Е, сега некој ќе праша зошто такви дебилни наредби се давани?А да полеваш пластично цвеќе во кујна... :pos2:
Диши бе, нема враќање на редовна војска, за жал.
таму ако појдеш како човек ќе се вратиш како будалаТоооо војска
Е многу сакам да го осетам тоа чуство да бидам војник.Изгледа дека тоа ми е од татко ми пренесено кој што речиси во секој муабет ја споменува ЈНА.
П.С. А зошто не смееле да ги ставаат рацете во џебови?
Не бе...не викам јас не сакам...пиштоло ќе ти каже.(не јас)Рајт...смартес, олади бе, тенка е, како шо рече, дење лубеница, вечер кашикара.
Од друга страна, јас сум мајор, ти велам, стрлај, ти не сакаш, те стрелам, крај, следниот ќе пука и ќе пее, крај.
Во преводКога се брани света земја....се брани со чест,се брани до смрт....треба јак фанатизам и пропаганда...треба војската да биде налик јапонската(од ВВ2) и така да се борат,а и јас би се борел така....
неколку примери од тоа како беше таму каде што бев јас војска
првите 3 месеци доддека трае обуката
1. психолошка подготовка:
-црпење на протечна вода со лопата па да се оди на ручек
-тие што не знаат како да поздравуваат ги поздравуваа рибите во аквариумот со реченицата " господине риба дозволете ми да ви се обратам"
-празнење на светлината од спалната со капа па да се оди на спиење итн...ги има многу
2. физичка подготовка
-кој колку можи толку, има нешто што се вика утринско вежбање составено од 8 вежби ама претежно се прават само склекови демек нешто како најтешки ама има една друга вежба што се вика гуштеров лет и е физички многу потешка
3. обука
3 пробни куршуми, 6 поединечно и 18 рафално за оценка со ак 47
и едно школкско и едно боево со орудието во зависност од родот
до душа тие што беа со БПТ не ни беа на боево а ги отепаа од влечкање нагоре надолу по ридот а колку за информација еден таков тежи 135кг
и нешто околу дисциплината и строгоста по завршувањето на обуката
во павиљонот имаше повеќе алкохол отколку во некој ноќен клуб а се најдуваше и по некоја дрогичка а се внесуваа и девојки за провод имаше ред и дисциплина додека беа старешините тука а после тоа прав бордел