Сакам да знам!

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Сакам да знам зашо праат релками за ЕВН коа немат конкуренција и би ни ја пиеле крвта и без тие реклами. Тоа сакам да знам.
За да можат да си пикнат некој денар во џеб?
Пример, имаат буџет од 2000 денари за реклама, они 1000 во џеб, за 1000 реклама :D Бош цифри, ама нема везе :D

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.789
Сакам да знам, зошто на некои автобуси на ЈСП бројката ја пишува со црвено, а на некои со жуто. Т.е. онаа траката што поминува горе. :свиркам:

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
794
Сакам да знам, зошто на некои автобуси на ЈСП бројката ја пишува со црвено, а на некои со жуто. Т.е. онаа траката што поминува горе. :свиркам:
Тие што се со црвена боја патоказите се со постар датум произведени автобуси ,додека тие со жолта се со понов датум доставени од страна на Кинеската фирма Јутонг .Мислам дека жолтите се поизразени .

Член од
30 март 2008
Мислења
146
Поени од реакции
121
народе, не дека планирам да шверцам, ама: колку литри алкохол по човек е дозволено да пренесеш на аеродромска граница? Јас како што знам е 1л на оваа обичнава и не знам зошто би имало разлика со другава, ама добив информација дека во авион можеш да носиш макс 700мЛ. Нетко мене зезао или стварно различни им се вредностите... :confused:
Фала ви. :cool:

BiG_kIsS

Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
народе, не дека планирам да шверцам, ама: колку литри алкохол по човек е дозволено да пренесеш на аеродромска граница? Јас како што знам е 1л на оваа обичнава и не знам зошто би имало разлика со другава, ама добив информација дека во авион можеш да носиш макс 700мЛ. Нетко мене зезао или стварно различни им се вредностите... :confused:
Мислам дека зависи од авиокомпанијата. Секоја авиокомпанија има различни правила, некаде е 700мл можеби, некаде 1Л, некаде 2 и така... Најубаво да си ги прашаш тие што леташ со нив.
Нема логика да е ограничено на преминот, затоа што можеш да докупиш во продавниците на аеродромите и се специјално спакувани нели и не смееш да ги отвориш дур не излезеш од аеродром. Секако дека нема да можеш да купиш еден тон, треба да докажеш дека е само за тебе и дека немаш намера да препродаваш, само така би ти направиле проблем. Ако купиш пример 10 исти виски, може да им паднеш сумљиво :)

Член од
12 април 2013
Мислења
34
Поени од реакции
7
Здраво ме интересира каде може да купам злато, мислам и на старо злато по цена која ја откупуваат златарите кога сакаме да продадеме злато.

Член од
24 јуни 2009
Мислења
310
Поени од реакции
124
најдобар период за престој во градиште? кога е шпиц сезона ?

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
794
Ако леташ со нискобуџетни компании не е дозволено внасување на храна и пијалок во авионот.Ако леташ со нормална компанија и ги ставиш доле во багажот е тогаш можеш до 1 литри.

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
најдобар период за престој во градиште? кога е шпиц сезона ?
Неколку дена пред 2ри Август и неколку дена после 2ри Август, шпиц и истиот период ти се вечерните журки.

BiG_kIsS

Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Сакам да знам која е таа реклама со мамина маза што сите ја мразат :D

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.186
Поени од реакции
13.821
Мислам дека зависи од авиокомпанијата. Секоја авиокомпанија има различни правила, некаде е 700мл можеби, некаде 1Л, некаде 2 и така... Најубаво да си ги прашаш тие што леташ со нив.
Нема логика да е ограничено на преминот, затоа што можеш да докупиш во продавниците на аеродромите и се специјално спакувани нели и не смееш да ги отвориш дур не излезеш од аеродром. Секако дека нема да можеш да купиш еден тон, треба да докажеш дека е само за тебе и дека немаш намера да препродаваш, само така би ти направиле проблем. Ако купиш пример 10 исти виски, може да им паднеш сумљиво :)
не можеш да пренесеш поише од литро жесток алкохол и флаша вино по човек преку граница :)

BiG_kIsS

Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
не можеш да пренесеш поише од литро жесток алкохол и флаша вино по човек преку граница :)
На доаѓање/влагање во МК? А за излагање има некое правило? Зашто знам некој кој имаше 3 флаши (една вино) и не му направија проблем на излагање од МК нити пак на влез во УСА :)

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.186
Поени од реакции
13.821
На доаѓање/влагање во МК? А за излагање има некое правило? Зашто знам некој кој имаше 3 флаши (една вино) и не му направија проблем на излагање од МК нити пак на влез во УСА :)
тоа се правилата, за сегде колку што знам, а после индивидуално зависи од чичковците на царина дали ќе ти прават или не проблем, дали ќе те видат воопшто колку носиш. и јас имам носено каде каде поише, со литри ракија носев во америка...ама не ме фатија, иначе јок, не моит :)

иначе на излагање не ти прават проблеми, најмалце во продавница дур ги купуваш. лани така ме заебаа од шри ланка кога доаѓав, си прашав ја фино лепо дали смеам и колку смеам. во италија кога дојдов се ми земаа...не смеело надвор од европска унија да се внесува алкохол во европската унија...абе ајдееее, со години тоа сум го правела....

BiG_kIsS

Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
тоа се правилата, за сегде колку што знам, а после индивидуално зависи од чичковците на царина дали ќе ти прават или не проблем, дали ќе те видат воопшто колку носиш. и јас имам носено каде каде поише, со литри ракија носев во америка...ама не ме фатија, иначе јок, не моит :)

иначе на излагање не ти прават проблеми, најмалце во продавница дур ги купуваш. лани така ме заебаа од шри ланка кога доаѓав, си прашав ја фино лепо дали смеам и колку смеам. во италија кога дојдов се ми земаа...не смеело надвор од европска унија да се внесува алкохол во европската унија...абе ајдееее, со години тоа сум го правела....
Не сум знаела. Иначе и јас имам купувано од продавници на аеродроми, никогаш до сега не ми земале ништо...
Многу тапа кога си во нечии раце така. Како им прдне така ќе решат. Најглупаво нешто.

Kajgana Shop

На врв Bottom