- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 4.896
- Поени од реакции
- 10.930
Луѓе ај дајте некој рецепт,би сакал да зготвам телешки медаљони за НГ? По можност да не е нешто сложено...
На 1 го ставив, уште се динстаГо издинста ли...Дури сеа го гледам овоа...
Незнам сос, ама стави путер на компирчињата да се растопе на нив има и чинијата да ја изедеш.Дечки ај дајте некој рецепт за сос што оди добро со пржени компирчиња
Автоматски споено мислење:
Дечки ај дајте некој рецепт за сос што оди добро со пржени компирчиња
Koga gi vadis koga se uste zeski, stavi sol, origano, luk vo prav, bosilek i padni na gaz.Дечки ај дајте некој рецепт за сос што оди добро со пржени компирчиња
Една лажичка сенф, две големи лажици мајонез, кари и сол, измешај ептен е убаво.Дечки ај дајте некој рецепт за сос што оди добро со пржени компирчиња
Слично како на Луси, јас ставам сенф, мајонез, а место кари и сол - кечап и ориганоДечки ај дајте некој рецепт за сос што оди добро со пржени компирчиња
Може да ми кажеш сенфот и карито од која марка го земаш, за да дојдам најблиску до тоа што ти го правишЕдна лажичка сенф, две големи лажици мајонез, кари и сол, измешај ептен е убаво.
Не знам дали ќе најдеш иста марка како тука, ма да сенф си е сенф не гледам некоја битна разлика, јас користам органски, а кари и тоа е зачин од кој и да земеш нема разлика.Може да ми кажеш сенфот и карито од која марка го земаш, за да дојдам најблиску до тоа што ти го правиш
Кромид крупно сецкан,пржиш на обичен зејтин,4мин.додаваш школките и затвараш со капак 5мин,потоа отвараш,додаваш бело вино,2мин,лук ситно сецкан,магдонос и домат,мешаш 3 мин,тргаш од оган,путер 300 грамм, 82.5 %, мешаш,@chef_cook сакам да зготвам школки ( mussles ), пуштај некој рецепт со лукче.
Доматен сос или домат?Кромид крупно сецкан,пржиш на обичен зејтин,4мин.додаваш школките и затвараш со капак 5мин,потоа отвараш,додаваш бело вино,2мин,лук ситно сецкан,магдонос и домат,мешаш 3 мин,тргаш од оган,путер 300 грамм, 82.5 %, мешаш,
Бона аппетита