СП Хрватска 2009 - Ракомет (мажи) - генерална дискусија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
така е ,у вторник играат норвешка-полска,нас ни одговара победа на норвешка и со наша победа ќе имаме исто 4 бода колку полска,и пошо нив ги имаме победено ќе играме за 7мо место со четвртиот од другата група шо е :D
Е од ова поголем успех ни на сон! :smir:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
така е ,у вторник играат норвешка-полска,нас ни одговара победа на норвешка и со наша победа ќе имаме исто 4 бода колку полска,и пошо нив ги имаме победено ќе играме за 7мо место со четвртиот од другата група шо е :D
A дотогаш треба да се тепа Србија.Ако не ја тепаме ќе се простиме од 7-то место:)

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Мислам дека момците направија и повеќе одколку што очекувавме. Се повреди Стојановиќ, Димовски игра повреден, се повреди и Мојсо, па не можевме повеќе, сепак сме мала земја која и со овој скромен состав ќе биде подобро пласирана од една ШПАНИЈА И РУСИЈА:toe:

Браво за нашите момци, секогаш ќе сме со нив:smir:

Vodza

Ultras Crew
Член од
9 ноември 2008
Мислења
934
Поени од реакции
19
некој да знае кај можам да набавам слики од последниот натпревар со данска ако знае нека пише :smir:

ФлоуБТ

Потпис: Clever Bastard
Член од
17 февруари 2008
Мислења
1.582
Поени од реакции
66
Немаме шанси за 3 место.:(?
Ни теоретски. :(

Ама да не се лажиме, во конкуренција на една Германија - актуелен светски шампион, Данска - актуелен европски шампион, Норвешка, Полска - репрезентации кои постојано се во светскиот ракометен врв, не треба да бараме премногу.
Доволно е тоа што им се спротивставивме машки, не се уплашивме.
И реален пласман е околу 10 место. :)

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Mozeme be i prvo so ti e kakvo treto !! ne sme zadovolni nie so 3to ! a ti ako si toa e dr :) ^^

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Изгледа на оваа утакмица нашиве играа ПОГОДИ ГО ГОЛМАНОТ!

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Темава не ми е читана уназат но ми дојде една мисла па доколку се нема за тоа продискутирано еве темава ќе ја насочам кон тоа (нормално ако има дискутанти):

Колку сметате дека операторот ВИП (генерален спонзор) на Македонската ракометна репрезентација и воопшто на македонскиот ракомет е "виновник" за успехот што го постигнавме на ова светско првенство.Јас мислам дека со една таква мотивација (финансиска подршка,имунитет,почит кон спортистите.....) секој спорт може да се развие.На нашите спортисти не им треба премногу.Никој не сака Бентли или Мерцедес слон.Доволно е да му се даде по едно ауто од средна класа,по едно бројче и телефонче од мобилен оператор,екстра сума за секој постигнат успех и тоа е тоа (во глобала замено).Па пратениците всобрание имаат поголеми уживања на права,а мнооооооогу помалце,т.е. воопшто не постигнале за државава,па за ваков успех....доволно е мал стопанственик да бидеш за да ги поткрепеш една екипа со некоја екстра сума и по некоја награда за да им се даде мотивација за понатаму.

Ме мрзи да набројам 10 и повеќе фирми што можат да инвестираат и да им покажеме на сите дека можеме да се носиме со квалитет во било кој спорт :smir:

П.С.:Стопанственици,ставете си го прстот на умот или :tapp:.Во ваши раце е успехот на Mакедонските спортисти!!!

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
луѓе да се разбереме и ова е преголем успех како и да е да си меѓу први 12 на свет не е мала работа,ако даде господ и со малку среќа да ја победиме србија па да играме за тоа 7 место ќе биде исто како да сме играле финале,важна работа покажавме како се игра за државата и како се навиваза државата и сите други можат само вода да ни носат

M

Mario Gómez

Гостин
значи Норвешка да ја победи Полска тешко ама и 9 место огромен успех за нас иако некои од нас +мене очекуваа повеќе!!

Член од
9 мај 2008
Мислења
184
Поени од реакции
7
Najbitno nesto e sto momcite ni pruzija uzivanje (i nervoza) so samiot fakt sto imavme moznost da se borime za medal t.e sekako se heroi bezrazlika dali ke zavrsime 12 ili 7 i ja zasluzuvaat pocitta na site Makedonci.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom