СП Хрватска 2009 - Ракомет (мажи) - генерална дискусија

Статус
Затворена за нови мислења.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Многу ми е жал што изгубивме,многу ми е жал што цел натпревар од формација 6-0 во одбрана не мрднаа,многу ми е жал што не им испаѓаа на бековите пред да шутнат,многу ми жал што пола тим е повреден,што Кире добро го чуваа,што нашиот стратег го надмудрија,а не се нешто посебно квалитетен тим.
Сакам со победа да ја завршиме групава,сакам да ја победиме Србија,сакам да соберат сили и да се надминат себе си.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.025
Поени од реакции
12.694
Дечки,дан очеквевте да се бориме за прво или второ место? Секако дека ќе ни годеше,ама вратете се во реалноста. Прво вакво наптерварување после 10 години ни е и не можеме да очекуваме некаква сензација. Јесте да имаме квалитет,ама треба уште многу работа за да стигниме до финале. Јас сум задоволна и со ова што го постигнавме,момците го ставија срцето на терен,дадоја се од себе. Покажаја како се игра за Македонија и мислам дека сите треба да сме горди на нив. Ајде сеа, да се бориме за 7 место,пошо мислам дека првите 7 директно се пласираат на Олимпијада :smir:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Незнам, мене Темелковски ми делува некако...како да незнае да смени тактика во тек на натпревар. Како што ќе почне со една формација, не му текнува да смени нешто. Место кога сме 1 + да играме фластер на главниот шутер, тие седат а овој ги полни. Незнам зошто не менува формација кога е потребно. Митков во напад беше одличен последниве 2 утакмици, ама ете предност добива Филип која има катастрофа шут.

ФлоуБТ

Потпис: Clever Bastard
Член од
17 февруари 2008
Мислења
1.582
Поени од реакции
66
Незнам, мене Темелковски ми делува некако...како да незнае да смени тактика во тек на натпревар. Како што ќе почне со една формација, не му текнува да смени нешто. Место кога сме 1 + да играме фластер на главниот шутер, тие седат а овој ги полни. Незнам зошто не менува формација кога е потребно. Митков во напад беше одличен последниве 2 утакмици, ама ете предност добива Филип која има катастрофа шут.
Мислиш МИТКО Стоилов :pipi:
Добар играч е. Има храброст и дрскост да се пикни меѓу противнички играчи, нешто шо на Филип му фали.

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Изгледа на оваа утакмица нашиве играа ПОГОДИ ГО ГОЛМАНОТ!
хаха, е ова ти вредеше брат, баш така е, сигурно тоа била тактиката, да го исплашат голманот па после да му се трга, да му остава празен гол:pos2:

Инаку не велите дека немаме искуство или пак доволно квалитет за да му се спротиставиме на силните репрезентации како во оваа наша М2 група. Со сите се носевме рамноправно, но само многу грешки имавме. Имавме идеја, добра одбрана, добар голман, но никаква среќа. На вакви наптревари среќата е многу битна, можеби носи и 50 % од успехот. Ама тоа е, не не пратеше во никој натпревар, само во тој со Полска ја имавме. Инаку сите можевме да ги тепаме, сите се плашеа од нас. Да играш нерешено со Данска, Норвешка, Германија во текот на цел натпревар и да имаш водство, не е мала работа. Тие се отсекогаш во врвот на светскиот ракомет, и имат искуство од такви натпреварувања. Нас ова ни е трети пат да сме на едно вакво големо натпреварување. 1997 Европско во Италија и Египет 1999 светско.
Се на се реално кога ке погледнеме, направивме голема работа, добивме голема самодоверба и кураж за следните првенства. Голем успех е ова за Македонија.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Остануваат уште 2 натпревари и се надевам 17 гола на Кире за да влезе во светските рекорди :smir:

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Тој нема врска од водење, само знаи ајде сега вака стегнете се, вака ти му вртиш на кире, ја на димчо, сите сме на VIP и зборуваме бесплатно:pos2::pos2:
Се со една иста тактика да се игра, требаше стварно фластери да се игра, или 5+1, 5+2. Голманот го згреши, требаше диви да брани. Филип исто така многу го форсираше, а Стоилов имаше 2/3 гола.

Остануваат уште 2 натпревари и се надевам 17 гола на Кире за да влезе во светските рекорди :smir:
Ке влези Кире во светските рекорди. Мислам ке даде и повеке од 5 гола од тој што го држи сега. Да се надеваме и да биде најдобар асистент :vozbud:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Му требаат уште 19 гола за да се израмни со Јун.Со Србија може да блесне, а ако играме пример за 7-то место, кои ни се можните противници?

