Сакам да знам!

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.848
Поени од реакции
1.604
Имам автомобил кој не е во возна состојба и истиот не е регистриран 4-5 години, сакам да го растурам за делови т.е да го продадам како таков дали ми треба нотар за ова ?

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.603
Поени од реакции
11.625
Имам автомобил кој не е во возна состојба и истиот не е регистриран 4-5 години, сакам да го растурам за делови т.е да го продадам како таков дали ми треба нотар за ова ?
Само одјави ги таблиците

Член од
12 март 2009
Мислења
20.519
Поени од реакции
16.704
На времето по сообраќајка, Доз ми плати тоталка, ама ми го опсигува кршот и ми го тупна на мене; не можеше да се најде ни нова ни половна шасија (на која беше WIN бројот), па распродавав се. Остана оштетената шасија, таа ја продадов со се сообраајна на Нотар. Се сеќавам нотарката го праша купувачот, што ќе праиш со шасијата, тој и кажа ќе ја поправам...добро, тоа беше време на ефтина работна рака а 80% царина, сега е друго. Посебно и моторот го продадов на Нотар, ама само фотокопија од сообраќајна книшка му дадов на купувачот.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.731
Поени од реакции
6.112
Дали е можно (ваљда?) да преместам радијатор од еден ѕид на друг?
И дали Топлификација го изведува тоа или приватни мајстори?

Последно уредено:
Член од
6 ноември 2024
Мислења
471
Поени од реакции
777
Мајстори што редат парно би ти завршиле работа, но ме интересира зошто би го преместувал?
Автоматски споено мислење:

Таткоми доби ловџиска пушка на подарок која не е користена многу долго време пушката р исправна се но како што кажав не е користена долго време. Е сега сакам да ја пробам односно да пукам со неа но ако некој има искусен овде да ми каже на што поточно да внимавам со што како и кое уље да ја исчистам за да не и бидам првата жртва после долго време .... пушка марка застава година не знам двоцевка
Заставина пушка ги крши ударните игли, генерално лоши сачмарки. Треба да се расклопи и да се подмачка механизмот. Ако е верзијата со хромирани цевки тогаш нема смрт. Во легални води нема да навлегувам.

Последно уредено:
Член од
27 декември 2008
Мислења
1.645
Поени од реакции
791
Сега во срет сезона е малку потешко и не би ти препорачал ,зашто потешко ќе треба да се исклучи водата во системот тоа е можно доколку системот кој го имаш дома е едноцевен со вентил само за твојот стан и да тој вентил е во функција за да можеш да ја исклучиш сопреш водата, доколку имаш систем кој е во вертикала повторно ке треба да се исклучи-сопреш водата во таа вертикала и ако тој вентил е исправен за да го промениш радијаторот односно неговата место положба .Доколку и во двата случаеви не ти работат вентилите ќе треба да ја повикаш топлификација за да го сопраат греењето и сега во екот на зимската сезона дебело ке ти наплати за таа услуга Моја препорака доколку не е итно причекај мај јуни кога го празнат системот и нема вода

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.731
Поени од реакции
6.112
Сега во срет сезона е малку потешко и не би ти препорачал ,зашто потешко ќе треба да се исклучи водата во системот тоа е можно доколку системот кој го имаш дома е едноцевен со вентил само за твојот стан и да тој вентил е во функција за да можеш да ја исклучиш сопреш водата, доколку имаш систем кој е во вертикала повторно ке треба да се исклучи-сопреш водата во таа вертикала и ако тој вентил е исправен за да го промениш радијаторот односно неговата место положба .Доколку и во двата случаеви не ти работат вентилите ќе треба да ја повикаш топлификација за да го сопраат греењето и сега во екот на зимската сезона дебело ке ти наплати за таа услуга Моја препорака доколку не е итно причекај мај јуни кога го празнат системот и нема вода
Фала. Ако биде, секако ќе биде вон сезона, јасно...Сакав само да знам дали можам да им јавам на Топлификација и тие да пратат сервис/мајстори да сменат локација на радијатор.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.645
Поени од реакции
791
Фала. Ако биде, секако ќе биде вон сезона, јасно...Сакав само да знам дали можам да им јавам на Топлификација и тие да пратат сервис/мајстори да сменат локација на радијатор.
Да и топлификација ЕСМ можат да ти го направат тоа но прилично скапо ќе те чини

Член од
27 ноември 2024
Мислења
14
Поени од реакции
10
Од традинг 212 за прв пат повлеков пари на банкарска сметка и сега од банкатата за расподелба на девизен прилив ми бараат некој документ да прикачам и шифра на плаќање, дали некој има примано пари да ми објасни која шифра да ја одберам.
IMG_6653.PNG

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.538
Поени од реакции
9.601
Што се случи со Џонтра? Кај ми е? Што се деси сега и зошто по втор пат гледам заминал?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.519
Поени од реакции
16.704

Дали осигурителни компании покриваат штета од Метеорит ???
Дали парчињата се во сопственост на сопственикот на објектот ?

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.707
Поени од реакции
7.846
Дали некој знае каде можам да ја најдам книгава со се двете аудио касети:

1737877733129.jpeg

Ко дете од оваа учев највеќе англиски али у селење се изгуби пред 100 години.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.746
Поени од реакции
115.565
Што се случи со Џонтра? Кај ми е? Што се деси сега и зошто по втор пат гледам заминал?
Моментално у Магарево на викенд. Иначе му здосадил форумот па избриша акаунт и ене го СЕКОЈ ДЕН НЕ ДУЕ НА ЧАТ НА МЕСЕНЏЕР пошо му е досадно. Горе доле тоа е се што треба да знаеш за него.

Kajgana Shop

На врв Bottom