- Член од
- 28 август 2009
- Мислења
- 1.529
- Поени од реакции
- 3.174
Чив шпиун си ти, кажи си ајде.Да, тоа што албанците што дивеа и не беа осудени е неправда, но тоа не значи дека треба да дозволиме Ламбе да пали куќи низ Битола.
Чив шпиун си ти, кажи си ајде.Да, тоа што албанците што дивеа и не беа осудени е неправда, но тоа не значи дека треба да дозволиме Ламбе да пали куќи низ Битола.
Еве и да палеле и колеле албанците, и да не плаќале данок, и воопшто никој да не е осуден пошто се албанци тоа не значи дека Ламбе ... - Класична комуњарска поговорка !!!!Да, тоа што албанците што дивеа и не беа осудени е неправда, но тоа не значи дека треба да дозволиме Ламбе да пали куќи низ Битола.
Не си прочитал убаво што пишав, а и линкот очигледно си го пропуштил....Ламбе одма го однесоа у притвор а оние што кршеа,палеа и фрлаа бои на фасадите , не ги ни пипнаа...е на таа правда, неправда, мислев.Да, тоа што учките не беа осудени е неправда, но тоа не значи дека треба да дозволиме Ламбе да пали куќи низ Битола.
На стринати, ај сега ела запали ми ја куќата оти немаш друг аргумент.Чив шпиун си ти, кажи си ајде.
Не, јас не го оправдувам ни едното ни другото.Еве и да палеле и колеле албанците, и да не плаќале данок, и воопшто никој да не е осуден пошто се албанци тоа не значи дека Ламбе ... - Класична комуњарска поговорка !!!!
Значи тоа што Ламбе одма го собраја и го однесоја е како треба СТАНДАРДНО да работи полицијата во една цивилизирана држава, тоа што не работеше така за дивите албанци тоа е веќе друг проблем.Не си прочитал убаво што пишав, а и линкот очигледно си го пропуштил....Ламбе одма го однесоа у притвор а оние што кршеа,палеа и фрлаа бои на фасадите , не ги ни пипнаа...е на таа правда, неправда, мислев.
Ее..сега ако има некоја смислена позадина на овој настан, па Ламбе наш да се офајди, да се збогати, па после да ја дувне во Америка, тоа е нешто сосема друго, но ќе се дознае уште малку која политичка мандра се игра.
Друже, ако не разбираш зошто контрираме на ова тогаш нема поента за дискусија. Ако ти фаќа тоа акалот, ќе разбереше до сега која е поентава на дискусијата.На стринати, ај сега ела запали ми ја куќата оти немаш друг аргумент.
Не, или живееме во цивилизирана држава каде владее законот, или албанци и Ламбровци ќе палат дуќани и селективно ќе си оправдувате единствено врз тоа каде емоциите ви тежнеат. Значи не ми се верува дека ова морам да им го објаснувам на претпоставувам возразни луѓе.Друже, ако не разбираш зошто контрираме на ова тогаш нема поента за дискусија. Ако ти фаќа тоа акалот, ќе разбереше до сега која е поентава на дискусијата.
Ако можат сите други околу нас, да бранат се и сешто што ќе се направи во државава, тешки криминали, убиства, дрога и шверц, и се тоа да проѓа лагано... тогаш прости ми што за мене ова е тотално небитно и се надевам дека ќе излезе со лесна казна условна или домашен притвор.
Со самото тоа што ми релативизираш ми ствараш одбивност. Као ти си цел „ол ин за правда, не оправдувам криминали“. Класичен комуњар, ситна душа. Бркај работа бе.
ps: Сеа глеам дури се повторувам со @Ryan Giggs. Очигледно е дури...
Вие, гладните за правда, не требаше и да дозволите тоа здружение да се формира без дозвола од Министерство за правда, ама во тој случај не бевте нешто заинтересирани за правда и поредок.Да, тоа што албанците што дивеа и не беа осудени е неправда, но тоа не значи дека треба да дозволиме Ламбе да пали куќи низ Битола.
Е со ова ќе си го *испринташ после на А3 формат и стој на Мавровка.Не, или живееме во цивилизирана држава каде владее законот, или...
Треба дозвола од државата да формираш "Културен Клуб"? Ајде те молам посочи каде го пишува тоа во законот.Вие, гладните за правда, не требаше и да дозволите тоа здружение да се формира без дозвола од Министерство за правда, ама во тој случај не бевте нешто заинтересирани за правда и поредок.
Вака правдољубив, верувам ќе се сложиш дека треба да се казни основачот, кој сигурно знаел што прави и институцијата(централен регистар) што ја заобиколила постапката...
Или можеби ако се обиде некој да го казни основачот, ќе биде тоа уште еден пример натиск и репресија срешту блгарите од страна на УДБАКОСОЗНА и секако, неодминливиот Синиша Алексовски.
Ќе го бричат Ламбета в затвор каде припаѓаат пиромани како него.Да му го бричите на Ламбета со џамче зелено
Значи ти пак релативизираш, ако некој убил некого пример и незаконски го ослободиле од кривична одговорност, по твоја логика значи дека и јас можам да одам да убијам некој и да не лежам.Е со ова ќе си го *испринташ после на А3 формат и стој на Мавровка.
Не ми објаснувај како треба една функционална и правна држава да функционира. Со самото тоа што толку фама се крева за Ламбе е доказ дека сме фушерај. Ламбе ќе го затвориме и сите проблеми ќе ни се решат.
На сите глупости во државава буквално ме заболе за ова, не знам како да ти кажам. Не ме дира дали запалил или не. Му посакувам се најдобро во животот.
Другар, чим почнуваш со првата реченица и го браниш отварањето, за мене тоа е доволно да разберам дека си бот што очигледно мора тука да го поти.Треба дозвола од државата да формираш "Културен Клуб"? Ајде те молам посочи каде го пишува тоа во законот.
Ќе го бричат Ламбета в затвор каде припаѓаат пиромани како него.
Значи ти пак релативизираш, ако некој убил некого пример и незаконски го ослободиле од кривична одговорност, по твоја логика значи дека и јас можам да одам да убијам некој и да не лежам.
Јас пример ама ИЧ не ги сакам Французите, абе ич, и сега јас следен пат кога ќе сум Битола ќе фатам и ќе им го запалам конзулатот, и ќе им се посерам на француските гробишта, според твојата дефиниција за правда и владеење на закон, јас имам право да го направам тоа и да не бидам гонет.
Ок те пофалив ама гледам дека си ретардиран.Треба дозвола од државата да формираш "Културен Клуб"? Ајде те молам посочи каде го пишува тоа во законот.