Секира изгледа дека е.Прегледај го приврзокот 383472
Знае ли некој што е ова и од кое време...како врв на копје или секира од бронза е изгледа, не го стругав...шупливо е.
може со полномоштвоДечки, дали некој може да ми каже дали е можно да се подигне пратка од пошта, во друго име? Ќе ми стигне деновиве пратка, а не сум во МК и не можам да ја подигнам, па ќе ја вратат ако не се подигне. Со полномошно, копија од лична карта или нешто, има ли начин?
Проста математика собираш 1050 плати и делиш со истиот број па се добива некој статистички просекЗнае ли некој како се пресметува просечната плата?
Слушам на тв кажуваат пораснала просечната плата за 300 ден....нешто не ми иде у глава..по мои прорачунки би требала да е биде 50000 ден а не 30и нешто ситно илјади.
Kaj najde 1050 plati?Проста математика собираш 1050 плати и делиш со истиот број па се добива некој статистички просек
Многу просто јас на пример зеам 10000 денари ти зимаш 5000 денари вкупно 15000 денари кога ќе се подели на 2 тоа е 7500 денари јас така процентуално зиам помалку пари ама ти процентуално зимаш повеќе и така на примерок како што ти кажа претходниот член зимаат просек од некои си 1000 испитаници ги собираат и потоа ги делат на 1000 и тоа е тој некој си просек ова е чисто пластично објаснувањеЗнае ли некој како се пресметува просечната плата?
Слушам на тв кажуваат пораснала просечната плата за 300 ден....нешто не ми иде у глава..по мои прорачунки би требала да е биде 50000 ден а не 30и нешто ситно илјади.
Jas go znam toj nacin, no funkcionerite pokacija plata za 78%... matematikata im e nekako pogresna.Многу просто јас на пример зеам 10000 денари ти зимаш 5000 денари вкупно 15000 денари кога ќе се подели на 2 тоа е 7500 денари јас така процентуално зиам помалку пари ама ти процентуално зимаш повеќе и така на примерок како што ти кажа претходниот член зимаат просек од некои си 1000 испитаници ги собираат и потоа ги делат на 1000 и тоа е тој некој си просек ова е чисто пластично објаснување
Па се додека има овци ќе има и волнаJas go znam toj nacin, no funkcionerite pokacija plata za 78%... matematikata im e nekako pogresna.
Државна матура немаш полагано?Од странство кога ќе ти побараат сертификат за завршено средно, кој документ се дава? Сертификатот за завршена 4та година само? Или треба да имам документ како за завршен факултет што е (а немам)?
Не, ми кажаа таква диплома дека имало, ама јас немам државна матураДржавна матура немаш полагано?