ФлоуБТ

Потпис: Clever Bastard
Член од
17 февруари 2008
Мислења
1.582
Поени од реакции
66
Му требаат уште 19 гола за да се израмни со Јун.Со Србија може да блесне, а ако играме пример за 7-то место, кои ни се можните противници?
Таму уште се е отворено. Најверојатно е дека тоа ќе бидат Унгарија или Словачка, ама можи и Шведска да се вмеша. Ама за тоа треба Кореја да ја победи Унгарија, а Шведска треба да ја победи Словачка.

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Moжни противници ни се 3 репрезентации, Шведска, Словачка и Унгарија.
Унгарија мислам дека ке отпадне од можните противници, зошто игра со Кореја, и би требало да тепа, и ке биде 3 место во групата.
Значи остануваат Шведска или Словачка. Пак силни репрезентации.

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Едноставно за 2-3 минути не направија партали. Голманот им беше на ниво доста топки одбрани,повеке контри ни фати ... многу избрзани напади имавме ние. Не користиме кога имаме 1 или 2 играчи повеке да дадеме гол туку примаме. Не само вчера туку и на претходните утакмици. Утре со Србите очекувам победа.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Му требаат уште 17 гола ДА ГО НАДМИНЕ пишав 3 пати.

Член од
13 септември 2007
Мислења
267
Поени од реакции
4
Најважното е тоа дека покажавме дека имаме квалитет и талент да се носиме со сите светски репрезентации. Мислам дека имаше 3 причини поради кои не успеавме да направиме нешто повеќе.

1. Кондиционо мислам дека не сме на нивото на Германија, Данска и останатите велесили. Нашата лига е многу слаба, и играчите не се навикнати на вакви напорни средби. Тоа се гледа според играта. До 40та минута игравме рамноправно со Данска и Германија а после тоа паднавме.

2. Психички не сме на ниво да можеме да се соземеме кога не оди нај нај. Ова се работи кои се учат со искуство. Кога треба да се биде смирен и со ладна глава да се влегува во дуели. Тоа се моменти кога не ни оди, да се соземе и да продолжиме со исто темпо. А нас ако не ни оди и почнеме да губиме со 4-5 гола можеме многу лесно да се распаднеме. Оваа карактеристика се учи само со искуство.

3. Не сакам многу да критикувам но мислам дека тренерот не беше најдобар. Требаше да проба да ротира голмани кога гледа дека не оди, да промени малце тактика во одбрана, итн. Ние едноставно имаме една игра, со Кире во главна улога и немаме разновидност ако тоа не ни оди. Напротив нашата игра треба да се прилагоди спрема противникот.

Се надевам дека ќе имаат можност да одат на следното европско и светско првенство со што ќе можат да ни приредат уште убави моменти како овие.

Дали некој знае како се квалификациите за светско/европско? Дали првите 5 одат директно на следното или?

http://www.javno.com/en/sports/clanak.php?id=227902

Norway beat Macedonia in a thrilling match, which was decided on by those who should be righteous – the referees. The International Handball Federation (IHF) changed the referees just before the start of the match, which is not allowed, thus, questioning the regularity of the match and the entire championship.
Macedonian reporters severely reacted to this fact and came down on the IHF, especially its
president Hassan Moustafa, who has changed 60 percent of the referees at the Olympic Games, just before the start of certain matches. Furthermore, they stated that the same referees from Portugal headed their match against Poland, but they did not succeed in crushing them that time, while they did against Norway.
- When Norway was in the attack, they were given the freedom to commit offensive and defensive fouls and were never called on it. Macedonia, of course, the opposite. Mirkulovski was twice in a row in a counter attack, both times obviously fouled, both times not given a foul. This was in a situation when the scoreboard showed 20-21, giving a foul (pk), meant Macedonia would have tied the score, a big No-No for the IHF – Macedoniaonline writes, adding the referees did a good job, because Macedonia has now lost its chances of passing through to the next round.
German sponsors bought the inclination of the IHF
They fully came down on the IHF, accusing them of two governors – Hassan Moustafa and secretary Miguel Roca Mas. They were both accused of running the IHF as if it was their private organisation.
Macedoniaonline replied to the question as to why the Germans were so privileged at the champions in the past three years. In 2007, the IHF did not succeed in attaining 500,000 euros necessary for matches in Asia, which was a clear sign of poverty in the organisation. Two German companies offered to become sponsors and the rest is history. Who does not understand should watch the footage of the matches between Germany and Russia, Tunisia and Macedonia.
Hassan Moustafa is taken aback with the support of Croats because of his presence. He is not applauded anywhere else, but Croats don`t understand handball and he seemed like a nice little man to them. The truth is, unfortunately, a completely different matter.

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Жал ми е што Македониа не влезе во полуфинале сеа ќе навивам за Полска и Хрватска(не сакад да освојат Германците):nesvest:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom