Одамна немам прочитано толку....цензурирано од јузер...мудростиПа богами од ко ја укинаа редовната војска, се појќе и појќе педери мамето.
Баш пред некој ден разговарав на оваа тема, и сум за да се врати редовно и задолжително служење во војска. Денешниве м'жи не знаат пушка в раце да фатат, пичлаци на секој крај. Убаво e малку денешнава машка младина да се научи на дисциплина и ред, ако не во војска, каде? Ееее м'жишта брее, такви ве сакаме!
Значи до пред две три години кога имаше задолжително служење воен рок течеше мед и млеко,младината беше дисциплинирана,културна...или имаш амнезија?!Абе нека има војска, после да видиме кој ќе сака да му иде на концерт на слаткаw, ебате младина, без култура и дисциплина, не знаат и улица да минат, ако нема ред, ќе изумрат како загрозени китови.
Па нормално...гледаме како сите кои служеле во АРМ или ЈНА се тооолку дисиплинирани што Бушидо кодексот за нив е пичкин дим...:pos2:Тоа башка што многу станаа шупак мераклии, али покрај нив, и другите се пореметија, можеби не станаа мераклии али затоа постанаа шупци..
Наркоманишта на секој чекор, тепачи на тастатура, и останати дегенерици..
Јас мислам дека треба да има војска, не ради нешто друго, туку поради една обична дисциплина и ред.
Си служел војска?Голема филозофијата е...море цела наука е тоа
А за гасмаски ставање? А за атомска слева? Наука е тоа...море три години него ако не научи уште триИнаку за “учење“ како се “држи“ пушка во рака не се потребни 3 месеци а ни 6 ниту 9.
Ако збориш за послушност и култура, тоа се учи дома од 8 до 10 години...најчесто.Не е поентата во знаењето да испалши краток рафал од калашников или да расклопиш и склопиш пиштол, туку во почитувањето хиерархија, слушањето наредби, некоментирањето наредби и нивно извршување без поговор, дисциплината....итн!
Или коментарот на говорница додека чекаш ред мамо мамо вади ме одавде ќе ја кршам раката .Не е поентата во знаењето да испалши краток рафал од калашников или да расклопиш и склопиш пиштол, туку во почитувањето хиерархија, слушањето наредби, некоментирањето наредби и нивно извршување без поговор, дисциплината....итн!
:pos2::pos2: култура која 90% ја немаме....Ако збориш за послушност и култура, тоа се учи дома од 8 до 10 години...најчесто.
Ако добиеш Директна наредба да ги прекршиш женевските конвенции,и на лице место имаш пет цивили со врзани очи па добиваш наредба да ги стрелаш...Си служел војска?
Онака, ме интересира.
Не е поентата во знаењето да испалши краток рафал од калашников или да расклопиш и склопиш пиштол, туку во почитувањето хиерархија, слушањето наредби, некоментирањето наредби и нивно извршување без поговор, дисциплината....итн!
Ако добиеш Директна наредба да ги прекршиш женевските конвенции,и на лице место имаш пет цивили со врзани очи па добиваш наредба да ги стрелаш...
Е сега ти би ја почитувал хиерархијата???
Командата(а имаш Цивили меѓу кои и жени)..
Ако добиеш Директна наредба да ги прекршиш женевските конвенции,и на лице место имаш пет цивили со врзани очи па добиваш наредба да ги стрелаш...
лесно, наредба или стречаки вод. Бирам да послушам.Ако добиеш Директна наредба да ги прекршиш женевските конвенции,и на лице место имаш пет цивили со врзани очи па добиваш наредба да ги стрелаш...
Нишо, пукај и мижи, јебига.Ако не пукаш ојде ти јабана....на раскршчу си, висок морално - етички проблем, а хиерархијата мора да се почитува, не може поинаку, така функционираат работите.
И сега шо прајме?
Јас би го Испукал Офицерот кој ми ја издаде наредбата-само мртов е достоен да ја носи и претставува државата за која се бори.лесно, наредба или стречаки вод. Бирам да послушам.
Нишо, пукај и мижи, јебига.