Револтот на Ламбе Алабаковски, Je suis Lambe Alabakovski

Член од
18 јуни 2021
Мислења
285
Поени од реакции
618
Другар, чим почнуваш со првата реченица и го браниш отварањето, за мене тоа е доволно да разберам дека си бот што очигледно мора тука да го поти.

Најтрагично е што си копиљ од 18/19/20 години. Од вас луѓе нема да биде.
Гледам ти па стариот мудрец кој не го разбира концептот на цивилизирана држава со владеење на законите и селективно си оправдува кривични дела по тоа каде му лежат криво-левите национални чувства.

Ок те пофалив ама гледам дека си ретардиран.
ЧИЕ ИМЕ НОСИ ТОЈ КУЛТУРЕН КЛУБ И ШТО ТОЈ ПРЕТСТАВУВА ЗА МАКЕДОНЦИТЕ?
Ајде генијалецу кажи ми ако Ванче Михајлов е контраверзна фигура како го прави тој културен клуб незаконски и мета на пиромани?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.861
Поени од реакции
50.276
Треба дозвола од државата да формираш "Културен Клуб"? Ајде те молам посочи каде го пишува тоа во законот.
Заповјадај моето момче.

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ПРАВДА НЕ ДАДЕ ДОЗВОЛА ЗА ИМЕТО „ВАНЧО МИХАЈЛОВ“ Јавноста со право реагира!

„Овие неколку денови слушаме остри реакции околу името на културниот центар Иван Михајлов. Јавноста со право реагира. Се постави и прашањето околу тоа кој државен орган дозволил да се регистрира здружение под тоа име. Надлежен за регистрирање на здруженијата е Централен регистар. Доколку во името на здружението е внесено име и презиме на историска и друга позната личност, се бара нејзина согласност, ако е почината – согласност од нејзини сродници до трет степен во права линија, а доколку такви не постојат, согласност дава Министерството за правда. Во 2019 година кога е регистрирано ова здружение, побарано е одобрение од Министерството за правда. Министерството тогаш не дало одобрение за употреба на името Иван Михајлов. Министерството за правда го известило и подносителот на барањето дека не може да даде согласност за употреба на името Иван Михајлов“, напиша Дескоска на Фејсбук.

Не, не очекувам да реагирате за овој престап и очигледен криминален чин. Правдата ја барате и гледате таму кај што ви чини. Во тоа сте исти со арнатутските соборци.

Член од
16 ноември 2020
Мислења
868
Поени од реакции
2.014
Само да кажам на оние кои не знаат: Vasileos е татар, не очекуваjте нешто добро и паметно од него да прочитате.

@Vasileos

Што не си отвориш една посебна тема и да си пишете татарите заедно на едно место?

Еве еден предлог за темата: Ние сме татари, многу ни е убаво да сереме во македонски форум и уште поубаво кога никоj не нè банирал досега.

Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347
Гледам ти па стариот мудрец кој не го разбира концептот на цивилизирана држава со владеење на законите и селективно си оправдува кривични дела по тоа каде му лежат криво-левите национални чувства.

Ајде генијалецу кажи ми ако Ванче Михајлов е контраверзна фигура како го прави тој културен клуб незаконски и мета на пиромани?
Те молам не се глупирај.

Член од
18 јуни 2021
Мислења
285
Поени од реакции
618
Заповјадај моето момче.

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ПРАВДА НЕ ДАДЕ ДОЗВОЛА ЗА ИМЕТО „ВАНЧО МИХАЈЛОВ“ Јавноста со право реагира!

Не, не очекувам да реагирате за овој престап и очигледен криминален чин. Правдата ја барате и гледате таму кај што ви чини. Во тоа сте исти со арнатутските соборци.
Тоа е пост на бившата Министерска за правда, и еве ти коментар подолу:
Согласно цитираните законски одредби, Министерството за правда нема надлежност да се произнесе за користење на име на историска личност во име на здружение на граѓани или друг субјект. Тоа е она што Министерството требало да одговори.
Министерството не се прашува и нема како да даде или да не даде согласност. Затоа, формулацијата во завршната реченица во известувањето е правно несоодветна бидејќи со неа министерството излегува надвор од својата надлежност.
Се согласувам дека е потребно унапредување на законската рамка.
После кој бившата министерска се согласува и вели дека да но треба да внесиме измени во законот и практично да внесиме забранети имиња, што значи драпај си јајцата ти е ова.

