Регресија

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Се освен Љубовта нема цел.
И Ipsissimus очигледно си се определил за темната страна за која си загрижен дали ќе опстои.
Имаш погрешно сваќање мислиш дека Бог ќе го уништи сето она што е зло и сите оние
што избрале темнина.
Не тоа не е така Бог односно Љубовта само создава живот креира подарува не се
брани и одмаздува неизмерна е Неговата милост.

Она што уништува и згаснува живот она од што се плашат оние кои го избрале нечистото е
всушност тоа што тие постанале.
Злото уништува се па и самото себе затоа што таква е неговата природа и кога наскоро ќе нема од
каде да црпи енергија ќе почне да се уништува самото себе.
Хиерархијата на злото е поставена врз корист и измама сила и нечистост, зарем таков водач може да се избере во кого се е спротивно на Љубовта и животот?

Но сеуште има време за пресврт и преобразба време да прозбори нашето срце доколку избереме да
го слушнеме.

Можеби ќе разбереш дека љубовта е целта на постоењето
затоа што животот има цел да постои низ вечноста,
а злото само негира и уништува само онаму каде
што нема љубов.
Затоа што каде има Љубов нема зло, поголема сила
од Љубовта непостои.
Не сум воопшто загрижен за ниедна страна, затоа што сум сто проценти сигурен дека ќе опстојат сите двојности, поларности или спротивности, без разлика како јас или ти ги перцепираме и доживуваме. Бог не е само љубов, бог е и она што најмногу го мразиш, затоа што бог и постоењето се едно исто! Злото и доброто постојат на наше човечко ниво на перцепција и контемплација, на апсолутно или ниво на апсолутот, непостои добро и зло!
Било кој ентитет е невозможно да се изолира од било која поларност, тоа е една работа, друга е тоа што термините добро и зло, не се нешто неменливо и идентично за сите. Тоа што за некого е добро, за некој друг е зло и обратно.
Инаку време за преобразба ќе има се додека има и време, а целта на постоењето не е ниту љубовта, ниту омразата, ниту доброто ниту злото! Целта е искусувањето и на двете поларности. Како што кажува и една стара поговорка: "Додека не ја видиш ноќта, нема да знаеш што е денот".
Во хинду религијата на пример богот Шива е еквивалент на ѓаволот од христијанството, тој е уништувачот, но хиндуизмот не само што не го оцрнува и не го прогласува за непотребен, туку напротив, го смета за екстремно битен во циклусот на постоењето. Шива е алката која уништува, за да може постојано да се создава.
Како што си имаат свои храмови и почит и останатите богови, така си има и Шива, бидејќи оваа древна религија ја сватила важноста и на двете поларности.
За да постои хармонија, мора да постои рамнотежа, а таа е невозможна со фаворизирање на една и напаѓање на другата поларност.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Се освен Љубовта нема цел.
И Ipsissimus очигледно си се определил за темната страна за која си загрижен дали ќе опстои.
Имаш погрешно сваќање мислиш дека Бог ќе го уништи сето она што е зло и сите оние
што избрале темнина.
Не тоа не е така Бог односно Љубовта само создава живот креира подарува не се
брани и одмаздува неизмерна е Неговата милост.

Она што уништува и згаснува живот она од што се плашат оние кои го избрале нечистото е
всушност тоа што тие постанале.
Злото уништува се па и самото себе затоа што таква е неговата природа и кога наскоро ќе нема од
каде да црпи енергија ќе почне да се уништува самото себе.
Хиерархијата на злото е поставена врз корист и измама сила и нечистост, зарем таков водач може да се избере во кого се е спротивно на Љубовта и животот?

Но сеуште има време за пресврт и преобразба време да прозбори нашето срце доколку избереме да
го слушнеме.

Можеби ќе разбереш дека љубовта е целта на постоењето
затоа што животот има цел да постои низ вечноста,
а злото само негира и уништува само онаму каде
што нема љубов.
Затоа што каде има Љубов нема зло, поголема сила
од Љубовта непостои.
Совршено зло и совршено добро не постои. Плус, и двата термини се релативни - не значат исто за секој и во било кое доба од историјата. Доброто не може да постои без злото. Темницата без светлоста. Јин Јанг.

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Совршено зло и совршено добро не постои. Плус, и двата термини се релативни - не значат исто за секој и во било кое доба од историјата. Доброто не може да постои без злото. Темницата без светлоста. Јин Јанг.

Ние сме светлост тоа е стадиум на душата пред да биде Светлина, сегашната наша природа е дуална но нашата
суштина она што вистински сме ние е Љубов односно Светлина.
Кога ќе се преобрази човештвото секоја душа која ќе избере ќе биде Светлина и ќе нема ништо во неа што не е од Љубовта.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Ние сме светлост тоа е стадиум на душата пред да биде Светлина, сегашната наша природа е дуална но нашата
суштина она што вистински сме ние е Љубов односно Светлина.
Кога ќе се преобрази човештвото секоја душа која ќе избере ќе биде Светлина и ќе нема ништо во неа што не е од Љубовта.
Ама тоа може да се случи на некое друго ниво, на оваа планета дуалноста ќе си постои. Ова е предаторски свет.

