Сакам да зготвам: ... помош!

Член од
16 февруари 2016
Мислења
13
Поени од реакции
4
Доколку сака некој да прави пица на малце поразличен начин еве. Ова е ролована пица,брза лесна и вкунса (испробано)
Се надевам ќе ви се допадне :)
 
Член од
3 мај 2019
Мислења
19.337
Поени од реакции
10.208
Deca, aj da ve prasam...
Imam jagneski rebra vo dlaboko, ne e golemo parce, no pominaa veke 7 meseci otkako stoi zamrznato,.ke go biva li!?
Dajte nekoja ideja kako da go spremam:)
 

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.838
Поени од реакции
20.305
Deca, aj da ve prasam...
Imam jagneski rebra vo dlaboko, ne e golemo parce, no pominaa veke 7 meseci otkako stoi zamrznato,.ke go biva li!?
Dajte nekoja ideja kako da go spremam:)
Седум месеци.. тие веќе немаат ни вкус ни нутритивни вредности, јас би ги фрлила.
 
Член од
27 јуни 2018
Мислења
218
Поени од реакции
609
Ако е салам замрзнато на пониска температура нема гајле никакво, рецепт одбериси по твое.. 50% од пилешкото кај нас е над година замрзнато уште пред да стигни до маркети..влечкано од Бразил по замрзнувачи..Остај датумите пресни на нив :D
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Deca, aj da ve prasam...
Imam jagneski rebra vo dlaboko, ne e golemo parce, no pominaa veke 7 meseci otkako stoi zamrznato,.ke go biva li!?
Dajte nekoja ideja kako da go spremam:)
До пред 10тина години сите вака го чувавме месото, цели свињи сме колеле. Јагнешкото е поспецифично ако се мрзне и може да има малку полош вкус поради лојот, пожелно е да се конзумира побрзо, али ако било добро замрзнато во фрижидер за длабоко треба да е ок.
Автоматски споено мислење:

Седум месеци.. тие веќе немаат ни вкус ни нутритивни вредности, јас би ги фрлила.
Пилешкото и морската риба што ја носат во државава е бетер, бразилското на пример е од воените резерви на Бразил (го менуваат на одреден период тоа што им е оставено за резерви и го даваат за ниска цена на држави како нашава).
Начинот на подготовка повеќе игра улога околу нутритивните вредности.
 

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Динстано свинско месо што како? На која температура? Шпоретов има 1-9 значи на 3-4 некаде? Вода треба и колку? Кои зачини идат тука? @shumecha.tableta @Torchyrus и остали помагајте :icon_mrgr:
 
Член од
5 април 2010
Мислења
602
Поени од реакции
214
Незнам дали е за темава ама има ли некој искуство со ова ? Колку зејтинче си бара или може скроз без него и време за подготовка на стекче и помфрит колку е отприлика
 

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
@shumecha.tableta - Како ти беше Инста? Едно време те пратев, па менував профили нешто. Сега те немам... Ми треба инспирација за новогодишна трпеза :)
 
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.915
Поени од реакции
25.303
Ја купив шишаркава во продавница од одделот за храна. Знае некој што треба да правам со неа?

IMG_20201226_170525.jpg


@коцка чичко гугл вика дека ова се вика italian stone pine. Може ти знаеш нешто.
 

*Slash*

Comfortably Numb
Член од
31 јули 2008
Мислења
760
Поени од реакции
1.209
Идеја за крцкави печени компири?
Имам правено на следниот начин: се варат малку време, и после во тава се зачинуваат и во рерна.
Ме интересира какви зачини ставате :D
 
Член од
27 јуни 2018
Мислења
218
Поени од реакции
609
Идеја за крцкави печени компири?
Имам правено на следниот начин: се варат малку време, и после во тава се зачинуваат и во рерна.
Ме интересира какви зачини ставате :D
Кога ќе се подиспари водара, земи во еден подлабок сад исфрлај ги да се изгмечат, ако ти е страв така да не ти испопаѓаат со една дрвена лажица мешај ги да се пиросаат, да фатат како пире изгмечено по краевите, тоа кога ќе се испечат цело ќе настане крцкаво уствари :) за зачини јас користам често онакви bbq, зачини за скара, и плус може малце рузмарин :)
 

EmilijaS

Cat lady
Член од
21 јануари 2016
Мислења
627
Поени од реакции
2.485
Идеја за крцкави печени компири?
Имам правено на следниот начин: се варат малку време, и после во тава се зачинуваат и во рерна.
Ме интересира какви зачини ставате :D
За компири печени јас ги сечам како помфрит, измиени во вангла и ги мешам со зачини па ги ставам да се печат. Е са од зачини ... Клавам многу. Ама па мме мн е вкусно. Имам еден "за пилешко микс", мајоран, рузмарин, лук во прав и уште едно нешто шо редовно заборавам има внатре, кога имам сушен кромид, плус сув магданос и малку сол и буковска. :love:

Ова го пишам за зачините, вака како шо ги печам не се крцкави, внатре се меки, надвор се крцкави и суви.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom