Sungerot Bob
Живеј го животот
- Член од
- 7 август 2012
- Мислења
- 32.391
- Поени од реакции
- 36.508
Пантенолот е еден вид раствор кој се прска како спреј врз скалпот/косата, тој содржи во себе Б витамин и го потхранува скалпот и самите влакна. Не е којзнае каква помош, но солиден е при користење Пилфуд, Кетоконазол и останати препарати за поттикнување раст на коса.ме интересира што мислиш под пантенол, каде го кпуваш и како се употребува?
кај е ова инти ајџинг? во Скопје?
треба да испитам, да не зборам на ветер али ми личи дека делува под принцип на зголемена циркулација, дека не ставаат нишо ново во организмот. значи би било соодветно со други методи за сголема на циркулација, миноксидил е исто еден од нив.
за пресадување на коса како да прочитав дека влакната пресадени живеат еден животен циклус, т.е. околу пет години. не е ни тоа трајно решение...
протеза е фин збор за перика друже хахахха
барем за мене, правам СЕ што можам, ама баш СЕ, што и се поклопува со општо мое здравје.
Е сега стареењето е тоа што е нема бегање. ќе дојде момент кога решението е само брич. то е то.
не сум во тој момент али ќе дојде, кога поубаво ќе биде брич отколку очајно да се држиш за три влакна што ти останале хахаха
уше еден збор до тебе, далтон и други заинтересирани:
џуџеста палма saw palmetto, прочепкајте..
Anti Aging Center by Promoitalia се наоѓа на 1737 бр.32 лок. 34-36, Скопје, поточно кај адвокатската улица. Што се однесува до PRP методата, колку што разбрав со серумот се додава некој активатор со што се прави регенерирање на ткивото, па затоа истава постапка се користи и при регенерација на стара кожа, како и за лечење на лузни.
За пресадувањето на коса јас имам слушнато дека трансплантираните влакна траат долго, некои викаат дека дури и доживотно. Баш во една од нашите емисии гледач/ка се јавува и го прашува докторот дали трансплантираните влкана ќа паднат. Тој и рече ако би паднале, зошто би правеле трансплантација на коса. Но и јас не верувам дека 100% доживотно ќе траат тие влакна.
А што се однесува до џуџестата палма............., веќе го имам користено Swanson-от и мислам дека не би се обидел пак истото.