Koga ke odas na frizer ke si poneses slika od frizurata simnata od google i ke mu pokazesКога ќе одам на фризер, како да кажам дека сакам taper фризура?
Затоа прашав, и мене ми беше чудно, скапано може и такво да стигне. ФалаИ јас првпат слушнав, згуглав, и ова
http://www.makedonski.info/show/кало/ср
И ако сфаќам добро што сака да праша Скајов, не ми се верува дека воопшто постои таква можност во пиљара, ти да плаќаш од намирниците што останале непродадени и се расипале, лол.
Не е Багабонт туку правилно е ВагабонтСакам да знам што значи "Багабонт" или "Багабонти" ?. Гледам дека постојат навивачки во Македонија (Пробиштип) и во Австралија (Мелбурн) што се викаат Багабонти. Извинете ако е глупо прашање. Фала
доаѓа од францускиот збор вагабонд што му значи отприлика скитник, или drifter, hobo на англиски.Сакам да знам што значи "Багабонт" или "Багабонти" ?. Гледам дека постојат навивачки во Македонија (Пробиштип) и во Австралија (Мелбурн) што се викаат Багабонти. Извинете ако е глупо прашање. Фала
Денеска имаше полно народ околу касарната..Nemozev da najdam slicna tema sigurno ima, koga ima nareden Konkurs vo Veles, za odsluzuvanje dobrovolno vojska ?
Pola godina ili 180dena smees godisno da prestojuvas vo EU. Mozes i kolku sakas da ostanes, ke se vratis preku Madjarska granica, 200-300€ koshta da ne ti udrat pecat. Funkcionira preku shoferite na avtobusi.Дали некој може подетално да ми објасни за 90те денови во ЕУ? Еве конкретно од 15.02 бев 6 дена во ЕУ, а сега летоска треба да идам 90 дена во Германија. Како ќе се рачунаат, во кои 180 дена треба јас да имам 90 во ЕУ ? На пример на 15.08 поминуваат 180 дена, во кои јас имам моментално 6 а од 15.06 до 15.08 се 60 дена, и ќе имам 66 во ЕУ во 180 дена. И од 16.08 почнуваат нови ли 90 дена да ми се рачунаат или како? Ај некој во порака детално нека објасни, и евентуално кои се последиците ако случајно се остане ден-два плус?