Русија!

• Креатор на темата Svetovid
  • Време на започнување

Каква е улогата на Русија во Македонската историја

• Вкупно гласачи
    307
Член од
8 септември 2008
Мислења
35
Поени од реакции
0
Мое мислење е дека Русија се залага за Србската политика.Со тоа Македонија да биде Србска држава.Во текот на моите 19 години,никогаш не сум сретнал во учебниците за историја дека Русија има помогнато на Македонија,и дека Русија се залага за Македонија...

На тоа се долже грешната политика на Македонскиот Народ.Тие секогаш одат во длабоки води,како сега во Европа,која до ден денеска се залага за Голема Албанија.
Целта на Руската држава е тука да живеат Словенски Браќа.Крај на крај,подобро да живеам со Срби,отколку да ми ѕвонат џамии на секој чекор!

Сепак како и дае,Голем фан сум на Русија,познавам многу луѓе кои биле таму,и се задоволни.Рускиот народ не прифаќа како таков,и не милува на секој можен начин.
Ја прочепкав целата тема,и видов многу негативности во врска Со Русија.
Плукајте кај политичкиот режим,а некој кај народот.

Како и дае,незнам како дозволиа КОСОВО да стане самостојна држава? Дали Русија ги изгуби сите погледи од балканот?

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Од Русија само штета сме виделе.

Член од
2 декември 2010
Мислења
170
Поени од реакции
78
и ја се залагам за пансловенски сојуз и според мене најдобро е сите словенски историчари да застанат заедно зад една теза која е опстоприфатлива за сите словени а особено за оние од балканот според мене гледано дека ние сме тие илирите сите јужни словени а според поговорката раздели па владеј не расцепкаа свите за да создадат вештачка држава од лажните илири т е АЛБАНИЈА
РУСИЈА не ни е крива на нас македонците за ситуацијата во која сто сме туку овие погоре на сликите сто се и овие денесниве сто се на власт и ние самите македонци
ЖАЛ МИ Е СТО НЕМАМЕ ПОДОБРА ОПЦИЈА ВО МОМЕНТОВ

Член од
8 ноември 2008
Мислења
2.172
Поени од реакции
1.266
Секоја револуција, секоја војна е од некого изменаџирана и испровоцирана - со цел да се спречи природниот тек на настаните и истите да се насочат во своја полза. Секоја револуција ја подига народот : -за да си постави самиот на себеси диктатор!? Тоа е непобитен факт. Значи секое предвремено востание, револуција е намерно испровоцирано во народот (и подготвено од некого со логистика и пари) со цел да не успее, односно, да успее намерата од тој што го подготвил (најчесто западните сили).
Така било и со Октомвриската револуција - за да не успеат реформите што биле подготвувани од Рускиот Цар, исто и со Младотурската Револуција. Така било и со Илинденското Востание - за да не успее, оти ако било подоцна подигнато (кога ќе било подобро подготвено) тогаш ќе успеело и Македонците сега ќе имале стогодишна држава. Истата шема се употребува и денес во северна Африка. Доколку се оставеше на времето (“востаниците“ да се подготвеа подобро), тогаш Либијците со сигурност ќе го срушеа Гадафи, но проблемот беше што тоа ќе го направеа со свои сили, ќе се јавеше некој лидер кој исто како Гадафи ќе беше независен од странската помош (немаше да биде странски измеќар)
Според тоа, Руската држава не направила ништо полошо према Македонците отколку другите (западните) држави. Но вината во Русија е дотолку поголема што не направила ни нешто добро. Немо гледала што се случува со Македонија и со прст не мрднала за да и помогне. Напротив, наместо да и помогне, таа и одмагала. Како вие ова ќе го карактеризирате, освен како предавство? Голем Христијански (и не само Христијански) грев е да можеш, а да не му помогнеш на сиракот и немоќниот.

