Сакам да знам!

zabiste

Ако не ааа ако не...
Член од
8 октомври 2013
Мислења
242
Поени од реакции
699
Дечки како да се дознае дали сеуште има субвенции за велосипеди за 2023?
Во смисла дали сеуште има буџет

Член од
4 октомври 2019
Мислења
587
Поени од реакции
1.277
Zdravo... dali moze da se izvadi odjava od promena od zivealiste vo mk.... Ali ne licno po sto licnosta e vo stranstvo....dali ima sansi taka da zavrsam rabota po sto uste ovoj dokument mi fali da ne mi propadni se a nemozam da se vrakam nazad...

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.234
Поени од реакции
12.069
Zdravo... dali moze da se izvadi odjava od promena od zivealiste vo mk.... Ali ne licno po sto licnosta e vo stranstvo....dali ima sansi taka da zavrsam rabota po sto uste ovoj dokument mi fali da ne mi propadni se a nemozam da se vrakam nazad...
Ke napravis polnomosno zavereno na notar tamu kade sto si, mkd ke go prevedi polnomosnoto ovlasten preveduvac i treba da mozis da zavrsis rabota.

Член од
4 октомври 2019
Мислења
587
Поени од реакции
1.277
Ke napravis polnomosno zavereno na notar tamu kade sto si, mkd ke go prevedi polnomosnoto ovlasten preveduvac i treba da mozis da zavrsis rabota.
Na zena mi I treba odjava od adresa od Makedonija... deka veke ne e zitel na Mk.... znaci ovde preku notar moze da kazam treba polnomosno za odjava od adresa od makedonija I so ovlasten preveduvac imam ..... treto lice da izvadi vo imeto na zenata odjava od Mvr.... taka?

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Na zena mi I treba odjava od adresa od Makedonija... deka veke ne e zitel na Mk.... znaci ovde preku notar moze da kazam treba polnomosno za odjava od adresa od makedonija I so ovlasten preveduvac imam ..... treto lice da izvadi vo imeto na zenata odjava od Mvr.... taka?
Ако имаш амбасада у близина не ти требаат преведувачи и нотари, они може да ти извадат полномошно.

Член од
4 октомври 2019
Мислења
587
Поени од реакции
1.277
Ако имаш амбасада у близина не ти требаат преведувачи и нотари, они може да ти извадат полномошно.
imam notar pod zgrada I ovlasten preveduvac vo kontakt.... ambasada nemam... ke probam taka da zavrsam rabota... ke probam I preku kontakti ama mi rekoja tie sto se vo mvr za toa se najtepere luge taka da ke mora po ovoj pat...
Автоматски споено мислење:

Najdobar drugar glaven e raboti vo opstina, vika prasaj si tamu policija, a drugarot sto e vo policija bass vo taa kancelarija stoi razgovorot seen veke cel den.... na forumot ke se najde nepoznat covek ke ti pomogni.... strasno vreme e ova

Последно уредено:
Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.234
Поени од реакции
12.069
Да другар. На нотар во Германија/Австрија *(таму си мислам, небитното) ќе го напишиш третото лице од мкд на кое му се дава полномошно и за што точно. Пази само да ти напишат за одјава од адреса од МВР (пошто кај нас мислам дека во мвр се одјавуваат, не во општина - ко на пример во Германија) и потоа тоа полномошно на Германски го пушташ оригинал во МКД каде овластен преведуваш од германски на македонски со мкд печат ти го преведува на македонски и си терате со полномошното во МВР.

Од Германија ДХЛ експрес (не обична или препорачана туку експрес пратка) стига до мкд за 48 часа и кошта некои 60еур. Имаш 10 цифрен тракинг број со кој следиш до каде ти е писмото. Посигурно него по ојле дојле да го пратиш по превозници или пак по бус да го пратиш редовна линија што оди за мкд па да го превземат во Скопје твои луѓе.

ЕДИТ:
Ако си блиску до аеродром, опција ти е и некој со визер што ќе си бега за мкд за брзо да ти го однеси. Пиши ми инбокс ако живееш Германија и сме во близина мкд слегувам за скоро, пари не ми требаат ќе го однесам на твој чоек, ако не барај по групите на фб некој што патува за скоро авионски.

Член од
24 декември 2013
Мислења
470
Поени од реакции
661
Dali postoi vo Sk banka za hrana kade ke se ostavi hranata koja e spremena a ne izedena?
Obichno na sekoja proslava vo kafana ni ostanuva hrana, posle svadbi celi ovali so nepipnato meso, nekoi rodendeni ,Ili doma ne gi bendisalo vtor den ne sakaat da jadat I taa hrana da se spakuva I da se odnese Ili so doplata na dostavuvac da dojde do bankata, narodna kujna Ili lugje koi nemaat za jadenje zasto se frla.Golema kolichina I restoranite frlaat hrana.Ne zboruvame za ostatoci od hrana po jadenje vo tanjirot na poedinecot tuku na sveza hrana vo servirni chinii Ili hrana koja e poveke pripremena zasto zavrshuva vo gjubre.
Obichno koga ideme drustvo naracuvame a ne dojaduvame ,a posle mi e sram da ja spakuvame za doma da ne ne zborat ostanatite. Ili da se postavat na javno mesta frizideri kade sekoj od nas da ostavame hrana za da se najade toj sto e gladen so datum na kesichkata .

Член од
27 јуни 2023
Мислења
219
Поени од реакции
600
Шприцко не сум го видел летово низ маркетиве,каде го има или престанаа со пороизводство?

Kajgana Shop

На врв Bottom