- Член од
- 17 октомври 2011
- Мислења
- 14.705
- Поени од реакции
- 36.539
Знаеш ли колку пати сум го помислил истово?Е сеа си ја збунил скроз. Нека направи некој група и да не пуштаме тетки и стринки плис.
Знаеш ли колку пати сум го помислил истово?Е сеа си ја збунил скроз. Нека направи некој група и да не пуштаме тетки и стринки плис.
ДаБараат ли вакцина за влез на саем, има некој инфо?
Башка си лапа гага книги пошто им се упикува у газе, а викаат не плукај ја раката што те храни.Гледам пораки на Фејсбук изминатава година што сум ги прашувал Темплум за 5-6 наслови. Сега на саем цените на истите наслови, бетон иста цена.
Тоа со Надин мислам дека игра улога што дел од другите модератор и работат по некои од издавачките куќи па најверојатно е штитење на колегијална база.
Ако се добри преводите може полека да се собираат некои нивни филозофски изданија. Еве еден том од Коплстон е 750 ден (иако во мек повез), а неговата Историја на Филозофијата во 11 тома е една од најдобрите.Арс студио, каталог само за он-лајн нарачки. Филозофските им се огин скапи, другите така-така по нешто може и ќе се најде.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=4735294519815339&id=1182007355144091
За Арс Студио меѓу преведувачите се ширеше муабет за контроверзии со кратки рокови за превод, малверзации со исплати, па дури и неисплаќање и слично. Моја рака од таму книга не купува, за вас не знам.Ако се добри преводите може полека да се собираат некои нивни филозофски изданија. Еве еден том од Коплстон е 750 ден (иако во мек повез), а неговата Историја на Филозофијата во 11 тома е една од најдобрите.
Ако е добар преводот и редакцијата, тогаш вреди пари. Уште да беше и во тврд повез.
Само што ова е голем издавачки потфат и поголеми држави со поголема традиција во превод на философски дела потрошија неколку децении да го истуркаат до крај. Затоа сум малку скептичен, али ајде се тешам дека можеби завршиле побргу затоа што беа дел од оној владин проект и не биле проблем парите.
И јас сум скептичен, не сум доволно запознаен со ликот и делото на оваа куќа и немам што поконкретно да кажам за квалитет и сличчно. А ги имаат и Кант, Елијаде, Хобс, Хјум, Хегел, Расел... Некој ако знае подетално нека се изјасни.Ако се добри преводите може полека да се собираат некои нивни филозофски изданија. Еве еден том од Коплстон е 750 ден (иако во мек повез), а неговата Историја на Филозофијата во 11 тома е една од најдобрите.
Ако е добар преводот и редакцијата, тогаш вреди пари. Уште да беше и во тврд повез.
Само што ова е голем издавачки потфат и поголеми држави со поголема традиција во превод на философски дела потрошија неколку децении да го истуркаат до крај. Затоа сум малку скептичен, али ајде се тешам дека можеби завршиле побргу затоа што беа дел од оној владин проект и не биле проблем парите.