Сакам да знам!

Член од
14 април 2012
Мислења
33.031
Поени од реакции
67.974
Прашање до членовите од Охрид примарно. Ме интересира дали знаат за агенција која работи со станови за booking.com или AirBnB во Охрид? Онака, им давам свои станови, да ги работат за процент. Или ако има некој, без фирма, што го работи истото.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.877
Поени од реакции
1.634
Прашање до членовите од Охрид примарно. Ме интересира дали знаат за агенција која работи со станови за booking.com или AirBnB во Охрид? Онака, им давам свои станови, да ги работат за процент. Или ако има некој, без фирма, што го работи истото.
Зошто не ги ставиш истите сам ?

Член од
14 април 2012
Мислења
33.031
Поени од реакции
67.974
Зошто не ги ставиш истите сам ?
Moжам сам да ги ставам на booking и на други платформи. Ми треба некој кој ке ги прима гостите, ке им отвара и ке е таму доколку има било каков проблем.

Член од
11 јуни 2021
Мислења
390
Поени од реакции
918
Каде можам да го најдам овој парфем?
Порано го нарачував од Орифлејм

oriflame-architect-eau-de-toilette-for-men-75-ml___19.jpg

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.516
Moжам сам да ги ставам на booking и на други платформи. Ми треба некој кој ке ги прима гостите, ке им отвара и ке е таму доколку има било каков проблем.
За влез сандаче со код, таму ќе го оставиш клучот, на гостите им го праќаш кодот кога ќе резервираат и слика каде се наоѓа. За чистење барај приватни лица, не мора агенција, ќе им даваш распоред за секоја група кога идат/кога треба да си одат, и ќе си бркаат работа. Со агенција е дискутабилно колку ќе ти се исплати, сигурно нема да е многу поефтино од класично чистење на стан, а тоа е солено за да го плаќаш за Airbnb.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.031
Поени од реакции
67.974
За влез сандаче со код, таму ќе го оставиш клучот, на гостите им го праќаш кодот кога ќе резервираат и слика каде се наоѓа. За чистење барај приватни лица, не мора агенција, ќе им даваш распоред за секоја група кога идат/кога треба да си одат, и ќе си бркаат работа. Со агенција е дискутабилно колку ќе ти се исплати, сигурно нема да е многу поефтино од класично чистење на стан, а тоа е солено за да го плаќаш за Airbnb.
Идејата е одлична, и ја имам видено претходно, само во малку поразлични земји. Тука кај нас, навистина ми делува дека ова би било проблем, од многу аспекти, особено ако еднаш ти дојдат гости од кај нас.

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.930
Поени од реакции
15.400
Идејата е одлична, и ја имам видено претходно, само во малку поразлични земји. Тука кај нас, навистина ми делува дека ова би било проблем, од многу аспекти, особено ако еднаш ти дојдат гости од кај нас.
Јас во Братислава го имам видено и е одлична идеа. Ти праќаат емаил ден пред да пристигнеш, со код за влезна врата и со код за соба, нормално, рандом генерирани за различни гости, во различни денови. Полн хостел со луѓе, без персонал. Прејако е, посебно за луѓе, како мене, што не сакат да се замараат со рецепции, процедури и small talks.Ке одам во Полска скоро, и таму резервирав вакво нешто.

Последно уредено:
Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.486
Поени од реакции
4.655
Имаш право за ова, заебано е со македонски гости, поготово некои безвезе. Ќе го кажат кодот на пола маало и си ебал ежот. Ако се менува шифрата на тоа сефчето е океј, ама па ако сакаат можат да ти го искршат и да ти влезат дома. Зезната работа како и да е.

Најди си човек што ќе го работи тоа за процент. Да беше во СК, ќе ти се понудев јас ама ништо :D

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.516
Имам пријател што изнајмува 4 објекти, еден во Маврово и 3 во Скопје, сите до еден му функционираат со сандаче. За чистење дел ги одржува тој и неговите, за дел си бара луѓе.
Јас барав агенција за малку поинаква работа (изнајмување на станови за краток престој), ама за тоа е уште потешко да најдеш некој да оди и да промени постелнини/да зачисти и по неколку пати на ден.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.687
Поени од реакции
8.519
Јас барав агенција за малку поинаква работа (изнајмување на станови за краток престој), ама за тоа е уште потешко да најдеш некој да оди и да промени постелнини/да зачисти и по неколку пати на ден.
Da gi izdavas ne kurvi i sl..?

Член од
26 јануари 2020
Мислења
1.001
Поени од реакции
1.307
Здраво дали знаете некоја друга слична фирма како Таскфорс во Битола?

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.690
Поени од реакции
11.797
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! US $4.77 32% Off | Wall Mount Key Storage Secret Box Organizer 4 Digit Combination Password Security Code Lock No Key Home Key Safe Box
Во Грција од доста апартмани имам зимано клуч од вакво сандуче, ниту сум видел некој ниту ништо, на излегување клучот на маса се остава, се ресетира шифрата така да…
Ако ренташ приватно за да избегнеш провизија ондак не си баш заштитен од кражба и штета и ваков тип на рента не е баш препорачлив

Член од
4 август 2018
Мислења
1.576
Поени од реакции
3.371
Кај да најдам леб со конзерванси пошто ми е преку глава од овие на кои пишува без конзерванси(демек поздраво) или смоки со глутен и вештачки бои..

Kajgana Shop

На врв Bottom