САД лути на Црвенковски оти објавил доверливи разговори

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
БЦ пак ја засра работата:
Американците му забележуваат на претседателот Црвенковски, затоа што по вчерашната средба со нивната амбасадорка во НАТО, Викторија Нуланд, објавил делови од разговорот кој амбасадорката го сметала за доверлив. Реакцијата доаѓа за делот од вчерашното соопштение од кабинетот на Претседателот во кое се цитира Нуланд: „Мојот претседател сака да ве види во НАТО. За жал, од трите земји кандидати, сега сте на третото место“.
По објавувањето на оваа информација, синоќа амбасадорката Нуланд пред студентите на Електротехничкиот факултет одби да го коментира соопштението од кабинетот.
Нема да ги рангирам членките, мислам дека тоа не е корисно. Мојата порака е порака на загриженост дека Македонија има се уште работи што и претстои и тоа би сакала да ви го предочам и би сакала да ја поддржите таа работа и тие напори што треба да се завршат“, изјави Викторија Нуланд, амбасадор на САД во НАТО. http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=85979
Антидржавников во налет на антидржавен антипатриотизам, или можеби бил само во делириум, а со цел да ја оцрни владата заборави несреќникот дека Ова Нуланд му го рекла во доверба.
Каков лик ни ја води државава...:tapp:

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Bas jas sakav da ve prasam ova: Veruva li nekoj vo patkata" SAD luti poradi objavuvanjeto na doverlivi razgovori od Crvenkovski"?

Jas licno NE , od pricina sto toa ne e nikakva vazna informacija , i so ova saka samo da se izvrsi pritisok za sporveduvanje na nekakvi si dogovori za dounistuvanje na Makedonija.

Vakvo nesto samo sestoodelenci mozat da smislat, haha , ni vrapci ne moze da isplasat na toj nacin.

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
САД (се) лути ... сте го испуштиле "СЕ" во насловоooт ... поправкаааа :)

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.141
Поени од реакции
10
ова не официјална политика на САД . затоа и таа лутина .

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Добро де му се испуштило на чоекот. И шо сеа? :)

Башка САД нека си го зауздат Буш прво, нашиов е бољи од него. Тој е ептен изгубен. :)

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Лути...

И да се лути, и да не cе лути...барем кога го ебат ќути! :)

Член од
15 септември 2007
Мислења
43
Поени од реакции
0
so vi kazale Ednooki B.C. halucinira mu se ispustilo na covekot i dignaa prasina demek TOp Secret nesto bilo nema greska pa se znae niso ne napravivem so moze da ocekuvame crven kilim za od amerikancite , dodeka amerikancite se da kazam ,, nasiot grb,, kje bide vo Eu nekogas (nikogas)
::)

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Уште кога беше пласирана веста во медиумите бев сигурен дека станува збор за уште една СДСМовска конструкција за намалување на рејтингот на владата.

Замисли кабинет на претседател место да објави официјална информација за средбата со амбасадорката, тие објауваат сооштение во кое е нагласено дека таа кажала дека сме на трето место.

Како и да е, овој потег е лош голбално за Македонија, оправдување нема е вината директно паѓа на кабинетот на претседателот.

а еве што е објавено на официјалниот веб сајт на владата:

vlada.mk напиша:
Македонија постигна значителен напредок, посебно во делот на економијата, привлекувањето странски инвестиции и борбата против организираниот криминал и корупцијата, но треба да ги продолжи реформите кои ја доближуваат кон евроатлантските интеграции за да се постигне нашата заеднича цел - на претстојниот Самит на НАТО во Букурешт да добие покана за членство, рече амбасадорката на САД во Алијансата Викторија Нуланд по денешната средба со македонскиот премиер Никола Груевски.
Поцртаното е важниот момент, тој напредок колку што знам воопшто не бил споменат во соопштението од претседателскиот кабинет. И после ќе ми кажат дека тој бил човек кои функцијата ја врши непартиски. :) смешно!

