Револтот на Ламбе Алабаковски, Je suis Lambe Alabakovski

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Да, тоа што албанците што дивеа и не беа осудени е неправда, но тоа не значи дека треба да дозволиме Ламбе да пали куќи низ Битола.
Чив шпиун си ти, кажи си ајде.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.810
Поени од реакции
21.561
Да, тоа што албанците што дивеа и не беа осудени е неправда, но тоа не значи дека треба да дозволиме Ламбе да пали куќи низ Битола.
Еве и да палеле и колеле албанците, и да не плаќале данок, и воопшто никој да не е осуден пошто се албанци тоа не значи дека Ламбе ... - Класична комуњарска поговорка !!!!

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.379
Поени од реакции
10.294
Да, тоа што учките не беа осудени е неправда, но тоа не значи дека треба да дозволиме Ламбе да пали куќи низ Битола.
Не си прочитал убаво што пишав, а и линкот очигледно си го пропуштил....Ламбе одма го однесоа у притвор а оние што кршеа,палеа и фрлаа бои на фасадите , не ги ни пипнаа...е на таа правда, неправда, мислев.
Ее..сега ако има некоја смислена позадина на овој настан, па Ламбе наш да се офајди, да се збогати, па после да ја дувне во Америка, тоа е нешто сосема друго, но ќе се дознае уште малку која политичка мандра се игра.

Член од
18 јуни 2021
Мислења
285
Поени од реакции
618
Чив шпиун си ти, кажи си ајде.
На стринати, ај сега ела запали ми ја куќата оти немаш друг аргумент.

Еве и да палеле и колеле албанците, и да не плаќале данок, и воопшто никој да не е осуден пошто се албанци тоа не значи дека Ламбе ... - Класична комуњарска поговорка !!!!
Не, јас не го оправдувам ни едното ни другото.

Не си прочитал убаво што пишав, а и линкот очигледно си го пропуштил....Ламбе одма го однесоа у притвор а оние што кршеа,палеа и фрлаа бои на фасадите , не ги ни пипнаа...е на таа правда, неправда, мислев.
Ее..сега ако има некоја смислена позадина на овој настан, па Ламбе наш да се офајди, да се збогати, па после да ја дувне во Америка, тоа е нешто сосема друго, но ќе се дознае уште малку која политичка мандра се игра.
Значи тоа што Ламбе одма го собраја и го однесоја е како треба СТАНДАРДНО да работи полицијата во една цивилизирана држава, тоа што не работеше така за дивите албанци тоа е веќе друг проблем.

Кои ментални гимнастики ги правите, да не ви сум во главата.

Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347
Мислев некој пијан дедо го палел ванчета а тоа да ти било Војвода Алабаковски.
Ќе остане запишан во модерната македонска историја како пример за непокор и саможртва во моментите кога сме нападнати од сите страни.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
На стринати, ај сега ела запали ми ја куќата оти немаш друг аргумент.
Друже, ако не разбираш зошто контрираме на ова тогаш нема поента за дискусија. Ако ти фаќа тоа акалот, ќе разбереше до сега која е поентава на дискусијата.

Ако можат сите други околу нас, да бранат се и сешто што ќе се направи во државава, тешки криминали, убиства, дрога и шверц, и се тоа да проѓа лагано... тогаш прости ми што за мене ова е тотално небитно и се надевам дека ќе излезе со лесна казна условна или домашен притвор.

Со самото тоа што ми релативизираш ми ствараш одбивност. Као ти си цел „ол ин за правда, не оправдувам криминали“. Класичен комуњар, ситна душа. Бркај работа бе.

ps: Сеа глеам дури се повторувам со @Ryan Giggs. Очигледно е дури...

Член од
18 јуни 2021
Мислења
285
Поени од реакции
618
Друже, ако не разбираш зошто контрираме на ова тогаш нема поента за дискусија. Ако ти фаќа тоа акалот, ќе разбереше до сега која е поентава на дискусијата.

Ако можат сите други околу нас, да бранат се и сешто што ќе се направи во државава, тешки криминали, убиства, дрога и шверц, и се тоа да проѓа лагано... тогаш прости ми што за мене ова е тотално небитно и се надевам дека ќе излезе со лесна казна условна или домашен притвор.

Со самото тоа што ми релативизираш ми ствараш одбивност. Као ти си цел „ол ин за правда, не оправдувам криминали“. Класичен комуњар, ситна душа. Бркај работа бе.

ps: Сеа глеам дури се повторувам со @Ryan Giggs. Очигледно е дури...
Не, или живееме во цивилизирана држава каде владее законот, или албанци и Ламбровци ќе палат дуќани и селективно ќе си оправдувате единствено врз тоа каде емоциите ви тежнеат. Значи не ми се верува дека ова морам да им го објаснувам на претпоставувам возразни луѓе.

Јас абсолутно не релативизирам ништо, вие релативизирате и правите ментални гимнастики за да оправдате пироман фатен живарка, јас сум за абсолутно и неселективно имплементирање на правдата.

Иронично комуњар што ме викате кога криво-левите од Левица се најголемите папагали моментално за Ламбе, и тие како вас пропагираат пироманија и палење на тие со кои не се согласувате.

