Da...Normalno rabotno vreme.Rabotaat denes marketi?
Не е државен празник?Da...Normalno rabotno vreme.
Ne e....Verski eНе е државен празник?
Ke napravis polnomosno zavereno na notar tamu kade sto si, mkd ke go prevedi polnomosnoto ovlasten preveduvac i treba da mozis da zavrsis rabota.Zdravo... dali moze da se izvadi odjava od promena od zivealiste vo mk.... Ali ne licno po sto licnosta e vo stranstvo....dali ima sansi taka da zavrsam rabota po sto uste ovoj dokument mi fali da ne mi propadni se a nemozam da se vrakam nazad...
Na zena mi I treba odjava od adresa od Makedonija... deka veke ne e zitel na Mk.... znaci ovde preku notar moze da kazam treba polnomosno za odjava od adresa od makedonija I so ovlasten preveduvac imam ..... treto lice da izvadi vo imeto na zenata odjava od Mvr.... taka?Ke napravis polnomosno zavereno na notar tamu kade sto si, mkd ke go prevedi polnomosnoto ovlasten preveduvac i treba da mozis da zavrsis rabota.
Ако имаш амбасада у близина не ти требаат преведувачи и нотари, они може да ти извадат полномошно.Na zena mi I treba odjava od adresa od Makedonija... deka veke ne e zitel na Mk.... znaci ovde preku notar moze da kazam treba polnomosno za odjava od adresa od makedonija I so ovlasten preveduvac imam ..... treto lice da izvadi vo imeto na zenata odjava od Mvr.... taka?
imam notar pod zgrada I ovlasten preveduvac vo kontakt.... ambasada nemam... ke probam taka da zavrsam rabota... ke probam I preku kontakti ama mi rekoja tie sto se vo mvr za toa se najtepere luge taka da ke mora po ovoj pat...Ако имаш амбасада у близина не ти требаат преведувачи и нотари, они може да ти извадат полномошно.
Да другар. На нотар во Германија/Австрија *(таму си мислам, небитното) ќе го напишиш третото лице од мкд на кое му се дава полномошно и за што точно. Пази само да ти напишат за одјава од адреса од МВР (пошто кај нас мислам дека во мвр се одјавуваат, не во општина - ко на пример во Германија) и потоа тоа полномошно на Германски го пушташ оригинал во МКД каде овластен преведуваш од германски на македонски со мкд печат ти го преведува на македонски и си терате со полномошното во МВР.Na zena mi I treba odjava od adresa od Makedonija... deka veke ne e zitel na Mk.... znaci ovde preku notar moze da kazam treba polnomosno za odjava od adresa od makedonija I so ovlasten preveduvac imam ..... treto lice da izvadi vo imeto na zenata odjava od Mvr.... taka?