Редовна војска повторно?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Диши бе, нема враќање на редовна војска, за жал.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Служењето на војска е социјализирање и приземјување на размазените мамини мази и добра шанса за потврда на оние кои тоа не се...попладне добра шанса во кантината да се научиш да пиеш пиво и да јадеш наполитанки... на повечерје да научиш да возиш „точак“ во лежечка позиција... на пожарство да го осетиш најдоброто спиење на веков...на стража ако имаш среќа да бидеш на истуреното место, да ја пуштиш половината војска во град...за време на обуката да ги осетиш сите тортури од постарата војска, која ќе ја применуваш подоцна на помладата...се на се турбулентно време во турбулентна младост...добро искуство... барем јас кога служев...се започнуваше со „Зора зори, дан се бели, а ја морам да одлазим“....итн...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Офлеле, точак на спиење, хахахаха! Или пиво со овошни наполитанки.

Или да прашуваш зошто цел вагон мармаладчиња треба со едно лажиче да ги туриш во казан, место таска да им ги делат на војниците.
Или зошто кога врне да поливаш цвеќе или пак истото со шаторско крило да го чуваш од дождот да не накисне, итн.

Член од
5 јуни 2009
Мислења
185
Поени од реакции
2
Тоооо војска :vozbud:
Е многу сакам да го осетам тоа чуство да бидам војник.Изгледа дека тоа ми е од татко ми пренесено кој што речиси во секој муабет ја споменува ЈНА.

П.С. А зошто не смееле да ги ставаат рацете во џебови?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
А да полеваш пластично цвеќе во кујна... :pos2:
Е, сега некој ќе праша зошто такви дебилни наредби се давани?

Да појаснам, во војна состојба, коаг ќе се даде наредба, не смее да има сомнежи, дискусии, туку мора да се послуша, веднаш.
Затоа.
За кога нема да ни се чудни наредбите да поливаш цвеќе пластично, да пазиш да не наврне итн, тогаш нема ни да се поставуваат прашања зошто баш од тука нападот да биде итн.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Диши бе, нема враќање на редовна војска, за жал.

Нема враќање !

Јас сум мирољубив човек кој ракува со огнено оружје (стрелач сум) и немам потреба да одам да се мрцварам по касарни имајќи да си терам работа и да си гонам пички.

Замисли што ќе прават пичките додека нивните дечковци се на отслужување на воена обука. Не иде така.

Сега можеби немањето на задолжитело отслужување на воена обука е фактор за појава на многу гејци, не значи дека треба да се воведе или да се подржува таа идеја.

Јас предлагам ние стрејт шо си сме да си седеме дома и да си водиме домаќински живот а гејците да ги праќаат во циркус - задолжително!

(ако се роди нов Менгеле и кај него, на пракса)

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.294
Поени од реакции
8.199
Тоооо војска :vozbud:
Е многу сакам да го осетам тоа чуство да бидам војник.Изгледа дека тоа ми е од татко ми пренесено кој што речиси во секој муабет ја споменува ЈНА.

П.С. А зошто не смееле да ги ставаат рацете во џебови?
таму ако појдеш како човек ќе се вратиш како будала
а ако си будала ќе се вратиш како човек :salut:
сега ти види дали си за таму :smir:

S

smart ass

Гостин
Рајт...смартес, олади бе, тенка е, како шо рече, дење лубеница, вечер кашикара.

Од друга страна, јас сум мајор, ти велам, стрлај, ти не сакаш, те стрелам, крај, следниот ќе пука и ќе пее, крај.
Не бе...не викам јас не сакам...пиштоло ќе ти каже.(не јас)

А и јасно е дека е тенка границата...затоа и велам биохемикал варфаре во афган...

Ама конкретно во случајов збориме за цивили.

Ма не мајор...генерал мајор биди ако сакаш куршум од мене не ти бега...макар и после да загинам.

Кога се брани света земја....се брани со чест,се брани до смрт....треба јак фанатизам и пропаганда...треба војската да биде налик јапонската(од ВВ2) и така да се борат,а и јас би се борел така....

