Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

Член од
22 септември 2010
Мислења
9
Поени од реакции
0
Бев на дерматолог,но ми кажа дека е недостаток на железо,витамини и ткн.Ми даде некој шампони и апчиња кои беа толку стари што ѓи немаше ни во аптека,а матичниот ништо не ми кажа дека можеби имам проблеми со хормоните и дека треба да направам тест за тироидна,преку овој форум дознав дека требало да правам хормонални испитувања,го прашав матичниот пред еден месец зошто не ми кажал,а тој ми рече,ако требало да направам некој такви тестирања дерматологот ке ми кажал,а они со овие немаат блага веза,туку ајде.Овој месец мислам да се испитам,не сум бил болен како мал,само многу бев нервозен...Инаку многу ми се мрси косата и имам првут...не знам ке видам што ке направам...

Член од
22 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
2
Бев на дерматолог,но ми кажа дека е недостаток на железо,витамини и ткн.Ми даде некој шампони и апчиња кои беа толку стари што ѓи немаше ни во аптека,а матичниот ништо не ми кажа дека можеби имам проблеми со хормоните и дека треба да направам тест за тироидна,преку овој форум дознав дека требало да правам хормонални испитувања,го прашав матичниот пред еден месец зошто не ми кажал,а тој ми рече,ако требало да направам некој такви тестирања дерматологот ке ми кажал,а они со овие немаат блага веза,туку ајде.Овој месец мислам да се испитам,не сум бил болен како мал,само многу бев нервозен...Инаку многу ми се мрси косата и имам првут...не знам ке видам што ке направам...
Vo princip treba da ides na lekar i da napravis soodvetni testovi, poradi toa sto opagjanje na kosata moze da dojde od povekje pricini. Okolu 95% od slucaite se dolzi na MPB (tipicna maska kelavost) no jas ne sum slusnal da poradi MPB na nekoj mu padnala kosata za 2 nedeli. Koga stanuva zbor za MPB opagjanjeto e postepeno. No ima i drugi pricini: problemi so tiroidna zlezda, psiholoski stres/shok, dijabetis, odredeni lekarstva, losa ishrana, infekcii na skalpot itn. no najcesto po odreden period i koga bi pominala specificnata sostojba kosata povtorno raste. Cudnoto kaj tebe e sto kolku sto razbrav kosata ne se vratila. Ne e loso da postavis link so slika na tvojot skalp posto otprilika postoi razlika vo toa kako izgleda kjelavosta ako imas MPB ili pak nekoja druga sostojba. Vo sekoj slucaj, na lekar.

Pozdrav,

Член од
22 септември 2010
Мислења
9
Поени од реакции
0
Фала многу и мене ми е чудно,ама не знам кај кој лекар да отидам да ми каже за што точно се работи,не сум бил во Скопје на дерматолог,но ке одам фала на сите поздрав

Член од
22 септември 2010
Мислења
9
Поени од реакции
0
Значи после 4 години отркив дека е нарушување на тироидната жлезда,џабе докторите ме клукаа со апчиња,толку нервози,ако човек сам не си го ајде лекот,докторите не се замарат со нас.Толку никој не знаеше дами каже да си ја проверам тироидната,па морав да најдам преку интернет,исќоравив си очите за џабе... ц ц ц ц ...

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Значи после 4 години отркив дека е нарушување на тироидната жлезда,џабе докторите ме клукаа со апчиња,толку нервози,ако човек сам не си го ајде лекот,докторите не се замарат со нас.Толку никој не знаеше дами каже да си ја проверам тироидната,па морав да најдам преку интернет,исќоравив си очите за џабе... ц ц ц ц ...

А ти кажа некој дали откако ќе се среди проблемот со тироидната ќе престане и опаѓањето на косата?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.705
Поени од реакции
49.005
Сосема природен процес и барем кај мажите не трба да предизвикува некои трауми. Нормална работа, само види го татко ти. Ако е он кељав, не ти гине ни на тебе со тек на време.
Ако нејќеш да се помириш, секогаш можеш да се потпреш на вакво нешто:

и да бидеш дел од милионите истрижени овци низ светот...

Член од
22 септември 2010
Мислења
9
Поени од реакции
0
Кажаа ми зависи дека ќе почнала само требало да одмине одреден период,па ке видам,а иначе јас знам дека ќелавостра не треба да предизвикува трауми кај машките,ама брат имав 17 години и косата ми ја немаше,а бев само дете што требаше да го мачат други проблеми а не овие што ѓи мачат луѓето на 50 години

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Кажаа ми зависи дека ќе почнала само требало да одмине одреден период,па ке видам,а иначе јас знам дека ќелавостра не треба да предизвикува трауми кај машките,ама брат имав 17 години и косата ми ја немаше,а бев само дете што требаше да го мачат други проблеми а не овие што ѓи мачат луѓето на 50 години
Со оглед на тоа што и животниот век е намален така да ништо да не те чуди.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
А ти кажа некој дали откако ќе се среди проблемот со тироидната ќе престане и опаѓањето на косата?

нарушена тироидна жлезда не се лечи така и кажаа на мајка ми се одржува со посебни таблети! затоа препорака до сите да не се нервирате воопшто и да бидете психички издржливи инаку стресот многу влијаел на тироидната жлезда која пак ако се разболи следуваат еден куп нарушувања во организмот и нормално храна ботата со јод да се јаде, риба, морска сол итн.

Член од
22 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
2
Abe ima li nekoj koj e na tretman da spodeli iskustvo so nekoj interesen preparat koj mu pomognal?

