Tatjana Aleksik e profesorka koja mnogu malce obrnuva vnimanie na casovite. Zenata bukvalno recisi pola godina ne e dojdena na casovi(bese odredeno vreme bolna, podgotvuvase drama itn...) za delot gramatika ke go predavate vie, a toa vi e za ocena + , a literatura odnosno lektiri ke gi raskazuvate na cas, i od 32 vo klas imase po 2-3 so citaa lektiri i toa bese za nejze uspeh, kako i da e posle na isprasuvanje isprasuvase i postavuvase prasanja koj se veke videni na cas za lektira taka da ako ne ste gi procitale lektirite a ste vnimatelni na cas ke imate 5ki zasluzeni !!! a na kraj u sekoj slucaj ke predavate i ke odgovarata vo posleden moment i ke dobivate dobri oceni. A za pismenite , pa ne e stroga ama pisuva i losi ocenki. Vo globala ne e strog profesor ali ne e ni neso ko mimi matematika ili drugite od toj kalibar. A da, ke zaboravev, mnogu ke vi e dosadno kaj nejze na cas ....
a za mimi t.e. Mitra makedonski, e ova e veke kvaliteten profesor makedonski, ke mora site lektiri da gi imate procitano ako sakate 5, ke treba da ucite kvalitetno i se ... ali zenata e i mnogu fina , kon nikoj nema sklonosti a nitu pak kon nekoj pokazuva odredena omraza, tuku kon site e ista. Na casovite se odnesuva mnogu profesionalno i si ja zavrsuva rabotata bas kako so treba. Iako kaj nejze na kraj godina vo I va imav 4 ,ne mi e milo so ne mi predava pak sea iako kaj danka i kaj tatjana aleksik imam 5, ali toa e toa...
Izvinete so e na latinica ali sea duri svativ , od sleden pat ke se popravam