Ама Педерски да убивам жени и деца...не бее..

Имам принцип и не го прекршувам-точка.

И ќе кажам ако веќе некоја армија сака да изврши злостор тогаш во едно село имаш неколку митралески гнезда.две три снајперски...епа доволно е напалм и термите...самите непријатели ќе трчаат горејќи(тука не треба да трошиме муниција).

Г

Господ

Гостин
Кога се брани света земја....се брани со чест,се брани до смрт....треба јак фанатизам и пропаганда...треба војската да биде налик јапонската(од ВВ2) и така да се борат,а и јас би се борел така....
Во превод

You need live kiddies to raise* them to be dead soldiers.

*Brainwash

Член од
22 ноември 2009
Мислења
644
Поени од реакции
156
неколку примери од тоа како беше таму каде што бев јас војска
првите 3 месеци доддека трае обуката
1. психолошка подготовка:
-црпење на протечна вода со лопата па да се оди на ручек
-тие што не знаат како да поздравуваат ги поздравуваа рибите во аквариумот со реченицата " господине риба дозволете ми да ви се обратам"
-празнење на светлината од спалната со капа па да се оди на спиење итн...ги има многу
2. физичка подготовка
-кој колку можи толку, има нешто што се вика утринско вежбање составено од 8 вежби ама претежно се прават само склекови демек нешто како најтешки ама има една друга вежба што се вика гуштеров лет и е физички многу потешка
3. обука
3 пробни куршуми, 6 поединечно и 18 рафално за оценка со ак 47
и едно школкско и едно боево со орудието во зависност од родот
до душа тие што беа со БПТ не ни беа на боево а ги отепаа од влечкање нагоре надолу по ридот а колку за информација еден таков тежи 135кг

и нешто околу дисциплината и строгоста по завршувањето на обуката
во павиљонот имаше повеќе алкохол отколку во некој ноќен клуб а се најдуваше и по некоја дрогичка а се внесуваа и девојки за провод имаше ред и дисциплина додека беа старешините тука а после тоа прав бордел

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
неколку примери од тоа како беше таму каде што бев јас војска
првите 3 месеци доддека трае обуката
1. психолошка подготовка:
-црпење на протечна вода со лопата па да се оди на ручек
-тие што не знаат како да поздравуваат ги поздравуваа рибите во аквариумот со реченицата " господине риба дозволете ми да ви се обратам"
-празнење на светлината од спалната со капа па да се оди на спиење итн...ги има многу
2. физичка подготовка
-кој колку можи толку, има нешто што се вика утринско вежбање составено од 8 вежби ама претежно се прават само склекови демек нешто како најтешки ама има една друга вежба што се вика гуштеров лет и е физички многу потешка
3. обука
3 пробни куршуми, 6 поединечно и 18 рафално за оценка со ак 47
и едно школкско и едно боево со орудието во зависност од родот
до душа тие што беа со БПТ не ни беа на боево а ги отепаа од влечкање нагоре надолу по ридот а колку за информација еден таков тежи 135кг

и нешто околу дисциплината и строгоста по завршувањето на обуката
во павиљонот имаше повеќе алкохол отколку во некој ноќен клуб а се најдуваше и по некоја дрогичка а се внесуваа и девојки за провод имаше ред и дисциплина додека беа старешините тука а после тоа прав бордел

ФРРРРРРРРРРРРРРРРРРР Гуштериииииииииии !!!!!!
:salut:

Член од
3 март 2009
Мислења
6
Поени од реакции
0
eeejjjjjjjj mi se vrekaat spomeni koj ne jadel gips (cajno pecivo)agrokrem tabla cokolado,kompot od suvi slivi i ne vozel dajc ne e vojnik.ekstra rabota bese vojska zaebancii dupenje u zdrav mozok na staresini i itn.naj bolja stvar bese platata e toa bese kraj.

Kajgana Shop

На врв Bottom