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Ама тоа може да се случи на некое друго ниво, на оваа планета дуалноста ќе си постои. Ова е предаторски свет.
Промената е започната наскоро ќе живееме во свет на Љубовта.

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Каде ќе биде тој свет на љубов? Овде, во оваа димензија?
Тука на Земјата ќе има воозобновување на рајската градина,
ќе учиме само преку љубовта, во четвртата димензија во која веќе навлегуваме.
Ќе нема веќе страв и страдање поради еволуцијата на душата поради
преобразбата од светлост во Светлина.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Тука на Земјата ќе има воозобновување на рајската градина,
ќе учиме само преку љубовта, во четвртата димензија во која веќе навлегуваме.
Ќе нема веќе страв и страдање поради еволуцијата на душата поради
преобразбата од светлост во Светлина.
Четврта димензија е времето, и ние сме во таа димензија одкако сме создадени. Инаку елиминирање на било која поларност е невозможно, без разлика за која димензија и да станува збор! Поларности не постојат само на највисокото ниво на постоење, на нивото од кое се почнува и се завршува, а тоа е нивото на апсолутот.
Се додека постои љубовта, ќе постои и омразата, се додека постои радоста, ќе постои и тагата! Земи магнет и скрши го на два дела за да ги одвоиш половите, ќе видиш дека и двата дела пак ќе бидат поларни! Тоа е закон на овој универзум, закон на секој ентитет во него!
Тоа е "образот" според кој креаторот ја создал својата креација! Сите физички закони, сите особини во универзумот се раководат според правилото на дуалноста. За секоја акција следи соодветна реакција, за да постои големо, мора да постои и мало, за да има топло, мора да има ладно.....итн, итн!

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Четврта димензија е времето, и ние сме во таа димензија одкако сме создадени. Инаку елиминирање на било која поларност е невозможно, без разлика за која димензија и да станува збор! Поларности не постојат само на највисокото ниво на постоење, на нивото од кое се почнува и се завршува, а тоа е нивото на апсолутот.
Се додека постои љубовта, ќе постои и омразата, се додека постои радоста, ќе постои и тагата! Земи магнет и скрши го на два дела за да ги одвоиш половите, ќе видиш дека и двата дела пак ќе бидат поларни! Тоа е закон на овој универзум, закон на секој ентитет во него!
Тоа е "образот" според кој креаторот ја создал својата креација! Сите физички закони, сите особини во универзумот се раководат според правилото на дуалноста. За секоја акција следи соодветна реакција, за да постои големо, мора да постои и мало, за да има топло, мора да има ладно.....итн, итн!
Погрешно е тоа што го имаш напишано, и злото и она што е спротивно на љубовта го браниш зошто се преправаш.
Закоравени во злото се само некои магови знаеш оние луѓе кај кои некогаш некои нелуѓе одат да порачаат магија за
да им наштедат на некој на кого му завидуваат или мразат.
Зарем си навлечен во некоја сатанистичка секта па вакви ставови да имаш, промени го ставот
следи ја љубовта и Светлината тоа во суштина е секој човек без разлика што и да има направено во животот.
Секој човек има право да живее живот исполнет со љубов среќа радост духовност и се она што е убаво
во тоа е големината на љубовта таа сето тоа ни го нуди безрезервно ако тоа го отфрлиме тогаш тоа навистина е грев
спрема себе и Оној Кој те создал.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Погрешно е тоа што го имаш напишано, и злото и она што е спротивно на љубовта го браниш зошто се преправаш.
Закоравени во злото се само некои магови знаеш оние луѓе кај кои некогаш некои нелуѓе одат да порачаат магија за
да им наштедат на некој на кого му завидуваат или мразат.
Зарем си навлечен во некоја сатанистичка секта па вакви ставови да имаш, промени го ставот
следи ја љубовта и Светлината тоа во суштина е секој човек без разлика што и да има направено во животот.

