Сакам да знам!

Член од
29 март 2015
Мислења
1
Поени од реакции
0
Дали некои знае какви се обичаите за албанска свадба кои требаат да се испочитуваат? Како изгледа славење на еден таков настан од нивна страна? Имам прилика за прв пат да појдам на ваква свадба а бидејќи не сум на познат терен би сакала да имам информација :)

Член од
20 јануари 2015
Мислења
309
Поени од реакции
609
Здраво пријатели, едно прашање околу возач-почетник.

Знам дека не можам да возам од 23 до 06 часот, освен со со-возач кој е над 25 години со валидна возачка, но каков е законот за моќност на возилата? Знам дека не смее да се вози кола со моќност над 75 kw, но дали и овде можам да возам посилна кола во придружба на искусен со-возач?

Ви благодарам.
Не можиш.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.743
Поени од реакции
12.830
Не. Ги има во сите аптеки али најсигурно ти е во Зегин. Мислам дека 30 денари кесичка беше. Плава кесичка.[DOUBLEPOST=1460161632][/DOUBLEPOST]
Не. Ги има во сите аптеки али најсигурно ти е во Зегин. Мислам дека 30 денари кесичка беше. Плава кесичка.

Последно уредено:

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.743
Поени од реакции
12.830
Не бре :facepalm: Не ме терајте сеа до аптека да одам :D Оди на каса, ќе им кажиш праошок против болка, ќе ти дае 100 грама кокаин и шибај

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Dali ako,imam potpisano dogovor za rabota so Edna Firma. A vo meguvreme pocnam da rabotam vo druga dali mozat da me tuzat ili so bilo?

Dogovorot ne e pocnat da vazit, t.e e potpisan za pokasno.

Sent from my D2403 using Tapatalk

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.876
Поени од реакции
1.633
Dali ako,imam potpisano dogovor za rabota so Edna Firma. A vo meguvreme pocnam da rabotam vo druga dali mozat da me tuzat ili so bilo?

Dogovorot ne e pocnat da vazit, t.e e potpisan za pokasno.

Sent from my D2403 using Tapatalk
Види прочитај го договорот што е предвидено ако го прекинеш ти договорот пред време.[DOUBLEPOST=1460410919][/DOUBLEPOST]Сакам да знам како да платам паркинг во минути по ново и колку чини така паркингот ?

Последно уредено:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Да не знае некој каква боја ми треба и каде да најдам таков тип? Ми треба за натпис на бетон кој ќе трае 3-4 дена, нешто како за маратонов што ги бојат улициве.

Член од
23 октомври 2015
Мислења
128
Поени од реакции
72
Да не знае некој каква боја ми треба и каде да најдам таков тип? Ми треба за натпис на бетон кој ќе трае 3-4 дена, нешто како за маратонов што ги бојат улициве.
Боље да прашаше со што ги бојат пешачките премини.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Боље да прашаше со што ги бојат пешачките премини.
Не бре таква боја што седи... од оние што исчезнуваат за ден два, како за маратонот што го бојат градов :)

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.885
Поени од реакции
25.366
Не бре таква боја што седи... од оние што исчезнуваат за ден два, како за маратонот што го бојат градов :)
Креда може да ти сврши работа? Иначе ти треба ова. Во МКД поима немам каде можеш да купиш, прашај во АМСМ.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Креда може да ти сврши работа? Иначе ти треба ова. Во МКД поима немам каде можеш да купиш, прашај во АМСМ.

Топ, баш ова ми треба! Ќе се најде без гајле зашто и така пред Велигден во Солун ќе одам. Фала кано!!!

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.876
Поени од реакции
1.633
Како се врзува вртоврска најлесен начин изгледав 100 видеа не успеав по ни едно?

Kajgana Shop

На врв Bottom