- Член од
- 5 март 2011
- Мислења
- 852
- Поени од реакции
- 830
Имаш дозвола?
NeИмаш дозвола?
Имаш дозвола?
NeИмаш дозвола?
Не си прави тогаш есап, татко ми јадеше казна од над 1000е пред 7-8 години со пушка наследена од дедоми. И тоа со спогодби, беше и јаче казната.
Само одјави ги таблицитеИмам автомобил кој не е во возна состојба и истиот не е регистриран 4-5 години, сакам да го растурам за делови т.е да го продадам како таков дали ми треба нотар за ова ?
На времето по сообраќајка, Доз ми плати тоталка, ама ми го опсигува кршот и ми го тупна на мене; не можеше да се најде ни нова ни половна шасија (на која беше WIN бројот), па распродавав се. Остана оштетената шасија, таа ја продадов со се сообраајна на Нотар. Се сеќавам нотарката го праша купувачот, што ќе праиш со шасијата, тој и кажа ќе ја поправам...добро, тоа беше време на ефтина работна рака а 80% царина, сега е друго. Посебно и моторот го продадов на Нотар, ама само фотокопија од сообраќајна книшка му дадов на купувачот.Имам автомобил кој не е во возна состојба и истиот не е регистриран 4-5 години, сакам да го растурам за делови т.е да го продадам како таков дали ми треба нотар за ова ?
Мајстори што редат парно би ти завршиле работа, но ме интересира зошто би го преместувал?Дали е можно (ваљда?) да преместам радијатор од еден ѕид на друг?
И дали Топлификација го изведува тоа или приватни мајстори?
Заставина пушка ги крши ударните игли, генерално лоши сачмарки. Треба да се расклопи и да се подмачка механизмот. Ако е верзијата со хромирани цевки тогаш нема смрт. Во легални води нема да навлегувам.Таткоми доби ловџиска пушка на подарок која не е користена многу долго време пушката р исправна се но како што кажав не е користена долго време. Е сега сакам да ја пробам односно да пукам со неа но ако некој има искусен овде да ми каже на што поточно да внимавам со што како и кое уље да ја исчистам за да не и бидам првата жртва после долго време .... пушка марка застава година не знам двоцевка
Сега во срет сезона е малку потешко и не би ти препорачал ,зашто потешко ќе треба да се исклучи водата во системот тоа е можно доколку системот кој го имаш дома е едноцевен со вентил само за твојот стан и да тој вентил е во функција за да можеш да ја исклучиш сопреш водата, доколку имаш систем кој е во вертикала повторно ке треба да се исклучи-сопреш водата во таа вертикала и ако тој вентил е исправен за да го промениш радијаторот односно неговата место положба .Доколку и во двата случаеви не ти работат вентилите ќе треба да ја повикаш топлификација за да го сопраат греењето и сега во екот на зимската сезона дебело ке ти наплати за таа услуга Моја препорака доколку не е итно причекај мај јуни кога го празнат системот и нема водаДали е можно (ваљда?) да преместам радијатор од еден ѕид на друг?
И дали Топлификација го изведува тоа или приватни мајстори?
Фала. Ако биде, секако ќе биде вон сезона, јасно...Сакав само да знам дали можам да им јавам на Топлификација и тие да пратат сервис/мајстори да сменат локација на радијатор.Сега во срет сезона е малку потешко и не би ти препорачал ,зашто потешко ќе треба да се исклучи водата во системот тоа е можно доколку системот кој го имаш дома е едноцевен со вентил само за твојот стан и да тој вентил е во функција за да можеш да ја исклучиш сопреш водата, доколку имаш систем кој е во вертикала повторно ке треба да се исклучи-сопреш водата во таа вертикала и ако тој вентил е исправен за да го промениш радијаторот односно неговата место положба .Доколку и во двата случаеви не ти работат вентилите ќе треба да ја повикаш топлификација за да го сопраат греењето и сега во екот на зимската сезона дебело ке ти наплати за таа услуга Моја препорака доколку не е итно причекај мај јуни кога го празнат системот и нема вода
Да и топлификација ЕСМ можат да ти го направат тоа но прилично скапо ќе те чиниФала. Ако биде, секако ќе биде вон сезона, јасно...Сакав само да знам дали можам да им јавам на Топлификација и тие да пратат сервис/мајстори да сменат локација на радијатор.
Моментално у Магарево на викенд. Иначе му здосадил форумот па избриша акаунт и ене го СЕКОЈ ДЕН НЕ ДУЕ НА ЧАТ НА МЕСЕНЏЕР пошо му е досадно. Горе доле тоа е се што треба да знаеш за него.Што се случи со Џонтра? Кај ми е? Што се деси сега и зошто по втор пат гледам заминал?