Редовна војска повторно?

S

smart ass

Гостин
Ако не пукаш ојде ти јабана....на раскршчу си, висок морално - етички проблем, а хиерархијата мора да се почитува, не може поинаку, така функционираат работите.
И сега шо прајме?
ЗИГ ХАЈЛ.

Може ли барем да не се замараме...доволно е напалм за цело село....вака садистички не ја бива.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
ЗИГ ХАЈЛ.

Може ли барем да не се замараме...доволно е напалм за цело село....вака садистички не ја бива.
Цело село шмрче бело...

Не си бил ти војска,не си бил.

А бе, кога добиваш таква наредба, зад тебе стојат мајмуни кои тебе ќе те отепаат за неспроведување на наредбата.
А поради таквите како тебе, кои само мудруваат, треба војска. Во војна има учени луѓе за да управуваат со армија, кој си ти или ја да поставуваме прашања како, што и зошто, наше е да спроведуваме наредби. И регуларна војска не врши стрелања на цивили. Тоа у босна беа лојпуервски доброволци и башибозук.
Ене ти во Абу Граиб, испозаглавија во Левенфорт на долги години за малтретирањето заробеници.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.900
Поени од реакции
12.424
Ако не пукам јас, ќе пука некој друг, како и да е нив им било пишано да загинат:toe:...пириод! И на крај крајева, јас сум обичен војник кој игра по веќе поставени правила, а без правила не ја бидуа...секој на своја страна, хаотик дисордер, не сум за редовна војска, но ако се деси воено срање ќе мора да се игра по правила иначе чорба.:salut:

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Најважно се учи дисциплина. Зашто порано за да се вработиш некаде ти бараат воена книшка. Да видат дали можеш да трипиш наредба, да бидеш дисциплиниран, обавеза си е обавеза што мора да си ја извршиш. Плус кога ке поминеш воен рок 9 месеци обука, исхрана која они ти ја дават, после, у цивилство ке ти биде послатко све и полесно. Џабе не е кажано у војска од старешините "Војник си снајди се".

S

smart ass

Гостин
Велиш војска не стрела цивили.....ајде беее..и тоа регуларна.

А мене некако ме чуди соодносот помеѓу еден загинат војник и еден цивил...кој за време наполеон беше прифатлив,а денес на еден загинат војник имаш 100 тина цивили.

Регуларна армија не убиваше во вијетнам.

Регуларна армија не го Гранатираше Сараево,се беа тоа доброволци....

Абу граиб....епа се сликаа...кој им е крив.

И ДА во војска си да служиш и да почитуваш хиерархија...ама не и да слушаш безкичмењаци.
Јебига, не си служел армија, саглам армија.

Да бее...арно велиш.

И те разбирам дека животот ти е мил...ама на тие кои треба да ги стрелаш???

Мил им е животот???

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
Одамна немам прочитано толку....цензурирано од јузер...мудрости :vozbud:
Ако имаш фетиш кон мажи во униформа,таксито и Илинден...или најблиската полициска станица...може и противпожарна служба:pos2:
(Најекономична варијанта - чекај го поштарот:pos2:...униформиран е)

Каква врска има педеризмот со служење или не војска? А можеби има...иљадници мажи напикани како сардини во касарна,групни туширања...војнички згоди и незгоди...:pos2:

За некаква квалитативна споредба меѓу постигнувањата на професионалните и регрутните армии да не те замарам...пример од овие простори...ловечкото друштво од Крањ вс. ЈНА :pos2:

Значи до пред две три години кога имаше задолжително служење воен рок течеше мед и млеко,младината беше дисциплинирана,културна...или имаш амнезија?!

Па нормално...гледаме како сите кои служеле во АРМ или ЈНА се тооолку дисиплинирани што Бушидо кодексот за нив е пичкин дим...:pos2:

Инаку за “учење“ како се “држи“ пушка во рака не се потребни 3 месеци а ни 6 ниту 9...освен ако не се работи за БОТ или сериозно ментално хендикепирано лице...за АК-47/М-70 доволно е половина час...обука.
Голема филозофијата е...море цела наука е тоа :vozbud:
Многу си......паметен. :pipi: :cuc: Посебно ова со фетишот ти вредеше. Некоја скриена сексуална желба? о.0
Работата е во дисциплината која се стекнува таму, ред, и навика. И да, беше мноооогу подобро кога беше задолжителна војската.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Работата е во дисциплината која се стекнува таму, ред, и навика. И да, беше мноооогу подобро кога беше задолжителна војската.
Ред дисциплина и групно туширање :icon_lol:, најјако е чувството кога се кинеш кога му свикав Ноооооооооооооќ на тоа водникот се посери во гаќи ми вика ти будала да не си :icon_lol:. Одиш по улица ти се чини подлетнуваш лесна чекора да ебам мајка му нема појако чувство на природна екстаза чувството дека е крај и готово.....

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384

Ајдее бе у војска шо има везе ?? Татко ми викаше...синкоо ова е најголем факултеет. Што сте се усрале бе. Идеме у војска ајде :) Па после коа ке не пуштата за викенд ние ќе се шетаме по улица Македонија со униформа. Пичиња ќе не гледаат. Ќе шмекаме. Девојки сакаат машки у униформа. Ајдеее...доста беше дрогирање. :))

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
ЈНА брате, ЈНА.

Нишка специјална!

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ако добиеш Директна наредба да ги прекршиш женевските конвенции,и на лице место имаш пет цивили со врзани очи па добиваш наредба да ги стрелаш...

Е сега ти би ја почитувал хиерархијата???
Командата(а имаш Цивили меѓу кои и жени)..
Ај да разјасниме некои работи...да си војник во воени услови не е заебанција...
Таму не си да мислиш туку да извршуваш наредби, друг е овластен и платен да мисли.

Во една армија (а и во секоја друга) која веќе не постои важеше правилото

Где почиње војска ту престаје свака логика...
Од правата го имаш само правото да ја побараш наредбата на писмено и толку, секое неизвршување на директна наредба има за последица воен суд а во посебни случаи и куршум меѓу очи на лице место.

Спомнуваш цивили....во новиве војни тенка е границата помеѓу цивили и војници..дење ти продава пиво а ноќе..:vozbud: .....можеби само на прв поглед изгледаат како цивили...

S

smart ass

Гостин
секое неизвршување на директна наредба има за последица воен суд а во посебни случаи и куршум меѓу очи на лице место.
:nenene::nenene:

Ако добиеш Директна наредба да ги прекршиш женевските конвенции
(мада у пракса ретко се почитуваат)
Воне...друг е за воен суд...или куршум(у црниот дроб).

Спомнуваш цивили....во новиве војни тенка е границата помеѓу цивили и војници..
Колку тенка???

Кажав конкретно цивили,жени,деца...значи ЦИВИЛИ во случајов.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Рајт...смартес, олади бе, тенка е, како шо рече, дење лубеница, вечер кашикара.

Од друга страна, јас сум мајор, ти велам, стрлај, ти не сакаш, те стрелам, крај, следниот ќе пука и ќе пее, крај.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ја неам, јас сум дезертер :salut::salut::salut::drk::drk::salut:

statusQuO

Модератор
Член од