Сакам да знам!

OMG!!

Пилот
Член од
27 февруари 2017
Мислења
2.725
Поени од реакции
2.497
Кога ќе одам на фризер, како да кажам дека сакам taper фризура?

E

Epsilon

Гостин
Dali ima seushte besplaten voz sekoj tret vikend i dali vo cetvrtok ima za studenti besplaten i vo koe vreme na relacija skopje bitola, bitola skopje?

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.667
Поени од реакции
7.310
И јас првпат слушнав, згуглав, и ова
http://www.makedonski.info/show/кало/ср
И ако сфаќам добро што сака да праша Скајов, не ми се верува дека воопшто постои таква можност во пиљара, ти да плаќаш од намирниците што останале непродадени и се расипале, лол.
Затоа прашав, и мене ми беше чудно, скапано може и такво да стигне. Фала

Член од
8 март 2018
Мислења
15
Поени од реакции
39
Сакам да знам што значи "Багабонт" или "Багабонти" ?. Гледам дека постојат навивачки во Македонија (Пробиштип) и во Австралија (Мелбурн) што се викаат Багабонти. Извинете ако е глупо прашање. Фала

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.374
Поени од реакции
1.241
Сакам да знам што значи "Багабонт" или "Багабонти" ?. Гледам дека постојат навивачки во Македонија (Пробиштип) и во Австралија (Мелбурн) што се викаат Багабонти. Извинете ако е глупо прашање. Фала
Не е Багабонт туку правилно е Вагабонт
Немирен човек, насилник, деликвент, хулиган..

Член од
14 август 2006
Мислења
45.349
Поени од реакции
84.559
доаѓа од францускиот збор вагабонд што му значи отприлика скитник, или drifter, hobo на англиски.
Во секојдневниот наш жаргон повеќе означува некој урбан насилник, неранимајко.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Каде да најдам да купам најповолно канта за отпад , 120 до 240 л . 1750 денари на едно место ми понудија за 120л , ми се чини многу скапо.

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Nemozev da najdam slicna tema sigurno ima, koga ima nareden Konkurs vo Veles, za odsluzuvanje dobrovolno vojska ?

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.374
Поени од реакции
1.241
Nemozev da najdam slicna tema sigurno ima, koga ima nareden Konkurs vo Veles, za odsluzuvanje dobrovolno vojska ?
Денеска имаше полно народ околу касарната..
Што беше поводот незнам, да не примале денеска нови војничиња?

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.186
Поени од реакции
13.821
Здраво дечки, прашање едно

Донирани пари дали се пријавуваат за оданочување? Какви се правилата околу ова?

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.167
Поени од реакции
13.434
Да ве прашам едно релативно општо прашање, ако не добијам тука одговор ќе прашам во посоодветна тема. Значи сфаќам што е разлика меѓу 1/2 1/3 1/4 студио бројот на кревети, е сега да ми каже некој што е разлика меѓу 1/4 апартман и 1/4 студио? Во студио знам сите 4 кревети се на едно место, а во 1/4 апартман има една спална со 2 кревети, а во дневната се уште два или? И што е ралзика меѓу 2/4 дуплекс и 2/4 апартман или истото нешто е? Дали дуплекс е 2 спални да има посебно одвоени или и тоа е само една спална, а другите два се во дневната т.е. местото каде што е кујната вратата тарасата и се останато? Ако може некој што ги разбира овие да ми ги објасни (за понуди на одмор од агенции ми се нејаснотииве)

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.452
Поени од реакции
4.569
Дали некој може подетално да ми објасни за 90те денови во ЕУ? Еве конкретно од 15.02 бев 6 дена во ЕУ, а сега летоска треба да идам 90 дена во Германија. Како ќе се рачунаат, во кои 180 дена треба јас да имам 90 во ЕУ ? На пример на 15.08 поминуваат 180 дена, во кои јас имам моментално 6 а од 15.06 до 15.08 се 60 дена, и ќе имам 66 во ЕУ во 180 дена. И од 16.08 почнуваат нови ли 90 дена да ми се рачунаат или како? Ај некој во порака детално нека објасни, и евентуално кои се последиците ако случајно се остане ден-два плус?

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Дали некој може подетално да ми објасни за 90те денови во ЕУ? Еве конкретно од 15.02 бев 6 дена во ЕУ, а сега летоска треба да идам 90 дена во Германија. Како ќе се рачунаат, во кои 180 дена треба јас да имам 90 во ЕУ ? На пример на 15.08 поминуваат 180 дена, во кои јас имам моментално 6 а од 15.06 до 15.08 се 60 дена, и ќе имам 66 во ЕУ во 180 дена. И од 16.08 почнуваат нови ли 90 дена да ми се рачунаат или како? Ај некој во порака детално нека објасни, и евентуално кои се последиците ако случајно се остане ден-два плус?
Pola godina ili 180dena smees godisno da prestojuvas vo EU. Mozes i kolku sakas da ostanes, ke se vratis preku Madjarska granica, 200-300€ koshta da ne ti udrat pecat. Funkcionira preku shoferite na avtobusi.

Член од
12 март 2018
Мислења
30
Поени од реакции
6
Здраво дечки, малку глупаво звучи прашањето, но ми треба да ми кажете во кои училишта предава професорка Андријана, предава физика и во средно училипте, затоа на сите кои ви предава кажете ми фала многу

Kajgana Shop

На врв Bottom