Секој човек има право да живее живот исполнет со љубов среќа радост духовност и се она што е убаво
во тоа е големината на љубовта таа сето тоа ни го нуди безрезервно ако тоа го отфрлиме тогаш тоа навистина е грев
спрема себе и Оној Кој те создал.
Погрешен е твојот заклучок дека го бранам злото! Јас само ти укажувам дека непостои апсолутно добро и апсолутно зло, тие термини се релативни во однос на различни индивидуи, тоа што за тебе е зло, за некој не е, и обратно.
Јас практикувам ритуална магија пријателе, и стварно незнам од каде ти е таа идеја дека оној што е маг е закоравен во злото?!
Магијата не е ниту добра ниту зла, таа е средство - алатка! Дали ножот е зол или оној кој го користи? И дали сите кој користат нож се зли? Дали и куварите или домаќинките се зли?
Јас никаде нереков дека треба да го отфрлиме духовното или да ја отфрлиме љубовта, туку само ти посочив дека не е можно поларностите да се одвојат, не е можно да се уништи било која поларност, затоа што тие заедно ја сочинуваат целината! Ако се обидеш да елиминираш една од нив, ја нарушуваш рамнотежата, а со тоа и хармонијата.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Погрешен е твојот заклучок дека го бранам злото! Јас само ти укажувам дека непостои апсолутно добро и апсолутно зло, тие термини се релативни во однос на различни индивидуи, тоа што за тебе е зло, за некој не е, и обратно.
Јас практикувам ритуална магија пријателе, и стварно незнам од каде ти е таа идеја дека оној што е маг е закоравен во злото?!
Магијата не е ниту добра ниту зла, таа е средство - алатка! Дали ножот е зол или оној кој го користи? И дали сите кој користат нож се зли? Дали и куварите или домаќинките се зли?
Јас никаде нереков дека треба да го отфрлиме духовното или да ја отфрлиме љубовта, туку само ти посочив дека не е можно поларностите да се одвојат, не е можно да се уништи било која поларност, затоа што тие заедно ја сочинуваат целината! Ако се обидеш да елиминираш една од нив, ја нарушуваш рамнотежата, а со тоа и хармонијата.
И јас се сложувам. Недуалност може да постои само на повисоките нивоа на свест. Овде, на Земјата тоа е невозможно. Никогаш нема тоа да се деси.

Не сфаќајте се буквално луѓе! Кога пишува негде за живот и место без дуалности кајшто лав до јагне ќе лежи - тоа не е овде буквално.

Зар сите заборавија овие денови што е тоа алегорија?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
И јас се сложувам. Недуалност може да постои само на повисоките нивоа на свест. Овде, на Земјата тоа е невозможно. Никогаш нема тоа да се деси.

Не сфаќајте се буквално луѓе! Кога пишува негде за живот и место без дуалности кајшто лав до јагне ќе лежи - тоа не е овде буквално.

:smir:

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236

Магијата всушност е енергетски образец односно програма со која се нарушува текот на биоенергијата до жртвата и доаѓа до болест
или состојба доколку личноста нема духовен имунитет но доколку има тоа неможе да наштети, а се користи и за други цели.
Тоа да го користиш за помагање на постигнување цели на луѓе кои немаат вистинска и возвишена цел во однос на тоа што го бараат од
тебе не е во склад со Господ.
Човеку знаеш ли ти за кого работиш зарем мислиш дека таа дарба и знаење ја имаш од Бог, не тоа е од спротивната природа.
Ти можеби мислиш дека преку тебе Бог помага но вистински се помага преку молитва или пренесување на енергија преку
љубовната вибрација во себе.
Значи ако веќе ја имаш таа сензитивност и знаење користи го за вистински цели за духовен развој и служење на Бог.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444

Или има или нема алегорија во Писмото, или се прифаќа буквално како што е дадено за Објава и Негово послание или не се прифаќа...:)
Проблемот е во годината 2011 vs. 150-400 AD и во неможноста за постапување према дадените упатства од тоа време...
Но тоа не е проблем, важно е да се припаѓа на некоја имагинарна заедница во која религиозниот нема да се чуствува осамено и неудобно.
Па така имаме и христијани кои веруваат во реинкарнација и регресија...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Магијата всушност е енергетски образец односно програма со која се нарушува текот на биоенергијата до жртвата и доаѓа до болест
или состојба доколку личноста нема духовен имунитет но доколку има тоа неможе да наштети, а се користи и за други цели.
Тоа да го користиш за помагање на постигнување цели на луѓе кои немаат вистинска и возвишена цел во однос на тоа што го бараат од
тебе не е во склад со Господ.
Човеку знаеш ли ти за кого работиш зарем мислиш дека таа дарба и знаење ја имаш од Бог, не тоа е од спротивната природа.
Ти можеби мислиш дека преку тебе Бог помага но вистински се помага преку молитва или пренесување на енергија преку
љубовната вибрација во себе.
Значи ако веќе ја имаш таа сензитивност и знаење користи го за вистински цели за духовен развој и служење на Бог.
Не е точно дека со користење на магијата доаѓа до болест! Тоа лично го тврдам и јас самиот сум пример и доказ дека не е така!
Многу пати сум изведувал ритуали, сум ја користел магијата како начин и средство за да постигнам одредени цели, и никогаш сум немал негативни последици по моето здравје!
Јас не сум нешто одвоено од бог, како што не си ни ти, ниту кој и да било друг! Бог е постоењето, бог едностано "Е" Универзумот и се во него е материјална манифестација на апсолутот, на субјективното. Што значи дека моите постапки, се постапки на апсолутот, но на ова ниво на кое сум јас! Како што јас се надградувам и еволуирам духовно, се доближувам повеќе и повеќе до повисоките нивоа!

Kajgana Shop

На врв Bottom