Сакам да знам!

Член од
6 април 2014
Мислења
5.105
Поени од реакции
6.498
Има некаде во источна Македонија голем плац за автомобили каде што носат понови и поскапи возила. Дали некој може да ми даде линк? Го имав некаде и го изгубив, а да ме отепаш не можам да се сетам на името.
Auto welt kocani

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
523
Поени од реакции
240
Здраво, дали при промена на пасош поради исполнетост:
  • останува исти броjот на пасошот (МХХХХХХХ)
  • дали останува старата дата на важност (пример овоj важи до 2029 и новиот да е до 2029)
Прашувам зошто броjот на пасошот е впишан во Residence Permit карта, а во пасошот има уште 2-3 страни за печати.

Благодарам однапред

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.638
Поени од реакции
786
Здраво, дали при промена на пасош поради исполнетост:
  • останува исти броjот на пасошот (МХХХХХХХ)
  • дали останува старата дата на важност (пример овоj важи до 2029 и новиот да е до 2029)
Прашувам зошто броjот на пасошот е впишан во Residence Permit карта, а во пасошот има уште 2-3 страни за печати.

Благодарам однапред
Не бројот на пасошот се менува и ќе ти важи до 2034 10 години доколку си над 27, секогаш ќе треба да си ги носиш стариот и новиот пасош доколку ти е битно ако на стариот пасош имаш виза и сл.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.831
Поени од реакции
1.587
Каде може да најдам матрици или караоке верзи на македонски забавни песни

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.532
Поени од реакции
59.190
Каде може да најдам матрици или караоке верзи на македонски забавни песни
Слаби сме во овој поглед.

Но, имаш доста бесплатни онлајн апликации што можат да го изолираат вокалот. Би требало да ти завршат работа да си ги креираш сам.

Член од
17 март 2011
Мислења
140
Поени од реакции
135
Знам дека ќе бидам руган за прашањево, но немам поима како иде ова.
Во тек сум на купување на стан.
Каде треба да одам, за да можжам да пријавам живеалиште?
Дали во Општина Карпош - Администрација
или во Полициска станица во Карош?
Станот што ќе го земам, се наоѓа во близина на Мида

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.638
Поени од реакции
786
Знам дека ќе бидам руган за прашањево, но немам поима како иде ова.
Во тек сум на купување на стан.
Каде треба да одам, за да можжам да пријавам живеалиште?
Дали во Општина Карпош - Администрација
или во Полициска станица во Карош?
Станот што ќе го земам, се наоѓа во близина на Мида
треба првин да го купиш станот да добиеш имотен лист па потоа да се јавиш и да закажеш термин за лична карта заедно со имотниот лист ќе ти ја впишат во личната карта адресата односно живелиштето

Член од
17 март 2011
Мислења
140
Поени од реакции
135
треба првин да го купиш станот да добиеш имотен лист па потоа да се јавиш и да закажеш термин за лична карта заедно со имотниот лист ќе ти ја впишат во личната карта адресата односно живелиштето
Тоа ќе биде средина на Јануари кога ќе го земам имотниот лист. Значи само треба со имотен лист да закажам термин за вадење нова лична карта, пасош и возачка?

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.638
Поени од реакции
786
Тоа ќе биде средина на Јануари кога ќе го земам имотниот лист. Значи само треба со имотен лист да закажам термин за вадење нова лична карта, пасош и возачка?
за возачката и немора да се брзаш бидејки на нејзе не е пишана адресата, и јас менував адреса на живеење за пасошот ми кажаа дека важи до датумот на издавање односно важење на истиот барем така ми кажа полицаецот кој ме сликаше

Член од
17 март 2011
Мислења
140
Поени од реакции
135
за возачката и немора да се брзаш бидејки на нејзе не е пишана адресата, и јас менував адреса на живеење за пасошот ми кажаа дека важи до датумот на издавање односно важење на истиот барем така ми кажа полицаецот кој ме сликаше
Разбирам, Фала ти. Каде се сликаше ти ?

Член од
5 март 2011
Мислења
850
Поени од реакции
829
Таткоми доби ловџиска пушка на подарок која не е користена многу долго време пушката р исправна се но како што кажав не е користена долго време. Е сега сакам да ја пробам односно да пукам со неа но ако некој има искусен овде да ми каже на што поточно да внимавам со што како и кое уље да ја исчистам за да не и бидам првата жртва после долго време .... пушка марка застава година не знам двоцевка

Член од
15 јануари 2020
Мислења
674
Поени од реакции
2.221
Таткоми доби ловџиска пушка на подарок која не е користена многу долго време пушката р исправна се но како што кажав не е користена долго време. Е сега сакам да ја пробам односно да пукам со неа но ако некој има искусен овде да ми каже на што поточно да внимавам со што како и кое уље да ја исчистам за да не и бидам првата жртва после долго време .... пушка марка застава година не знам двоцевка
Имаш дозвола?

Kajgana Shop

На врв Bottom