Сакам да знам!

Член од
30 декември 2015
Мислења
8
Поени од реакции
3
како е односот на динар према денар,поточно колку треба за 3.500 српски денари да се претворет во евра.Или 100 Е = ххххх динари.
Дали за Србија влез е само со лична карта за нас немам пасош.
Однос српски динар спрема наш денар е 2:1 значи 200 динари = 100 денари. 1 евро е 120 и кусур динари. И влез за Србија може само со лична карта.

Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
Треба да одам да се пријавам во агенција за невработување. Па ме интересира после пријавувањето, каде треба да одам да се пријавам за активирање на здравственото осигурување како невработен? Претходниот пат кога се пријавив во агенцијата здравственото не ми беше активирано.Некои ми велат дека треба да одам до социјално, некои до фондот за здравствено осигурување.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.153
Поени од реакции
8.127
Треба да одам да се пријавам во агенција за невработување. Па ме интересира после пријавувањето, каде треба да одам да се пријавам за активирање на здравственото осигурување како невработен? Претходниот пат кога се пријавив во агенцијата здравственото не ми беше активирано.Некои ми велат дека треба да одам до социјално, некои до фондот за здравствено осигурување.
Во фондот треба, копирај си ја личната карта за да не се враќаш, да свршиш на еднаш работа.. 2-3 документи се пополнуваат. Носи си ја и здраствената книшка.

Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
Во фондот треба, копирај си ја личната карта за да не се враќаш, да свршиш на еднаш работа.. 2-3 документи се пополнуваат. Носи си ја и здраствената книшка.
Каде се наоѓа точно фондот?

Член од
7 јуни 2016
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво, каде можам да најдам, да добијам или пак да си направам освежувач за во кола (не ми треба мирисот, туку естетиката) со македонско полициско знакче ^^ ? Сигурен сум дека сте виделе по коливе и најверојатно од работа им ги даваат, но сепак ме интересира алтернатива. Фала однапред!http://www.mvr.gov.mk/Upload/Editor_Upload/Sliki/mvr malo.png

Член од
12 мај 2014
Мислења
1.185
Поени од реакции
2.816
Да од Ск сум
Главниот фонд е кај југодрво, после Олимписки првата уличка лево (ова во правец кога гледаш накај Собрание, не накај Веро Џамбо), кога ќе свртиш и одма од десна страна ќе видиш скали и обично има луѓе (ќе прашаш за секој случај ако не се снајдеш).

W

whatever1

Гостин
Има некој случајно еден линк каде што беа напишани сите факултети, колку луѓе примаат и кој предмети од матура највеќе помагаат?

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Сакам да знам кога @Agda Beata ќе не почести повторно со своето присуство?

Сакам да знам дали стоногалките плачат?

Сакам да знам дали загризот од Црна Вдовица после 2 литри пиво е смртоносен?

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.876
Поени од реакции
1.633
Има некој случајно еден линк каде што беа напишани сите факултети, колку луѓе примаат и кој предмети од матура највеќе помагаат?
За на Финки , ФЕИТ,ПМФ ти треба математика на државна за другиве можеш со било кој.

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
IBAN број на комерцијална банка да не знае некој ? :D

Kajgana Shop

На врв Bottom