Ама Псача циља на градот СкопјеЈок, Капрош МИла.
Аеродром ДПБНЕ.
Можда Псача.
А можда и не.
Ако прогнозираш 20 а освоиш 5, тоа е добра прогноза (во политиката)...за Карпош се заебале
а кога сме кај бројката ако освојат 5 нека се радуваат
имајќи ја предвид ситуацијата во која е сега сдс и нивниот кадар интелегнцијата и 5 можеби се премногу
Ако прогнозираш 20 а освоиш 5, тоа е добра прогноза (во политиката)...
Незаборавај дека САМОПУМПАЊЕ на рејтингот влијае врз независните гласачи...
Јас пак мислам ...дека баш Струмица нема да биде ниту еден од посочените броеви..од комуњарскиот список на желби (нереални) секако..Струмица е 1 од 20те
Го слушам Зеав во интервју за Алфа , вели дека очекуват од 20 до 30 градоначалнички места...
Дали ова е добар филм во кој СДСМ живее или реалност???
Меѓутоа, од друга страна мислам дека некои што ги читам на форумов многу непријатно ќе се изненадат од резултатите... Рејтингот на ВМРО-ДПМНЕ ни одблизу не е каков што беше пред неколку месеци... И тој тренд на губење доверба во актуелната власт, мислам дека ќе продолжи до самите избори!За 20-30 нема шанси...
Факт е дека градоначалничките избори многу зависат од личностите кои ќе бидат понудени...Меѓутоа, од друга страна мислам дека некои што ги читам на форумов многу непријатно ќе се изненадат од резултатите... Рејтингот на ВМРО-ДПМНЕ ни одблизу не е каков што беше пред неколку месеци... И тој тренд на изгубена доверба кај народот, мислам дека ќе продолжи до самите избори!
Ресен исто така...Димитар Бузлевски...не е сменат не знам од кога..од ко знам тој е градоначалник...Струмица им е најголемата надеж, затоа таму ќе им биде завршниот митинг...
А други општини каде евентуално би победиле не ми пагат на памет...
Во право си... А мислам дека ВМРО-ДПМНЕ многу ќе изгуби и поради лошите кандидати кои што ги понуди на минатите локални избори... Негативно влијание по нив ќе имаат изборот на Трифун, Кирил Тодоровски, Џорџе Арсов, Аларова итн.Факт е дека градоначалничките избори многу зависат од личностите кои ќе бидат понудени...
Тука може нешто да ќари СДС инаку судејки по рејтингот не би требале миту еден да освојат....
Ресен исто така...Димитар Бузлевски...не е сменат не знам од кога..од ко знам тој е градоначалник...
Во право си... А мислам дека ВМРО-ДПМНЕ многу ќе изгуби и поради лошите кандидати кои што ги понуди на минатите локални избори... Негативно влијание по нив ќе имаат изборот на Трифун, Кирил Тодоровски, Џорџе Арсов, Аларова итн.
Зборувам за Скопје, а многу и не ми е познато какви кандидати пред 4 години понудиле ВМРО-ДПМНЕ во другите градови!
па во гласвно пак ќе бидат истите само што сега повеќе градоначалници ќе добијатЗборувам за Скопје, а многу и не ми е познато какви кандидати пред 4 години понудиле ВМРО-ДПМНЕ во другите градови!
немој бе барем тука сум јас..знам...не знам точно колку мандати има поминато ама повеќе се....tesko deka povtorno ke e toj film vo resen..imas i tema na kajgana za lokalni vo resen bujrum rascitaj ja ! eden mandat e samo gradonacalnik btw