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Добро де му се испуштило на чоекот. И шо сеа? :)

Башка САД нека си го зауздат Буш прво, нашиов е бољи од него. Тој е ептен изгубен. :)
Ih...Ma strasen e B.C. zver... Strava...:vozbud::pos2::pos2::pos2::pos2:

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
covekot ne go biva za nisto osven za lazenje i kradenje. i kako moze na PRETSEDATEL da mu se ispusti neso. ima tamu cel tim da mi pisuvaat govori a nego da mu se ispusti!! ali aj i taka odamna amerikancita ne go fermaat BC za faktor vo drzavava. smesno e toa so pretsedatelot na amerika na regionalna sredba ne se srekava so BC tuku so grujo. toa kazuva samo edno BC nikoj ne go ferma i moze da si zbori kolku saka!!

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
Господа, не мора да бидете професор по дипломатија па да ви биде јасно дека Амбасадорката Нуланд со изјавата: ’Нема да ги рангирам членките, мислам дека тоа не е корисно.’ на дипломатски начин му кажа на БЦ дека лаже!!!
Страшно е, навистина е страшно и неподносливо да се биде сведок на перверзното задоволство со кое БЦ ни соопштува, то ест ЛАЖЕ за тоа колку не не бива. Па макар и да доаѓа од еден таков АНТИДРЖАВЕН ЕЛЕМЕНТ навистина ја преминува веќе секоја мерка на издржливст. Овој тип мора ПОД ИТНО да биде лишен од моќта која не ни смееше да ја добие!

Член од
28 септември 2007
Мислења
215
Поени од реакции
0
Уште кога беше пласирана веста во медиумите бев сигурен дека станува збор за уште една СДСМовска конструкција за намалување на рејтингот на владата.
Замисли кабинет на претседател место да објави официјална информација за средбата со амбасадорката, тие објауваат сооштение во кое е нагласено дека таа кажала дека сме на трето место.
Како и да е, овој потег е лош голбално за Македонија, оправдување нема е вината директно паѓа на кабинетот на претседателот.
Поцртаното е важниот момент, тој напредок колку што знам воопшто не бил споменат во соопштението од претседателскиот кабинет. И после ќе ми кажат дека тој бил човек кои функцијата ја врши непартиски. :) смешно!
Види според мене ќе покаже времето кој бил во право. 2008 брзо ќе дојде. Искрено се надевам дека ќе биде владата во право. Но што ако не биде. Според мене не е ништо страшно тоа што го изјавил БЦ. Владата нека си го сфати како предупредување. Нека го сработи таа делот што е и оставен нејзе. И така на најдобар начин ќе го демантира БЦ дека треска глупости. А тоа дека американците му се лути на БЦ е патка на А1. Немаме официјална потврда за тоа. Велија си кокетира и со ВМРО и со СДС. Паметен човек. А1 и Време му се про-вмровски а Шпиц про-сдс. Како што е и рејтингот 2:1. Велија ти е човек за сите времиња.

Член од
28 септември 2007
Мислења
215
Поени од реакции
0
Види според мене ќе покаже времето кој бил во право. 2008 брзо ќе дојде. Искрено се надевам дека ќе биде владата во право. Но што ако не биде. Според мене не е ништо страшно тоа што го изјавил БЦ. Владата нека си го сфати како предупредување. Нека го сработи таа делот што е и оставен нејзе. И така на најдобар начин ќе го демантира БЦ дека треска глупости. А тоа дека американците му се лути на БЦ е патка на А1. Немаме официјална потврда за тоа. Велија си кокетира и со ВМРО и со СДС. Паметен човек. А1 и Време му се про-вмровски а Шпиц про-сдс. Како што е и рејтингот 2:1. Велија си е човек за сите времиња.

moira

...The Goddess...
Член од
29 октомври 2007
Мислења
113
Поени од реакции
2
...i sega dokolku USA navistina se luti zatoa sto BC objavuva doverlivi razgovori, znaci deka ovoj pat BC ne izlazal so rangiranjeto na Makedonija na III mesto, inaku ne gledam pricina zosto da se lutat???

Kajgana Shop

На врв Bottom