За да можат да си пикнат некој денар во џеб?Сакам да знам зашо праат релками за ЕВН коа немат конкуренција и би ни ја пиеле крвта и без тие реклами. Тоа сакам да знам.
Тие што се со црвена боја патоказите се со постар датум произведени автобуси ,додека тие со жолта се со понов датум доставени од страна на Кинеската фирма Јутонг .Мислам дека жолтите се поизразени .Сакам да знам, зошто на некои автобуси на ЈСП бројката ја пишува со црвено, а на некои со жуто. Т.е. онаа траката што поминува горе.![]()
Мислам дека зависи од авиокомпанијата. Секоја авиокомпанија има различни правила, некаде е 700мл можеби, некаде 1Л, некаде 2 и така... Најубаво да си ги прашаш тие што леташ со нив.народе, не дека планирам да шверцам, ама: колку литри алкохол по човек е дозволено да пренесеш на аеродромска граница? Јас како што знам е 1л на оваа обичнава и не знам зошто би имало разлика со другава, ама добив информација дека во авион можеш да носиш макс 700мЛ. Нетко мене зезао или стварно различни им се вредностите...
Фала ви.![]()
Ако леташ со нискобуџетни компании не е дозволено внасување на храна и пијалок во авионот.Ако леташ со нормална компанија и ги ставиш доле во багажот е тогаш можеш до 1 литри.народе, не дека планирам да шверцам, ама: колку литри алкохол по човек е дозволено да пренесеш на аеродромска граница? Јас како што знам е 1л на оваа обичнава и не знам зошто би имало разлика со другава, ама добив информација дека во авион можеш да носиш макс 700мЛ. Нетко мене зезао или стварно различни им се вредностите...
Фала ви.![]()
Неколку дена пред 2ри Август и неколку дена после 2ри Август, шпиц и истиот период ти се вечерните журки.најдобар период за престој во градиште? кога е шпиц сезона ?
не можеш да пренесеш поише од литро жесток алкохол и флаша вино по човек преку границаМислам дека зависи од авиокомпанијата. Секоја авиокомпанија има различни правила, некаде е 700мл можеби, некаде 1Л, некаде 2 и така... Најубаво да си ги прашаш тие што леташ со нив.
Нема логика да е ограничено на преминот, затоа што можеш да докупиш во продавниците на аеродромите и се специјално спакувани нели и не смееш да ги отвориш дур не излезеш од аеродром. Секако дека нема да можеш да купиш еден тон, треба да докажеш дека е само за тебе и дека немаш намера да препродаваш, само така би ти направиле проблем. Ако купиш пример 10 исти виски, може да им паднеш сумљиво![]()
На доаѓање/влагање во МК? А за излагање има некое правило? Зашто знам некој кој имаше 3 флаши (една вино) и не му направија проблем на излагање од МК нити пак на влез во УСАне можеш да пренесеш поише од литро жесток алкохол и флаша вино по човек преку граница![]()
тоа се правилата, за сегде колку што знам, а после индивидуално зависи од чичковците на царина дали ќе ти прават или не проблем, дали ќе те видат воопшто колку носиш. и јас имам носено каде каде поише, со литри ракија носев во америка...ама не ме фатија, иначе јок, не моитНа доаѓање/влагање во МК? А за излагање има некое правило? Зашто знам некој кој имаше 3 флаши (една вино) и не му направија проблем на излагање од МК нити пак на влез во УСА![]()
Не сум знаела. Иначе и јас имам купувано од продавници на аеродроми, никогаш до сега не ми земале ништо...тоа се правилата, за сегде колку што знам, а после индивидуално зависи од чичковците на царина дали ќе ти прават или не проблем, дали ќе те видат воопшто колку носиш. и јас имам носено каде каде поише, со литри ракија носев во америка...ама не ме фатија, иначе јок, не моит
иначе на излагање не ти прават проблеми, најмалце во продавница дур ги купуваш. лани така ме заебаа од шри ланка кога доаѓав, си прашав ја фино лепо дали смеам и колку смеам. во италија кога дојдов се ми земаа...не смеело надвор од европска унија да се внесува алкохол во европската унија...абе ајдееее, со години тоа сум го правела....