Член од
8 септември 2008
Мислења
35
Поени од реакции
0
Секоја револуција, секоја војна е од некого изменаџирана и испровоцирана - со цел да се спречи природниот тек на настаните и истите да се насочат во своја полза. Секоја револуција ја подига народот : -за да си постави самиот на себеси диктатор!? Тоа е непобитен факт. Значи секое предвремено востание, револуција е намерно испровоцирано во народот (и подготвено од некого со логистика и пари) со цел да не успее, односно, да успее намерата од тој што го подготвил (најчесто западните сили).
Така било и со Октомвриската револуција - за да не успеат реформите што биле подготвувани од Рускиот Цар, исто и со Младотурската Револуција. Така било и со Илинденското Востание - за да не успее, оти ако било подоцна подигнато (кога ќе било подобро подготвено) тогаш ќе успеело и Македонците сега ќе имале стогодишна држава. Истата шема се употребува и денес во северна Африка. Доколку се оставеше на времето (“востаниците“ да се подготвеа подобро), тогаш Либијците со сигурност ќе го срушеа Гадафи, но проблемот беше што тоа ќе го направеа со свои сили, ќе се јавеше некој лидер кој исто како Гадафи ќе беше независен од странската помош (немаше да биде странски измеќар)
Според тоа, Руската држава не направила ништо полошо према Македонците отколку другите (западните) држави. Но вината во Русија е дотолку поголема што не направила ни нешто добро. Немо гледала што се случува со Македонија и со прст не мрднала за да и помогне. Напротив, наместо да и помогне, таа и одмагала. Како вие ова ќе го карактеризирате, освен како предавство? Голем Христијански (и не само Христијански) грев е да можеш, а да не му помогнеш на сиракот и немоќниот.
Епа другар ти тука мешаш народ.Како што кажав,грешката е во политиката а не во народ.Сигурен сум дека во секој случај Рускиот народ мисле истото со тебе.Но тоа е тоа.

Член од
8 ноември 2008
Мислења
2.172
Поени од реакции
1.266
Епа другар ти тука мешаш народ.Како што кажав,грешката е во политиката а не во народ.Сигурен сум дека во секој случај Рускиот народ мисле истото со тебе.Но тоа е тоа.
Темата е Русија, а не Руски народ. И јас никаде не споменав дека е виновен Рускиот народ, впрочем, народот никаде и за ништо не го прашуваат...
А такви муабети, од типот : “Рускиот народ многу не сака“ се глупави да ги споменуваш. Во политиката нема “те сакам - те мразам“, - има само интерес. Ако толку многу не сакаат, оти ги нема никаде?! Ни со инвестиции, ни логистичка подршка, ни научна помош, ни подршка во спорот со името и т.н. и т.н. Русите го подржуваа и Гадафи, но кога се гласаше за интервенција против него беа воздржани(!?). Како е тоа “воздржан“? Или мислиш дека некоја постапка е исправна или не. Не може : “јас го сакам Гадафи, ама ако вие го бомбардирате јас ќе си ќутам и ќе си седам настрана...“
Ех Дуки, дуки.....

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Браво Салитос, тешко дека немој ќе може да разбере зошто е тој споменик во Русија.
И кога ќе ти шлапнат па што ние имаме со Русија кога јадеме хамбургери од Мек Доналдс.

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
Вие, Македонците, би требало да гласате за позитивна, зошто Русија е силата, која не само прва се заложила за македонска нација, а и останала цврсто на тој став.

Што пишува Мисирков?

Но во Праителственото Сообшчуаiне имат ушче iедно много важно место:
револ'уционите комитети, по изражуан'ето на руското праителство, сакаат да
создадат „Бугарска Македониiа", а Русиiа, за коiа сет блиски и интересите на
друзите рисiанцки народности во Македониiа, не можит да пожртвуат нивните
интереси на бугарите.

Разбра ли во Бугариiа, шчо означуваат тиiе зборои? Разбраа ли во Македониiа?
Разбрафме наi напoкон ниiе?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Поука: секогаш прави обратно од тоа што ти вели Бугарот.

Kajgana Shop

На врв Bottom