Дури и во случај законот експлицитно да вели дека треба дозвола од министерство за правда, тогаш Ламброс можеше да направи протест, да поднесе граѓанска тужба или било што друго а не да се става над законот.

Те молам не се глупирај.
Елаборирај те молам.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Не знаев дека со бугар се објаснувам. А сумљив ми беше. Те трпат премногу, ете ти демократија за да не плачеш.

И да не заборавам, татарче, убаво си го научил македонскиот јазик, за тоа капа скидам нема муабет.

Еве ти едно видео (пишти на 0.35с):

Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347
Тоа е пост на бившата Министерска за правда, и еве ти коментар подолу:

После кој бившата министерска се согласува и вели дека да но треба да внесиме измени во законот и практично да внесиме забранети имиња, што значи драпај си јајцата ти е ова.

Дури и во случај законот експлицитно да вели дека треба дозвола од министерство за правда, тогаш Ламброс можеше да направи протест, да поднесе граѓанска тужба или било што друго а не да се става над законот.

Елаборирај те молам.
Хрррк Пу. Елаборирано.

Член од
18 јуни 2021
Мислења
285
Поени од реакции
618
Не знаев дека со бугар се објаснувам. А сумљив ми беше. Те трпат премногу, ете ти демократија за да не плачеш.

И да не заборавам, татарче, убаво си го научил македонскиот јазик, за тоа капа скидам нема муабет.

Еве ти едно видео (пишти на 0.35с):

Не сум бугарин, но и да бев, немаше да морам да го учам јазикот, оти нели, ист е со бугарскиот.

Инаку за видеото лол, кој бумерски менталитет, тооо ги тепааавнеее во фуТболо и му покажавме кој ги описмении господе cringe.

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.750
Поени од реакции
1.014
Алал да му е на Ламбе , ама направил една грешка ...требало сите ко ќе се внатре , да ја блокира вратата однадвор и потоа да ја запали ... ај другиот пат некој друг битолчанец така ќе направи .

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Не сум бугарин, но и да бев, немаше да морам да го учам јазикот, оти нели, ист е со бугарскиот.

Инаку за видеото лол, кој бумерски менталитет, тооо ги тепааавнеее во фуТболо и му покажавме кој ги описмении господе cringe.
Ќе пукнеш од мука нели? :ROFLMAO:

Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347

Хрррк пу. Среќа ваквите ко тебе се малцинство ќе покрекате малку и ќе си влезете во дупката.

Член од
18 јуни 2021
Мислења
285
Поени од реакции
618
Хрррк пу. Среќа ваквите ко тебе се малцинство ќе покрекате малку и ќе си влезете во дупката.
И ќе останат таквите како вас, исфрустрирани пиромани и плукачи, која екипа еј.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.379
Поени од реакции
10.292
како треба СТАНДАРДНО да работи полицијата во една цивилизирана држава, тоа што не работеше така за дивите албанци тоа е веќе друг проблем.
Ем се си знаеш, ем се правиш на тошо, па уште приказни ни кажуваш....ај поздрав.:tapp:

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.976
Поени од реакции
8.651
На стринати, ај сега ела запали ми ја куќата оти немаш друг аргумент.

Не, јас не го оправдувам ни едното ни другото.

Значи тоа што Ламбе одма го собраја и го однесоја е како треба СТАНДАРДНО да работи полицијата во една цивилизирана држава, тоа што не работеше така за дивите албанци тоа е веќе друг проблем.

Кои ментални гимнастики ги правите, да не ви сум во главата.
Додека имаме вакви егземплари ко тебе во македонското општество и додека не се испратат сите на босфор, цел живот гемиџиски ортоми да сучат, нема да тргне напред државата. Ама се во свое време...

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Василе сака да ви каже да не бидеме шиптаpи туку цивилизирани луѓе и за ова е 10000% во право.

Да ве потсетам дека тој блгарски клуб носи име на крвник и негатор на Македонците.
Да глумиш цивилизиран во вакво нецивилизирано општество значи да те нема, да не постоиш.

Видете што се случува во глобални рамки и кои методи ги користат истите тие кои што ги измислија таквите флоскули за некакви си цивилизациски вредности и дијалог, инклузија и мултикултурализам.

Патем речено добар дел од рајата ниту знае за ликот и делото на Ванчо Михајлов, ниту се интересира да разбере.

Kajgana Shop

На врв Bottom