно од повеќето :nesvest: , математика ме бива ама за цртање не баш.Планирам на факултет да одам Архитектура, па поискусните да ми кажат дали може тоа што се работи таму со цртање да се научи? знам дека тука талентот игра улога, али за неталентирани како мене дали има надеж? :smir:...ако да, кажете ми некој совет како да вежбам за вгодина здравје...:vozbud:

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Е јас обратно од повеќето :nesvest: , математика ме бива ама за цртање не баш.Планирам на факултет да одам Архитектура, па поискусните да ми кажат дали може тоа што се работи таму со цртање да се научи? знам дека тука талентот игра улога, али за неталентирани како мене дали има надеж? :smir:...ако да, кажете ми некој совет како да вежбам за вгодина здравје...:vozbud:
Кај шо има љубов и трудољубивост, се може, ич да не му ја мислиш :)

А ако си мрза и помодар, батали :)

Член од
8 јануари 2008
Мислења
142
Поени од реакции
10
Мрза кога како, помодар незнам шо е хаха.Мен гледам ти си по оваа работа стручњак :coffee:, кажи ми како да вежбам и што од цртање или проектирање за да бидам поубаво спремен за таму? фала однапред

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Мрза кога како, помодар незнам шо е хаха.Мен гледам ти си по оваа работа стручњак :coffee:, кажи ми како да вежбам и што од цртање или проектирање за да бидам поубаво спремен за таму? фала однапред
Листај списанија, гледај по веб сајтови, читај... Размислувај за архитектонските решенија, онолку колку што можеш. Внеси се во "професијата", ако си сериозен - или па вака провери колку си сериозен. Не се преоптеретувај, ќе те научат што треба на факс :)

Член од
12 јануари 2006
Мислења
374
Поени од реакции
9
Бранко Трпковски е еден одличен професор кој има нерви и желба да го преџвака материјалот додека повеќето студенти кои сакаат да го научат - не го научат. Имал и "лоши" денови, кога некој ќе ја злоупотреби добрината и конструктивноста - но во глобала, е еден од професорите кои ќе ги паметам само по добро.

Да,да добар е професорот,барем до сега го немаме видено да избаци.Вчера на колоквиум на пола и фазла студенти им кажуваше што треба да прават.Дојде и кај мене без да го викнам ми укажа на една грешка.
И асистентот е добар,али тој „директорот“ што му влева стомакот во просторијата па после неколку минути он...е тој е... :pos2:
ПС.Зарем ги дадоа програмите???
Нели во среда ќе ни ги дале??

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
Да,да добар е професорот,барем до сега го немаме видено да избаци.Вчера на колоквиум на пола и фазла студенти им кажуваше што треба да прават.Дојде и кај мене без да го викнам ми укажа на една грешка.
И асистентот е добар,али тој „директорот“ што му влева стомакот во просторијата па после неколку минути он...е тој е... :pos2:
ПС.Зарем ги дадоа програмите???
Нели во среда ќе ни ги дале??
Еј немој да зезаш бе. Добре е многу добар асистент. Малку на почеток се праи строг, ама после е душа чоек. Се сеќавам, на вежби кога ќе застанеше на табла, објаснува задача и вика (цитирам) „И ова да го запамтите ко Оче наш!“. И ете, го запамтивме, пошто добро го објаснуваше. Башка, и тој поткажува на колоквиуми, и тоа доста кратко и концизно. А за Бранко...тој чоек е посебна прича - матичен факултет му е градежен, а потоа се префрла да работи на Архитектура, каде го заменува проф. Олуиќ од пред пет години. Чоекот е заљубен во студентите по архитектура. И има супер меморија. После 4 години, сеуште знае како се викаме сите од моја генерација, и дури понекогаш коментира работи од нашиот однос тогаш. Епа види ти сега... :)

Член од
12 јануари 2006
Мислења
374
Поени од реакции
9
Еј немој да зезаш бе. Добре е многу добар асистент. Малку на почеток се праи строг, ама после е душа чоек. Се сеќавам, на вежби кога ќе застанеше на табла, објаснува задача и вика (цитирам) „И ова да го запамтите ко Оче наш!“. И ете, го запамтивме, пошто добро го објаснуваше. Башка, и тој поткажува на колоквиуми, и тоа доста кратко и концизно. А за Бранко...тој чоек е посебна прича - матичен факултет му е градежен, а потоа се префрла да работи на Архитектура, каде го заменува проф. Олуиќ од пред пет години. Чоекот е заљубен во студентите по архитектура. И има супер меморија. После 4 години, сеуште знае како се викаме сите од моја генерација, и дури понекогаш коментира работи од нашиот однос тогаш. Епа види ти сега... :)
Не,не,не...лошо ме сфати..јас никаде не реков дека е лош.Стварно ептен објаснува,али човекот е слика и прилика,едноставно смешен е...исто како директор се понаша.тоа ми беше муабетот :baeh:

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
Не,не,не...лошо ме сфати..јас никаде не реков дека е лош.Стварно ептен објаснува,али човекот е слика и прилика,едноставно смешен е...исто како директор се понаша.тоа ми беше муабетот :baeh:
Пошто сфатив нели, дека си прва година, ме интересира нешто да те прашам...не сум запознаен во моментов, која ви е „поставата“ на професор и асистенти по математика? Знам дека Митка ви е асистентка, ама не знам кој ви е професор.

И не туку ми се кези тука :baeh:

:)

Kajgana Shop

На врв Bottom