СУГС Раде Јовчевски - Корчагин

Член од
9 октомври 2011
Мислења
88
Поени од реакции
15
Чим јас со малку учење (1 саат дневно o_O ) стигнав до 4.57 на полугодие, нема гајле. Истите професори ми се од прва, и е подобро за разлика од лани. Изгледа ми требаше малку време да ја сфатам политиката во Корчагин хаха. Ај уште израдувајте ме дека Лидија ликовно ќе си фаќа магла од второ полугодие и распустов да ми биде :drk:

Член од
1 март 2012
Мислења
53
Поени од реакции
10
Ај ако не ви е тешко напишете ми ги авторите на учебниците за прва година за во корчагин.Имам во план да се запишам таму па сакам да ги разгледам. Иначе многу ли е тешко во школото ?

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
Си немала потреба да отвориш нова тема, ама нема вез, нова си на форумов. Нека спои модераторот со темата за Корчагин.
Иначе, околу учебниците...нека пише некој од прва ако има на форумов јас сум сеа трета. Плус, мислам дека скоро во сите гимназии е истата програма, т.е. се учи од истите учебници.
Околу тоа дали е тешко или не.. Тука многу зависи од тебе. Ако одма си ставиш у глава дека е многу тешко или не знам што ќе ти дојде како комплекс и ќе ти биде ептен тешко. У принцип, не е многу тешко ама си треба учење. Е сега дали треба редовно или не, зависи од самиот професор и неговите барања. Горе-доле, нашата генерација има професори кај кои може и те како да се пројде со кампањско учење и сигурен сум дека многу голем процент од луѓето си учат пред тест/испрашување.
Да сублимирам, си има периоди кога е многу напнато (тромесечија, полугодие, крај на година), кога фрчат нон-стоп тестови/испрашувања и такви ствари. Ако си упорна, можеш добро да пројдеш. Секако, голем фактор е и кои професори ќе ти се паднат...не ги знам многу од професорите што предаваат сега во 4та (веројатно тие би се паднале на следната генерација)...ако има некој од 4та тука нека пише или распрашај се по пријатели ова она. И не се плаши, не е страшно, не е затвор како што некои викаат ( и кога јас бев осмо така викаа, па си видов дека нема врска тоа). :)

S

stefi

Гостин
Не ви даваат гага учебници по тоа гимназиите?

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Ај ако не ви е тешко напишете ми ги авторите на учебниците за прва година за во корчагин.Имам во план да се запишам таму па сакам да ги разгледам. Иначе многу ли е тешко во школото ?
колку сакам да сум на твое место, времето кога се запишував во корчагин :)

AntiZionist

undergoing construction
Член од
31 март 2009
Мислења
305
Поени од реакции
144
Za ucebnicite neam pojma kaj mi se, ali mozam da ti garantiram deka ako se zapises nema da se zafrknes. Mozda ke ti se cini deka si se zafrknala vo tekot na 4te godini ali koga ke se zavrsis i koga ke vlezes na fax ke ti stane sve jasno deka si go napravila vistinskiot izbor. Ti kazuvam od iskustvo, nenormalna prednost ke imas

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Za ucebnicite neam pojma kaj mi se, ali mozam da ti garantiram deka ako se zapises nema da se zafrknes. Mozda ke ti se cini deka si se zafrknala vo tekot na 4te godini ali koga ke se zavrsis i koga ke vlezes na fax ke ti stane sve jasno deka si go napravila vistinskiot izbor. Ti kazuvam od iskustvo, nenormalna prednost ke imas
лелеле како го исплаши девојчето, јас на пример во ниеден миг не сум помислил дека сум се зафркнал, best fucking 4 years in my life, со најдоброто друштво се разбира :)

AntiZionist

undergoing construction
Член од
31 март 2009
Мислења
305
Поени од реакции
144
лелеле како го исплаши девојчето, јас на пример во ниеден миг не сум помислил дека сум се зафркнал, best fucking 4 years in my life, со најдоброто друштво се разбира :)
Mozda ke ti se cini deka si se zafrknala vo tekot na 4te godini, ne mora da znaci deka toa ke se desi. :)

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Ај ако не ви е тешко напишете ми ги авторите на учебниците за прва година за во корчагин.
Wow, ова како учениците од Корчагин да учат по посебна програма и учебници. :D

Инаку, најбитно е да ги научиш професорите, и тие тебе, и после ќе ти биде како песна.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Чим јас со малку учење (1 саат дневно o_O ) стигнав до 4.57 на полугодие, нема гајле. Истите професори ми се од прва, и е подобро за разлика од лани. Изгледа ми требаше малку време да ја сфатам политиката во Корчагин хаха. Ај уште израдувајте ме дека Лидија ликовно ќе си фаќа магла од второ полугодие и распустов да ми биде :drk:

кај лидија- ликовно на времето те станува да одговараш и појма немаш ќе кажеш нешто ептен што си слушнал на предавање некој поим и гледаш да фатиш двојка (битно да не е негативна)! ама тогаш не влегуваа физичко и ликовно оцените во просек сеа гадно ви е.
Инаку и носиш цртеж си го цртал цела недела и ти вика ова... 3 минус со сила.

Член од
9 октомври 2011
Мислења
88
Поени од реакции
15
си отидееееееееееееее :D сега син и , исус, си владее.. смешки

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.062
Поени од реакции
74.697
си отидееееееееееееее :D сега син и , исус, си владее.. смешки
Да не беше тој да и дојде како замена, ќе бев печен да имам шпацовина на крај :D
Оваа душата ни ја вадеше.
Во втора година ги покажуваше моите цртежи како пример КАКО НЕ ТРЕБА ДА СЕ ЦРТА :pos:
И ќе не начекаше сме немале блок, те брка од час, ти пишува неоправдан :facepalm:
--- надополнето: 26 март 2012 во 22:40 ---
Иначе најдов една легендарен цртеж по дома и ми текна дека во втора година и го покажав на Лидето во склоп на тој еден цртеж што беше на слободна тема :pos:
Имав навика д и покажувам цртежи од 4-то одделение, ако барем малку беа слични темите.
И брзав, каснев, а требаше да покажеме цртеж на слободна тема, и во брзање го земав тој што ми беше најгоре во архивата :icon_mrgr:
2- ми стави :place:

На крај на година се избацувам со слики од братучетка ми, оваа припадна од смеење. Братучетка ми имаше награди зимно на ликовни конкурси, јас како фатен во рацеве за цртање, и после ваков цртеж се избацувам со ремек дела. Ми пиша постигнал основно ниво на крај на година :icon_mrgr:

AntiZionist

undergoing construction
Член од
31 март 2009
Мислења
305
Поени од реакции
144
Абе, му предава на некој Роза Македонски или не предава таа веќе у Корчагин?

Член од
9 октомври 2011
Мислења
88
Поени од реакции
15
Предава предава, мене ми предава :)

Kajgana Shop

На врв Bottom