Циркус и циркузанти.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.861
Поени од реакции
50.277
Вие, гладните за правда, не требаше и да дозволите тоа здружение да се формира без дозвола од Министерство за правда, ама во тој случај не бевте нешто заинтересирани за правда и поредок.
Вака правдољубив, верувам ќе се сложиш дека треба да се казни основачот, кој сигурно знаел што прави и институцијата(централен регистар) што ја заобиколила постапката...
Или можеби ако се обиде некој да го казни основачот, ќе биде тоа уште еден пример натиск и репресија срешту блгарите од страна на УДБАКОСОЗНА и секако, неодминливиот Синиша Алексовски.

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.538
Поени од реакции
2.665
Да му го бричите на Ламбета со џамче зелено

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Не, или живееме во цивилизирана држава каде владее законот, или...
Е со ова ќе си го *испринташ после на А3 формат и стој на Мавровка.

Не ми објаснувај како треба една функционална и правна држава да функционира. Со самото тоа што толку фама се крева за Ламбе е доказ дека сме фушерај. Ламбе ќе го затвориме и сите проблеми ќе ни се решат.

На сите глупости во државава буквално ме заболе за ова, не знам како да ти кажам. Не ме дира дали запалил или не. Му посакувам се најдобро во животот.

Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347
Василе сака да ви каже да не бидеме шиптаpи туку цивилизирани луѓе и за ова е 10000% во право.

Да ве потсетам дека тој блгарски клуб носи име на крвник и негатор на Македонците.

Член од
18 јуни 2021
Мислења
285
Поени од реакции
618
Вие, гладните за правда, не требаше и да дозволите тоа здружение да се формира без дозвола од Министерство за правда, ама во тој случај не бевте нешто заинтересирани за правда и поредок.
Вака правдољубив, верувам ќе се сложиш дека треба да се казни основачот, кој сигурно знаел што прави и институцијата(централен регистар) што ја заобиколила постапката...
Или можеби ако се обиде некој да го казни основачот, ќе биде тоа уште еден пример натиск и репресија срешту блгарите од страна на УДБАКОСОЗНА и секако, неодминливиот Синиша Алексовски.
Треба дозвола од државата да формираш "Културен Клуб"? Ајде те молам посочи каде го пишува тоа во законот.

Да му го бричите на Ламбета со џамче зелено
Ќе го бричат Ламбета в затвор каде припаѓаат пиромани како него.

Е со ова ќе си го *испринташ после на А3 формат и стој на Мавровка.

Не ми објаснувај како треба една функционална и правна држава да функционира. Со самото тоа што толку фама се крева за Ламбе е доказ дека сме фушерај. Ламбе ќе го затвориме и сите проблеми ќе ни се решат.

На сите глупости во државава буквално ме заболе за ова, не знам како да ти кажам. Не ме дира дали запалил или не. Му посакувам се најдобро во животот.
Значи ти пак релативизираш, ако некој убил некого пример и незаконски го ослободиле од кривична одговорност, по твоја логика значи дека и јас можам да одам да убијам некој и да не лежам.

Јас пример ама ИЧ не ги сакам Французите, абе ич, и сега јас следен пат кога ќе сум Битола ќе фатам и ќе им го запалам конзулатот, и ќе им се посерам на француските гробишта, според твојата дефиниција за правда и владеење на закон, јас имам право да го направам тоа и да не бидам гонет.

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.892
Поени од реакции
6.166
Уште чекаме да бидат фатени и осудени сите тие кои го палеа македонското знаме. Ама некако слабо им оди на комшивските МВР-а со гонење на криминалот. Нека се огледаат на нашето колку е ефикасно. :)

Нека биде ова на Ламбе капка што ќе ја прелие чашата на Македонецот, конечно да се освести и да си ги земе работите во свои раце.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Треба дозвола од државата да формираш "Културен Клуб"? Ајде те молам посочи каде го пишува тоа во законот.

Ќе го бричат Ламбета в затвор каде припаѓаат пиромани како него.

Значи ти пак релативизираш, ако некој убил некого пример и незаконски го ослободиле од кривична одговорност, по твоја логика значи дека и јас можам да одам да убијам некој и да не лежам.

Јас пример ама ИЧ не ги сакам Французите, абе ич, и сега јас следен пат кога ќе сум Битола ќе фатам и ќе им го запалам конзулатот, и ќе им се посерам на француските гробишта, според твојата дефиниција за правда и владеење на закон, јас имам право да го направам тоа и да не бидам гонет.
Другар, чим почнуваш со првата реченица и го браниш отварањето, за мене тоа е доволно да разберам дека си бот што очигледно мора тука да го поти.

Најтрагично е што си копиљ од 18/19/20 години. Од вас луѓе нема да биде.

Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347
Ок те пофалив ама гледам дека си ретардиран.
ЧИЕ ИМЕ НОСИ ТОЈ КУЛТУРЕН КЛУБ И ШТО ТОЈ ПРЕТСТАВУВА ЗА МАКЕДОНЦИТЕ?

Kajgana Shop

На врв Bottom