СП Хрватска 2009 - Ракомет (мажи) - генерална дискусија

Статус
Затворена за нови мислења.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.823
Поени од реакции
5.629
Едно не ми е јасно? Како може да не му се уклапа во тактиката кога баражот го изигра со него квалификациите исто? Друго: да не се уклапаше немаше потреба да го викне ни за Хрватска па види сега:toe::helou:
абе што се запнале со тоа дека не му е уклапа у тактика. Кажаа јасно и гласно дека Стојановиќ не е заздравен сеуште од повредата и затоа не ни играше и тој е веќе во Скопје ако не се лажам, а на негово место во Задар повикан е Стојанче Стоилов (пикер). така да нема никакви шанси за Стојановиќ да игра ...

Член од
3 декември 2008
Мислења
321
Поени од реакции
8
Немој и ти со пцуење тој така го изјавил својот гнев...Смиретесе луѓе со е оваа агресивност!!
Абе јас дома маса и телевизор скршив и вчера ќе тепав еден другар само затоа што сакаше да ме заебава, заради тие проклети судии и овој сега вика дека судиите добро суделе, а ние сме играле лошо.
Но, ок смирување:wink:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Љупчо полека, нека не ти се повтори тоа :wink:

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Џену дај малце поагресивно на темава:)
Нејќам да ти се мешам у работа нелии, али вакви чобани со вакви постови молим те...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ок, само подобро би било да кажеш дека причината е физичката неподготвеност! Не тепаа на кондиција!
Зошто ако гледаш така, и тие го имаат истит притисок, и тие изиграле 6 натпревари во 8 дена!
eeee toa sakav i jas da ko kazam, vcera slisam na site vesti kako nasive bile mnogu zamoreni iscrpeni itn itn , pa i drugite reprezentacii igraa vo 8 dena 6 natprevari
Не сте сосема во право. Донекаде да, донекаде не.

Ама тие играат цело време така а нашиве (освен неколку)играт по еден натпревар во неделата и тоа со некој скапани екипи ссвен Вардар-Металург..Така да нивната физичка подготвеност е многу слаба!!!
Ова над мене е точно. Репрезентациите како Данска, Норвешка, Германија, поточно нивните репрезентативци по цела година играат натпревари со класа екипи против класа противници и затоа не им пречи многу ова набиено темпо на натпревари со многу мал одмор.

Второ, земјите фаворити на ова првенство имаат младински академии во кои за играчите се грижат цела армија на луѓе, што лекари, што нутриционисти, што тренери, што психолози, а нашиве ракометари(барем оваа генерација, за помладите не знам) се производ на ракометни школи, во кои освен тренинг и натпревари, друго ништо нема. И јас сум репрезентативец на мојата земја и знам како е кога пливам против некои од Балканот, а како е кога пливам против некои од развиените европски земји, за преку океаните па ич да не правиме муабет.

Со оглед на фактот како стои и на кое ниво е спортот во оваа земја, сите треба да бидеме задоволни од пласманот на нашите репрезентативци, дури и да ги изгубат следните натпревари, што никој не посакува да се случи.

С

Спенсер

Гостин
ај доста карање, да не и свратам на Џену:vozbud::pos2::pos2:

вечер од колку саат играме??

Член од
18 април 2008
Мислења
876
Поени од реакции
213
Абе јас дома маса и телевизор скршив и вчера ќе тепав еден другар само затоа што сакаше да ме заебава, заради тие проклети судии и овој сега вика дека судиите добро суделе, а ние сме играле лошо.
Но, ок смирување:wink:

добар си ти.. чаша скапа и на другар ( добар ) залепиф му еден бајги жежок шамар...од сеа сам ке си ја гледам македонија :toe: за час ке биде ептен тешко ама мислам дека ке тепаме ( атмосвера и плус нели за тоше ке играт ) значи имаме 2 играчи повише:back:

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
30-29 за нас денес :vozbud::vozbud: најслатка победа ќе биде

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Стварно не треба да игра Филип Лазаров сеуште е млад за вака важни утакмици..8 шута 2 гола реализација никаква + избрзува со ударите

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Филип ќе биде добар за 4-5 години. Сега не е. :(
Млад е уште и неискусен. Нема апсолутно никаква потреба да се форсира на вакви битни натпревари. Нека си игра на пријателски...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Баш дека е млад и неискусен. Искуство се стекнува на вакви натпревари. Втора причина поради која е во состав е немањето на соодветни резервни бекови. Стоилов е добар, меѓутоа само во асистенции се истакна, додека постигна само 2 гола за 3 натпревари.
Марковски и Митков се форсираат само за одбрана и немаат класичен силен шут за напад.
Според мене освен неиграњето на Стојановиќ исто така хендикеп е и тоа што заборавија на Лазе Мајнов кој што беше во Словенија прогласен за најдобар бек.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
абе што се запнале со тоа дека не му е уклапа у тактика. Кажаа јасно и гласно дека Стојановиќ не е заздравен сеуште од повредата и затоа не ни играше и тој е веќе во Скопје ако не се лажам, а на негово место во Задар повикан е Стојанче Стоилов (пикер). така да нема никакви шанси за Стојановиќ да игра ...
Да се разбереме не се работи за повреда прочитај наназад неколку поста од кајганџиите ќе видиш дека не се работи за повреда дека повредата е минато.:smir:

Еј, жити мајка немој вакви коментари, зашто со недоволно заздравениот Димовски и новодојдениот Мите Стоилов, Ѓоргоноски има многу поголем товар на себе отколку што би требало да има. Не заборавај дека тој е нашот втор пивот, а игра како прв, и во нападот и во одбраната.

Знајте дека апсолутно сите ракометари што се долу на теренот заслужуваат наша најголема поддршка, зашто верувајте дека даваат и повеќе од својот максимум на ова Светско првенство.
Лошо си ме разбрал, не потценувам никој и мило ми е што сите се носат со товарот кој го имаат на грб. Одличен играч е но да го стигне нивото на Димовски во напад треба уште многу да јаде и да се надоградува за да може како Ванчо да прими топка со една рака со друга да се отурне од играч и тн.

Referees: Nordine Lazaar / Laurent Reveret (FRA)
Representative: Bader Al Theyab (KUW)
Official: Christer Ahl (USA)
Timekeeper: Said Bouamra (ALG)
Scorekeeper: Frantisek Taborsky (CZE)

Официјалните лица за денешниот натпревар.
Според ова што го гледам а француските судии би требало доволно фер и коректно да судат зашто сепак се работи за Франција земја со реноме во ракометот.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
ако се Француски судииве не ме радвит многу,многу.Тешко ќе е против 7 мина Данци и 2-ца Французи

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
ако се Француски судииве не ме радвит многу,многу.Тешко ќе е против 7 мина Данци и 2-ца Французи
баш напротив они може и да судат за нас.
зашто?
затоа што противник како нас полесен им изгледа отколку некој како данска за евентуалното полуфинале,барем ја идам од таа логика бидејќи они најверојатно рачунаат дека би изгубиле од хрватска

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom