Auto welt kocaniИма некаде во источна Македонија голем плац за автомобили каде што носат понови и поскапи возила. Дали некој може да ми даде линк? Го имав некаде и го изгубив, а да ме отепаш не можам да се сетам на името.
Auto welt kocaniИма некаде во источна Македонија голем плац за автомобили каде што носат понови и поскапи возила. Дали некој може да ми даде линк? Го имав некаде и го изгубив, а да ме отепаш не можам да се сетам на името.
Фала многу.Auto welt kocani
Не бројот на пасошот се менува и ќе ти важи до 2034 10 години доколку си над 27, секогаш ќе треба да си ги носиш стариот и новиот пасош доколку ти е битно ако на стариот пасош имаш виза и сл.Здраво, дали при промена на пасош поради исполнетост:
Прашувам зошто броjот на пасошот е впишан во Residence Permit карта, а во пасошот има уште 2-3 страни за печати.
- останува исти броjот на пасошот (МХХХХХХХ)
- дали останува старата дата на важност (пример овоj важи до 2029 и новиот да е до 2029)
Благодарам однапред
Слаби сме во овој поглед.Каде може да најдам матрици или караоке верзи на македонски забавни песни
треба првин да го купиш станот да добиеш имотен лист па потоа да се јавиш и да закажеш термин за лична карта заедно со имотниот лист ќе ти ја впишат во личната карта адресата односно живелиштетоЗнам дека ќе бидам руган за прашањево, но немам поима како иде ова.
Во тек сум на купување на стан.
Каде треба да одам, за да можжам да пријавам живеалиште?
Дали во Општина Карпош - Администрација
или во Полициска станица во Карош?
Станот што ќе го земам, се наоѓа во близина на Мида
Тоа ќе биде средина на Јануари кога ќе го земам имотниот лист. Значи само треба со имотен лист да закажам термин за вадење нова лична карта, пасош и возачка?треба првин да го купиш станот да добиеш имотен лист па потоа да се јавиш и да закажеш термин за лична карта заедно со имотниот лист ќе ти ја впишат во личната карта адресата односно живелиштето
за возачката и немора да се брзаш бидејки на нејзе не е пишана адресата, и јас менував адреса на живеење за пасошот ми кажаа дека важи до датумот на издавање односно важење на истиот барем така ми кажа полицаецот кој ме сликашеТоа ќе биде средина на Јануари кога ќе го земам имотниот лист. Значи само треба со имотен лист да закажам термин за вадење нова лична карта, пасош и возачка?
Разбирам, Фала ти. Каде се сликаше ти ?за возачката и немора да се брзаш бидејки на нејзе не е пишана адресата, и јас менував адреса на живеење за пасошот ми кажаа дека важи до датумот на издавање односно важење на истиот барем така ми кажа полицаецот кој ме сликаше
Полициска станица Бутел ,доколку си од друг град ќе треба МТВ да одберешРазбирам, Фала ти. Каде се сликаше ти ?
Имаш дозвола?Таткоми доби ловџиска пушка на подарок која не е користена многу долго време пушката р исправна се но како што кажав не е користена долго време. Е сега сакам да ја пробам односно да пукам со неа но ако некој има искусен овде да ми каже на што поточно да внимавам со што како и кое уље да ја исчистам за да не и бидам првата жртва после долго време .... пушка марка застава година не знам двоцевка