Eve jas sum vekje 3 polni meseci na Revivogen, Rogein i Ketoconazole od Alkaloid, 2 meseci na Vichy Aminexil tonic i imam navistina dobri rezultati, znaci bez Finansteride.

Pozdrav,

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Abe ima li nekoj koj e na tretman da spodeli iskustvo so nekoj interesen preparat koj mu pomognal?

Eve jas sum vekje 3 polni meseci na Revivogen, Rogein i Ketoconazole od Alkaloid, 2 meseci na Vichy Aminexil tonic i imam navistina dobri rezultati, znaci bez Finansteride.

Pozdrav,
Сакам да купам ревивоген ама не знам некако многу пари ми е.
Колку го зема ти и од каде го нарача? Колку ти трае?
Јас моментално сум на виши аминексил ампулите ама нема некако резултати, па сакам да додадам и ревивоген па затоа прашувам.

Член од
22 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
2
Сакам да купам ревивоген ама не знам некако многу пари ми е.
Колку го зема ти и од каде го нарача? Колку ти трае?
Јас моментално сум на виши аминексил ампулите ама нема некако резултати, па сакам да додадам и ревивоген па затоа прашувам.
Spored mene Revivogen navistina mi pomaga, ama so ogled na toa sto vo isto vreme koristam nekolku preparati nemozam da procenam kolku vo rezultat doprinel Revivogen. Jas go kupiv od www.thickerhair.com ama go ima i na drugi sajtovi kako www.onlyhairloss.com i www.hairlosstalk.com. Kolku sto znam cenata e 89 USD na site tri sajta. Plus transport doagja okolu 120 USD. Vo taa pratka ima 3 sisenca od 60ml i jas stavam otprilika po 1ml ednas dnevno. Matematicki bi znacelo deka ke ti trae pola godina, ama spored tempoto na trosenje ke potrae okolu 5 meseci. Sekogas navecer go nanesuvam posto e mrsen taka da sum nateran sekoe sabajle da ja mijam kosata. Toa e malce negativno. Moram da kazam deka nemam agresivno opagjanje na kosata ama posle 28 godini imase znatno proretcuvanje. Pozitivnite rezultati vklucuvaat celosno sopiranje na opagjanjeto i znacitelen rast i zgusnuvanje koe se dolzi pred se na Rogaine. Revivogen e pred se DHT blocker. Na pocetokot koga nanesuvav bilo koj proizvod pri masiranje na prstite mi ostanuvaa 5-6 vlakna, sega e svedeno na 0-1.
E sea neznam kolku bi bil Revivogen efikasen kaj nekoj so agresivno opagjanje. Obicno tie lugje se vrtat kon Finasteride. Sega bas zemav i spiro krem da go probam ali neznam sto efekt bi postignal so ogled deka opagjanjeto vekje e sopreno so Revivogen.

Pozdrav

--- надополнето ---

ajde da se organizirame za Revita samponot i da mi kaze nekoj dali ima efekt i kolku cini....

--- надополнето ---

kade moze da e najde Rogaine i efekt pls odgovor...
Dosta citav za Revita i ima eden kup korisni sostojki ama e skap za mene. Samo samponot e 27 USD za 180ml. A kade e transportot, a uste ako ti presmetaat carina i DDV, toa bi bilo premnogu. Ne mi e jasno na koja osnova vo posta presmetuvaat carina i DDV posto za ista pratka edna mi presmetaa a ednas ne. Bog da cuva.
Jas koristam Eugene Perma Essential Stimulant Sampon koj cini 1000 denari za 250ml i mozes 2 meseci da isteras. Sekoj tret den koristam Ketokonazole od Alkaloid.

A Rogaine mozes da nabavis na www.onlyhairloss.com. Efektot na ova cudo e neverojaten. Znacitelno mi ja zgusna kosata i toa vo predniot del. Problem e sto treba da se koristi cel zivot. Mene me cini mesecno okolu 1200 denari so se se. Na misla sum da go kombiniram so Kirkland Minoxidil koj e mnogu poeftin. Rogaine bi go koristel nautro posto ne e mrsen (pena e) a kirkland navecer posto e pomrsen i taka da zastedam.

Pozdrav

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
zdravo!
gi procitav site komentari i eve vo ovoj moment sakam da spodelam slednovo:
pred 2 dena gledav edna emisija stranska za transplatacija na kosata i me iznenadi pravo da vi kazam
tipot napravil transplatacija so FUE tehnika ,i ja dadoa predhodnata slika i momentalnata sostojba (tipot bese gostin vo emisijata)
i rece deka toa bila edna od najdobrite i 99% za resavanje na ovoj problem ...

Член од
17 јануари 2011
Мислења
6
Поени од реакции
0
Kirkland Minoxidil kaj moze da se najde dali go ima kaj nas i kakov efekt ima ..pozz

Член од
22 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
2
Kirkland Minoxidil kaj moze da se najde dali go ima kaj nas i kakov efekt ima ..pozz
Edinstven minoksidil sto go ima vo Makedonija e Pilfud na Bosnalijek, drug nema. Krikland e americki i treba na internet da se nabavi ama mnogu e eftin. Mesecno moze da te fati 400-500 denari so site trosoci, ako ne i poeftino. Za efikasnosta neznam, mnogu lugje velat deka minoksidil si e minoksidil, a po ona sto go gledam Kirkland e dobro prodavan proizvod.

Kajgana Shop

На врв Bottom